va rog, am nevoie de idei....
Raspunsuri - Pagina 2
roxxa spune:
MOANA eu sunt in aceeasi situatie dar am un baietel. Nu ne intelegem, am ajuns si la violente. Eu cred ca nu asi mai face copilul. Dar daca ai prietenii, parintii, fratii langa tine si te pot sustine si financiar ( pentru ca este greu singura cu un copil dar cu doi...)atunci este mai usor .Oricum tu hotarasti. Cunosc o fata singura cu doi copii care nu se intelege cu parintii iar veniturile familiei sunt alocatiile copiilor. Erau zile cand nu manca nimic ca sa aiba fetele ce sa manace dar copii cresc , viata merge inainte. Nu vreau sa te sperii dar gindestete bine daca te poti descurca cu doi copii.
Te pup ROXXA
Koky spune:
Nu cred ca putem vreodata spune asta. Ma rog, eu una nu as spune-o...
Cred ca viata ne e data ca sa invatam ceva din fiecare experienta pe care o avem, buna sau rea. Nu Dumnezeu ne condamna la fericire sau nefericire, noi insine o facem, prin propriile noastre actiuni...
De ce a ramas iar gravida?! Poate s-a intamplat...poate a sperat ca acest al doilea copil il va schimba...cine stie...
Dupa parerea mea nici casatoria nici copilul nu schimba un om in bine. De multe ori, il schimba in rau, pentru ca se trezeste dintr-o data cu o avalansa de responsabilitati carora nu le poate face fata...
Daca inca il iubeste, sa aiba o discutie cu el si daca inca pare sa fie interesat de a continua casnicia, s-o faca. Daca nu, sa divorteze, ca "ce-i al ei e pus deoparte"...
Koky, mama de doi super bebici
n/a spune:
In primul rand, daca amica ta e nemultumita de viata pe care o are alaturi de sotul ei, trebuia sa se protejeze. In caz ca unii uita, traim in 2005!!!
In al doilea rand, nu inteleg de ce e in dilema: copiii nu se pastreaza doar de dragul de a-i pastra sau pentru a-i chinui si mai mult decat esti tu!
E inutil sa se intre in detalii de genul: "nu-l omor...are dreptul la viata"...etc. De ce?
Da, orice copil are dreptul la viata, dar o viata buna, are dreptul la stabilitate, are dreptul sa creasca alaturi de 2 parinti care se iubesc, langa care se simte linistit si in siguranta...
Pai amica ta scumpa nu ii poate oferi toate astea copilasului ei. Si-atunci, ce-i de facut, OARE?
Si inca ceva: ti-a spus tie oful ei. Dar barbatului aluia cu care traieste i-a spus ce are pe suflet?
Ca pentru multi e simplu sa se planga la prieteni, la rude, la amici virtuali, in loc sa discute cu cel langa care traiesc si sa-si rezolve problemele.
De lamentari e plina lumea...dar multe situatii se lasa asteptate ca rezolvare. De ce?
Asa ca, sfatul meu este sa discute cu sotul ei, sa auda si parerea lui, si impreuna sa ia o decizie. Ca doar nu o va lua cu tine!!!
alyah spune:
quote:
Originally posted by cami30
Sa ma scuzati.. dar daca "nu se intelege bine cu sotzul" de ce sufletul meu nu s-a protejat ca sa nu mai ramana gravida iar? Daca tot relatia e pe duca si nimic nu merge bine, mi se pare o aberatie sa mai fac un copil cu un om pe care nu il mai vreau. Nu e asta egoism? La ce se gadeste? Ca la copii mi se pare ca nu. Sau are senzatia ca un alt copil le va schimba viata in bine, ca il va forta pe sotz... sa fie mai atent.. Dimpotriva, pe barbati ii sperie si mai rau cresterea responsabilitatii atunci cand nici relatia nu prea merge.
Cred ca un copil era suficient.. caci oricum va avea si acesta de suferit in cazul unui divortz.. Un al doilea cred ca va fi un dezastru...si pentru ea si pentru sotz si mai ales pentru bietul copil
cami
ideea este k s-a ajuns la situatia asta si se cauta rezolvari pentru ea si nu acuze sau motivatii
femeia vrea un sfat, nu predici si mustrari
--------------------------------------
fericirea nu este sa ai ce-ti doresti, ci sa doresti ceea ce ai
anamari spune:
am si eu un comentariu scurt:
eu am ramas gravida si m-am protejat. toate pilulele astea sunt garantate 99%-si daca esti din neferictul procent de 1%?Nu am planuit un bebe3, dar cum situatia materiala nu e disperata si cu sotul ma inteleg nu sunt, din fericre, in situatia de mai sus...
Avort nu pot sa fac , mi-e imposibil atat sufleteste si mental, si imi imaginez ca sunt si alte femei in situatia mea...
moanaPentru prietena ta ar mai fi si adoptia, eu nu cred ca e o rusine sau un pacat...eu cred ca e mult mai bine decat sa omori un prunc, ii dai si lui o sansa si unei femei care nu poate face copii dar sufleteste e neimplinita fara un bebe...asta daca chiar nu poate sa creasca un al doilea bebe...
dar desigur unt multi "daca" in poveste, opentru ca nu sunt prea multe detalii...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-23
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
moana spune:
multumesc frumos pentru ajutor. din pacate/fericire nu a mai trebuit luata nici o decizie, pentru ca pastrarea sarcinii ar fi dus la diverse probleme de sanatate destul de rele. asa ca...
oana
Jocelyn spune:
Bine, sarcina s-a dus, dar neintelegerea dintre ei? Ca daca nu te intelegi cu sotul/sotia oricum nu ti-e bine, indiferent ca ai sau nu ai copil si cu atat mai mult cand situatia materiala e precara.
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."