Bebelusi de martie - aprilie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 8
mamacita spune:
multumesc pentru sustinerea morala,daria,andira,zuzunaki,raluk.cred ca,totusi,cauza principala pentru care se ajunge la asa ceva,in afara de imaturitatea afectiva,ar fi lipsa de comunicare perpetua si sincera,care previne deznodaminte ireversibile.Mai bine te certi pe moment,dar apoi tragi concluzii care duc la avansarea relatiei fara pericol,decat sa eviti punerea pe tapet a problemelor si implicit aparitia unei solutii.
andira,si mie mi-a zis nasa baietelului de mothercare si am verificat,la ora respectiva era mothercare.ro in constructie.Bine ca mi-ai amintit,sa mai verific,ca aveau magazin virtual.
Fetelor,e revoltator,astia anunta la radio tenmperaturi inventate,caci termometrele noastre spun altceva.Sa va dau un exemplu;acum o ora anuntau 27 la Cta si de fapt erau 34!Asta numai ca angajatorii sa nu cumpere amaratele alea de sticle de apa si sa nu scurteze programul,cum e legal,s.a.masuri.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos
rrox3 spune:
Ocrainic cum sa va uitam?! Ma bucur ca mai intri din cand in cand si ne dai vesti. Daviducul tau se cheama ca e in a 4-a luna de viata. Diversificarea se incepe intre 4 si 6 luni la copii fara riscuri mari de alergii. Cand exact hotaresti tu in functie de Daviduc, sunt anumite semne. Nu mai suge atat de mult, cand mananci se uita fix la tine, i-a disparut reflexul de impins afara cu limbuta orice ii intra in gurita (probezi) si tot asa. Cu ce sa incepi iarasi variaza. Vad ca ultimele concluzii ar fi cereale de orez imbogatite cu fier si eu asa am inceput. Poti sa incepi insa si cu piure de morcovi si sa-i adaugi legume dupa aceea si cu fructe, cele mai bune startere ar fi marul, piersica, para, banana. Asta ar fi cu diversificarea pe scurt.
Loreen da-i lapte dupa suc sau piure de fructe. E in regula. Abia mai tarziu cand o sa pape mult piure de fructe si imbogatit sau cu biscuiti sau cu branza de vaci o sa-i ajunga pentru o masa si nu o sa-i mai dai lapte in completare.
Ariadna multumesc pentru postari. Sigur papa 200 ml. la o masa si intr-adevar se comporta ca un copilas satul
Alessia Bravo Benny!! E in regula, lasa-l sa se ridice si sa stea in fundulet, cand oboseste o sa se intinda el singurel.
Mamacita imi pare rau pentru prietenii tai. Din pacate astfel de lucruri se intampla si nu avem ce face. E mare pacat, in special pentru copii. In ultimul timp vad ca-i tare la moda divortul si a evadat de mult moda asta din sfera vedetelor. Sper sa nu avem parte de asa ceva si sa ne crestem copilasii in familie completa!
Zuzunaki ma faci invidioasa! Si eu tot planuiesc sa ajung macar la Hungaroring la o cursa. Sau poate la Montreal cand imi mai vizitez fratiorul. Dar daca Bubu va fi un Alonso no. 2 sper sa-mi pui o vorba buna sa ma invite si pe mine la curse
Andira Ioana trebuia sa se nasca pe 18 aprilie, ar fi fost tot berbec. Am fost cu ea la Medicover inainte sa plecam la tara, am vrut sa o "verifice" si cineva in care am incredere. Am fost la Liliana Calapod, ea mi-a placut cel mai mult din Medicover (desi si Cristea mi s-a parut super). Totul OK si Ioana depasise graficele la toti parametrii (in special la greutate )
Andruzza astept sa se rostogoleasca, ce altceva sa fac Nu ma ingrijoreaza prea tare, fiecare bebe isi stabileste obiectivele lui si se concentreaza numai pe ele pentru scurte perioade de timp. O las sa se ridice in picioare, isi intareste musculatura si pe urma asta o face fericita. Dar am grija sa intrerup activitatea imediat ce vad ca a obosit, desi ea nu vrea deloc sa se opreasca, abia o calmez. Cereale i-am luat Nestle. Humana nu am gasit doar din orez si Milumil nu era imbogatit cu fier. Intentionez sa-i iau cereale doar din marcile astea. La borcanase in top e Hipp, dar inca nu am nevoie de ele.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
Eu stiu de Mothercare de cand s-a deschis magazinul in Bucuresti. Dar daca nu sunteti super dotate financiar puteti sa uitati de el, are preturi enorme.
