Mamici de septembrie-octombrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Meme bine ai revenit !..asteptam raspunsul de la ecografie.
Oana somn usor !
b_Irina_c si eu astept racoarea ca sa mai pot face niste cumparaturi pentru bb fiindca pe caldura asta nu suport sa ies din casa decat pana la 11 si seara pe la 20.00.

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana 36
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

oana, ma amuza cind vad cite un mesaj de la tine in mijlocul zilei, ma gindesc "ia uite, iar nu poate dormi fata .. ".

Eu ma tot foiam noaptea intre dormitor si living: o ora aici, o ora dincolo ... De aseara am introdus in circuit si biroul, l-am pus pe sot sa imi mute un fotoliu din ala care se intinde acolo. Acum am circuit din 3 locatii noaptea. Parca vad ca de saptamina viitoare introduc si camera Mirunei in "raliu", mai ramin bucataria, baile si holul.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Deci eu am patit urmatoarea treaba astazi, necunoscuta de altfel.
M-a luat o durere de burta, mai exact in zona buricului nu mai sus dar nici mai jos ca m-am cocosat pe scaun de durere. Burta era moale pe laterale dar tare in zona buricului, ca la niste crampe de burta.
Specific de asemenea ca de 2 zile ( ma scuzati de oripilare) am un scaun moale adica diaree... Intrebarea la radio Erevan este :
a fost o contractie sau doar o crampa ?

M-a tinut ceva si parca imi era mai bine ridicata decit stind pe scaun.

Multumesc anticipat ,

Jadi
30+

iaca_poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

jadi, contractie e cind ti se intareste tot uterul, deci cred ca era doar o crampa.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

M-am intors de la doctor cu niste noutati cu care nu stiu ce sa fac: sa ma panichez sa ma relaxez. Aparent "gagica" isi exprima deja individualitatea: nu sta ca toti copiii cu capul in jos sau sus ci sta rascracanata pe orizontala; la plaja... Ma miram eu ca vad o excrescenta in partea stanga in exterior. Cica nu e ingrijorator, insa trebuie sa fac o ecografie. Mai ingrijorator e ca ecografiile vechi arata un retard de crestere: adica are cu vreo 2 saptamani mai putin decat varsta calculata in functie de UM. Ma rog, ma voi lamuri saptamana viitoare la ecografie.
Barbati-miu era deja in panica: "adica e retardata, adica nu o sa creasca normal?" Ce ti-e si cu barbatii astia si cu situatiile de criza.

In legatura cu programul de 6 ore, mi-a zis ca am dreptul de la 6 luni cu foita de la doctorul de familie: adica nu cu iminenta de avort sau chestii d-astea.
Anya, da tu lucrezi la capitalisti salbatici sau esti sef?
Eu sunt asa suparata pe conditiile de aici ca imi fac bocceluta si cum pot, plec in concediu si stau pana ma plictisesc.

Meme si eu tot pat Graco ca al tau vreau sa imi iau, numai ca aici costa 777 lei, iar caruciorul ala costa peste 10 milioane. Eu nu mai inteleg...Parca la noi era vb sa fie paradisul cumparaturilor...

Apropo de carucior: cum trebuie sa fie rotile: mari si cu camera sau mici si cate doua. Sau mai bine spus, care e diferenta? Mie imi inspira incredere carucioarele care arata ca un 4x4.
Si inca o intrebare: eu as vrea sa cumpar un carucior direct sport dar care poate fi lasat pe spate. Oare face rau copilului? Nu de alta, dar ma intereseaza sa fie fffff. usor ca sa il pot cara 2 etaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Ce liniste....Se vede ca fetele sunt in concedii. Ma bucur sa constat ca la noi in grupa nu sunt nasteri premature. Ptu, ptu sa nu deochi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Jadi si eu cred ca a fost o crampa. Si eu am avut la un moment dat pb cu "scaunul". Cine stie acum pe unde ne mai sunt si noua matele .

Sofia cand mi-am luat eu cariucior prima tentatie a fost un 4x4, dar e destul de greu de manevrat ( l-am plimbat prin magazin) si mai greu decat cel cu 2 roti mai mici. L-am ales pe cel cu 2 rotite...
E tare bebelina ta... e caldura asta cred si eu ca sta la plaja .
Cat despre ce a iesit la echo, din cate stiu au o eroare destul de mare, poate e dor mai migniona...
Succes la noua echo.

Irina 36 si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Chiar ca e mare liniste pe aici. eu recunosc ca azi am cam lipsit pentru ca am fakut nani de la 13-17 si am dormit dusa, cand m-am trezit aratam de parca iesisem din sauna.
pe mine cand ma trezesc dimineata ma dor incheieturile: maini, genunchi de ce oare??? si inca ceva de vreo saptamana simt o presiune cand ma ridik in picioare si parca ma doare si pe sub burta, nu tare da e enervant....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Sofia, stii la ce ma gandesc, referitor la caruturile cu roti cu camera? Daca face pana pe o roata? O sa ne trebuiasca si o pompa?! Cand ti-e lumea mai draga si vrei sa iesi afara, sa te trezesti cu roata desumflata? Si fara barbat in casa? Cam nashpa. S-ar putea sa nu fie asa, dar daca e cu camera?...e cu ventil...atunci trebuie si pompa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Buna fetelor,

Va vad ingrijorate de o posibila nastere prematura, ca si mine. De la curs mi-au dat o brosura cu informatii:

Nasterea prematura e cea care se declanseaza inainte de sapt. 37 sau cu mai mult de 3 saptamani inainte de DPN si poate fi oprita daca este diagnosticata din timp.

Simptome:

-contractii uterine: mai mult de 5 intr-o ora
-crampe ca la ciclu : crampele pot fi constante sau intermitente
-crampe abdominale: crampe ale stomacului insotite sau nu de diaree
-dureri in partea de jos a spatelui: dureri langa coada constante sau intermitente
-presiune in pelvis: ca si cum bebe ar impinge
-modificari in scurgerile vaginale: o marire brusca de cantitate sau devine mai mucoasa sau mai diluata sau cu urme usoare de sange

Daca aveti unul sau mai multe din simptome trebuie sa:

-goliti vezica urinara
-sa va intindeti in pat pe partea stanga
-sa beti 3-4 pahare de apa sau suc

Daca simptomele nu dispar intr-o ora, sunati imediat medicul.

Tipa care tine cursul are 2 baieti, la prima sarcina a avut simptomele de nastere prematura la 28 sapt., la a 2-a sarcina au aparut la 22 sapt. A recunoscut ca daca n-ar fi fost asistenta nu si-ar fi dat seama ca e asa de grava situatia si a insistat ca noi sa ne sunam medicul la prima banuiala ca ceva nu e in regula. Sa nu te temem ca deranjam medicul, ca daca e alarma falsa nu-l tinem pe medic la telefon decat 1-2 min., dar daca e ceva grav medicul va fi cel bucuros ca l-ati sunat pentru ca ii usurati munca, e mai usor sa va trateze in stadiide timpurii ale nasterii premature decat atunci cand copilul e gata sa se nasca.

Diana 31sapt.

Mergi la inceput