Anxietate & depresie . Rog sfaturi !
Istoric pe scurt:acum 5 saptamani ciclu intarziat,alarma falsa,analize de sange,rezultat:hipertiroidie.Programare la enddocrinolog peste 3 luni!!!Avalansa de ganduri negre,tot felul de bazaconii,obsesii pentru mii de boli incurabile.Pe acest fond il pierd pe tata,soc de nedescris,mii de griji pentru mama.Lucrez mult si de doi ani lucrez noaptea.Si bineinteles au inceput insomniile si anorexia.Gandurile negre ma coplesesc,nu ma mai pot controla.Ce ma fac?
Raspunsuri
niccostea spune:
Gandeste-te ca tatal tau s-a dus undeva unde ii e mai bine si ca de acolo el ar fi tare suparat sa te vada asa... Iar mama ta se va descurca, poti eventual s-o ajuti, dar daca te imbolnavesti in nici un caz nu vei mai putea s-o ajuti!
Hipertiroidia nu e un capat de lume. Am avut o profesoara care era ingrozitor de slaba din cauza asta, si totusi au trecut ani multi de atunci si e inca bine, sanatoasa...
Fa sport (face bine tonusului psihic si te va ajuta sa dormi mai bine) si bea ceai de tei. Eventual ia cate o pastila de extraveral pe zi, pana ajungi la endocrinolog. Sau poate gasesti un homeopat bun... cred ca are ceva mai mult de lucru decat un endocrinolog in cazul tau.
Gandurile negre sunt absolut normale, totul e sa-ti dai seama ca sunt doar ganduri si ca nu e deloc nevoie sa se intample asa cum te gandesti tu. Eu n-am avut aproape niciodata cosmaruri, insa dupa moartea bunica-mii au inceput sa apara... e greu sa le faci fata, insa trebuie sa incerci sa vezi lucrurile obiectiv. Poate te ajuta cei din jurul tau...
Oricum, incearca sa-ti gasesti preocupari care sa-ti ocupe gandurile si sa te oboseasca, in asa fel incat sa nu mai ai timp de ganduri negre... Macar pana ajungi la endocrinolog.
Sanatate multa!
Optimistul e mai aproape de Adevar.
adrienne12 spune:
Mergi urgent la medic. Eu am o prietena care tot asa din cauza de sleep deprivation si anorexia a slabit de a ajuns sa nu se mai poata ridica din pat.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
andreea_tx spune:
Acelasi sfat urgent la end.Sora mea are astfel de probleme si la fel a stat fara sa ajunga la end.Si a ajuns ca un schelet de nu se mai tineas pe picioare si cu ochii iesiti din orbite.Acum face tratament si a inceput sa-si revina putin cate putin.Apoi trebuie sa incerci sa te controlezi si sa gandesti pozitiv eventual poti cere si sfatul unui psiholog si pota te ajuta cat de cat daca te descarci emotional.Sanatate multa.
andreeat
mona72 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri !La endocrinolog este imposibil de ajuns.Am o solutie de la homeopat si deocamdata dupa doua zile de luat picaturile reusesc sa dorm 7-8 ore.stie cineva remedii naturiste pentru hipertiroidie?
Lia spune:
quote:
Originally posted by mona72
Multumesc mult pentru raspunsuri !La endocrinolog este imposibil de ajuns.Am o solutie de la homeopat si deocamdata dupa doua zile de luat picaturile reusesc sa dorm 7-8 ore.stie cineva remedii naturiste pentru hipertiroidie?
Imi pare rau.Hipertiroidia trebuie tratata.Macar partial gandurile negre si starile pe care le ai sunt datorate hipertiroidiei.Dupa ce vei merge la endocrinolog si incepe tratamentul pentru hipertiroidie te vei simti mai bine.
Sanatate si numai bine!
Simonna spune:
Mona... sotului meu i-a luat mult mai putin sa ajunga la dr. endo.
de la medicul de fam. a avut trimitere la dr. Komaroni, poate se scrie cu C?, e roman, lucreaza in cladirea dintre Mc.Do si Subway pe Cote de Neige (la sud de Van Horne) la et. 4 parca, asre numele jos, la tabel, e o farmacie Essaim la aprterul cladirii si un medic stoma la parter.
Oare daca mergi direct acolo??? Asta daca nu poti sa ajungi repede la medicul de familie.
Spoer sa-ti fie de folos,
Simonna
Principesa spune:
Din experienta mea de psihoterapeut stiu ca tiroida este extrem de sensibila la stres care duce la dereglari grave.
E foarte important sa nu neglijezi tratamentul endocrin, dar si sufletul tau are nevoie de atentie.
Daca doresti sa vezi ce nevoie are si cum i le poti implini, ma poti contacta
Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Numai bine