Menstruatie foarte scurta si redusa cantitativ

Menstruatie foarte scurta si redusa cantitativ | Autor: martha78

Link direct la acest mesaj

Sunt tare nedumerita, iau de 3-4 luni Utrogestan pentru reglarea menstuatiei, dar degeaba pentru ca nu se regleaza deloc, in sensul ca fluxul sangvin e foarte redus si tine si foarte putin. Nu stiu daca sa mai iau sau nu, caci doctorul a zis ca e din cauza progesteronului, insa n-am facut nici o analiza sa stiu sigur ca asta ar fi cauza. Vi s-a intamplat asa ceva?

If hope were not, heart would break.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mititica spune:

Eu iau de opt luni Utrogestan si mie chiar mi-a reglat menstruatia (care imi venea de 2-3 ori pe an). Totul este normal cand iau Utrogestan si am inteles ca nu dauneaza, fiind progesteron natural. Deci eu ti-as recomanda sa il iei asa cum ti-a zis medicul si sa te duci la el cand poti.
Eu voi incerca un tratament homeopat - ma voi duce la un medic homeopat luna aceasta - pt reglarea menstruatiei si ovare micropolichistice. Si cred (sper) ca pot lua Utrogestan in continuare (ca fara el nu am CM).
Ai grija de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Tot ce pot sa-ti spun e ca am inceput sa iau contraceptive Cerazette care sunt doar pe baza de progesteron, iar doctorul mi-a zis ca n-o sa mai am deloc menstruatie cat timp le iau si ca e normal asa.

Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

martha78, eu de la Utrogestan am avut CM foarte scurt si foarte putin cantitativ iar culoarea a fost foarte inchisa. Eu am Cm destul de scurt, nu ma tine mai mult de 3 maxim 4 zile dar de la Utrogestan ajunsesem sa am CM doar de 2 zile. Explica dr. ce ti se intampla si poate iti recomanda altceva. Poate o analiza a progesteronului in faza luteala te poate lamuri daca este in limitele normale.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Multumesc, fetelor pentru raspunsuri!
MRL,la fel este si la mine mai inchis la culoare, iar inainte de a lua utrogestanul in loc de menstruatie am avut o scurgere maronie... tare ciudat sau poate sunt eu mai defecta
Cristina, ceva asemanator am auzit si eu ca anticonceptionalele pot da amenoree, insa nu prea mi se pare normal sa nu ai menstruatie deloc cand iei anticonceptionale
Mititica ai dreptate nu dauneaza, dar daca il iei prea mult timp ar putea afecta; eu il iau vaginal pt ca oral simt ca-mi afecteaza ficatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Buna seara!
In luna aprilie am facut stimulare cu clomifen si binenteles dupa ovulatie am luat utrogestan. Am intrerupt utorgestanul in ziua 45 in speranta ca totusi ciclul menstrual va veni, nici gind, deabia in ziua 62 a catadicsit sa curga exact 3 picaturi dupa care nimic.
Acum, sunt in ziua 46, ciclu menstrual nu am, tratament homeopat am inceput imediat dupa acea intirziere.
Binenteles ca pina in luna aprilie ciclul era normal, la 25-26 zile, cu o durata de 3 zile, exceptind luna februarie cind m-a sarit.
Nu stiu cind, sau daca voi afla vreodata care din doua, sau chiar amindoua m-au dereglat.

Ultima speranta!

Mergi la inceput