Psihologie-Facultate sau masterat??????
Cind am terminat liceul, pentru ca era moda si au insistat parintii am "dat" la Stiinte Economice.In anul II am vrut sa ma reprofilez, insa mama, iar mama a spus :Vrei sa nu termini nici una?
Si uite asa muncesc cu sirg si fara nici o placere si cu regrete eterne zilnic.Asa ca m-am hotarit, e ultima sansa - am 32 de ani+5 de facultate=37, s-ar putea!
Ce spuneti?(este vorba de psihologie)
As putea sa fac doar un masterat?Din punct de vedere al pregatirii nu cred ca ar fi suficient, dar as putea profesa?
Multumesc, ina C
Raspunsuri
Tzuni spune:
Da, mai bine masteratul decat facultatea. Dupa ce-ti iei masterul trebuie sa mai dai niste examene pana sa poti profesa. Eu, bleaga, am dat admitere la facultate, nu conta ca mai am studii superioare, ca am o varsta, ca TREBUIE sa lucrez ca sa am bani sa ma intretin, profesorii cereau frecventa obligatorie. Dupa un semestru si jumatate am abandonat pt ca nu ma primeau in examen pe motiv ca "nu aveam frecventa". Incercam sa explic ca, desi e fac. de stat o platesc (pt ca numai prima fac. e gratuita) si ca sa pot s-o platesc trebuie sa muncesc, ca doar nu ma intretine mama la 30 de ani! Degeaba!
Asa ca, mai bine masteratul! Bafta!
mamica dulce spune:
daca se poate,sigur,opteaza pentru masterat.
Insa se pare ca eu sunt in urma rau de totPe vremea mea faceai o fac si apoi puteai sa faci masteratul,in domeniul respectiv,inca 2 ani,in ideea sa aprofundezi si sa dezvolti ce ai invatat in fac.
Acum se poate face masterat in ce vrei,chiar daca nu are legatura cu facultatea absolvita?Ce chestie..
Ina ,si pe mine ma intereseaza foarte mult,avem o "istorie" asemanatoare oarecum,eu am vrut psihologie,dar am vrut cu trup si suflet,am invatat,am inceput pregatirea in particular in liceu si intr-a doispea,prin iarna mia casunat subit,la modul de pe o zi pe alta ca vreau de fapt geografie pura(macar daca o faceam combinatat cu limba straina:(,ai mei au inghiti in sec m-au lasat in pace,m-am pus pe treaba,am luat la 3 fac(la iasi si cluj la stat,fara taxa,la bucuresti la particulara pt ca se suprapuneau examenele la stat cu cele din cluj),am ramas in iasi, absolvit-o si de prin anul 2 imi dau cu pumni in cap pentru ca am facut cea mai mare tampenie a vietii mele,n-am cuvinte sa va spun cat de rau imi pare,cat de ciuda imi este,cat de inutila ma simt acum,cu o diplopma in sertar care nu ma ajuta la nimic si care chiar daca sa zic ca mi s-ar oferi o sansa maine..ar fi degeaba pt ca efectiv am dat delete pe toate cunostintele acumulate.Daca as putea da timpul inapoi asta ar fi ce as schimba.Intr-un an am avut o colega de camera studenta la psihologie,..eram toata ziua cu cursurile ei in mana.
Gata ,m-am descarcat..zi mai multe despre masterul ala,cine stie ce idei imi vin?:=)
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Maria I spune:
Ina draga,
Din cate stiu eu nu prea te poti inscrie la orice master, absolventa fiind de Stiinte Economice. Nu vreau sa te descurajez, dar am o amica, medic de felul ei, care nu a fost acceptata la master la psihologie. Totusi, eu zic sa nu te descurajezi, daca asta-i visul tau, nu renunta la el! Da tu un telefon la secretariatul facultatii de psihologie si intreaba ce si cum!
Da' cine ti-a spus ca ar fi vorba de 5 ani?
Niciodata nu e ultima sansa, asa credem noi, dar sanse ni se dau in fiecare zi.
Bafta multa si tine-ne la curent!
brindu spune:
Zic si eu - masterat, dar trebuie bine ales...
Ca sa vezi ironie, eu am facut facultatea de psihologie, la master nu m-am inscris ca imi ajunsese. Anul trecut m-am trezit ca regret ca n-am facut ASE-ul...Si asta nu pentru ca domeniul in sine nu-mi place, imi place foarte tare, lucrez in resurse umane, dar in jobul pe care-l am cunostintele de la ase mi-ar fi prins mai bine, ca ce-am invatat in facultate puteam la fel de bine sa invat si singura...poate lucrurile s-or mai fi schimbat acum, doamne ajuta.
Pupici si succes in alegerea master-ului
flafi spune:
Nu vei fi admisa la un master de psiho fara o facultate de specialitate. Adica: psihologie, psihopedagogie, asistenta sociala.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png
ina C spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am spus 5 ani= 3 fac+ 2 master.
Cred ca m-am hotarit, ma inscriu la facultate.
Va doresc si voua bafta si numai bine.
ina C