Mamacita eu cred ca mai e si alta cauza de divort si sincera sa fiu de asta mi-e frica din cand in cand fiindca nu o putem controla 100% chiar daca vrem (amandoi). Si anume aparitia unei a 3-a persoane care pur si simplu se strecoara in gandurile si dorintele unuia dintre noi. O sa-mi spuneti ca atat timp cat totul e OK in familie nu poate sa apara, dar cred ca o sa va contrazic. In viata de familie apar si multe rutine, responsabilitati care iti ocupa timpul, nu poate fi tot timpul roz bonbon si inevitabil daca suntem foarte sinceri si apropiati unul de celalalt, in ceva timp ne cunoastem foarte bine reciproc. Nu mai e mister. Si intamplarea poate face sa apara exact persoana potrivita si sa te si placa sau sa-l placa suficient ca sa insiste. Nu stiu cati rezista tentatiei de a vedea macar cum ar fi si chiar daca rezista ramane un gust amar...
E singurul scenariu de care ma tem uneori, in rarele mele momente mai depresive. Noroc ca-mi trec repede, ce sa-i faci, am stofa de optimista incurabila!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
ariadnabr spune:
Postez acum si informatiile pentru 4 luni. Tot ceea ce am postat era pentru luna a 5a. Mai intai insa sa va explic cum sunt eu. Cand am ramas insarcinata, DC mi-a oferit mai toate explicatiile despre ceea ce se intampla cu mine. Cand nu-mi oferea o explicatie, cautam pe site-urile in engleza, ceva mai tarziu descoperind ca exista si alte site-uri, gen DC. Asa ca mi-am facut un folder pe Favorites numit of course baby Atunci cand am o problema, ma apuc de citit. Sunt cam 5 site-uri in limba romana si vreo 3 in engleza. Le buchisesc pe toate inainte de a lua o decizie. Site-ul este www.reclamamascataatentie Imi place pentru ca are impartit totul pe lunile de crestere si are informatii tot asa. Asta bineinteles nu inseamna ca tot ceea ce scrie acolo e corect sau in concordanta cu ultimele carti.
Mamacita In mod sigur tu m-ai inteles gresit in privinta laptelui de vaca. Nici prin cap nu-mi trece sa il dau Soniei De fapt...noi nici lapte praf nu vrem! Vrem doar titica si gata. N-am gasit inca solutia s-o fac sa accepte biberonul In sfarsit, mai incercam...De asemenea, imi pare rau sa aud de prietenii tai.
Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ariadnabr/my_photos
raluk spune:
Mai fetelor eu sunt topita.....vreau sa ii iau nicolei tot ce am gasit prin mothercare.....sunt inebunita....
despre caldura mamacita la mine sunt 30 grade in casa si morrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......nicola e leoarca....nici nu stiu cum sa o imbrac....acum doarme in pampers si gata dar toata pielea ei e uda....au aparut si bubitele pe la chiscute....ii tot dau ceai dupa ce bea 100 ml la o ora deja ii coboara pielea pe fontanele.....pediatra a zis ca e cel mai clar semn de deshidratare....la voi cum e ?cum faceti fata?sincer imi e frica sa nu raceasca sau ceva....
ralu si nicola mica(26.03.2005)
www.rraluca.photosite.com/nicolaadriana
ariadnabr spune:
Dezvoltarea psihica si motorie pt luna a 4a
Dezvoltarea motorie continua sa progreseze de la cap spre extremitati. Acum sugarul isi tine capul, si chiar il intoarce de la dreapta la stanga. El se tine singur, cand este purtat in brate.
La sfarsitul lunii a patra poate sta in sezut - usor sprijinit de un umar - pentru o durata scurta de timp, dar cu o curbura a spatelui, ca o cocoasa, care impresioneaza pe unele mame.
Sugarul poate sta pe spate in pozitie simetrica, bine destins. Participa la manevra de ridicare. Se prinde cu destula siguranta de mainile mamei si participa la ridicarea pe sezut, tinand capul aproape vertical.
Tine capul pe linia mediana, dar se intoarce preferential spre una din parti; sugarul isi poate schimba pozitia cu usurinta.
Mainile sunt aduse pe linia mediana si le urmareste cu privirea. Degetele de la maini sunt deschise.
Membrele inferioare sunt in rotatie externa, inclinate in afara; pedaleaza alternant; genunchii sunt inca in flexie, dar din cand in cand ii tine si intinsi.
Picioarele sunt indoite din articulatia gleznei, care are o buna mobilitate.
Asezat pe hurta, sugarul se sprijina cu siguranta pe antebrate, fixate in fata, inalta capul fara efort si priveste inainte sau lateral.
Intinderea trunchiului si soldului este mai avansata. Schiteaza miscari de tarare. Picioarele se misca mult, pedaland.
Sugarul devine atent la zgomote. incepe sa le deosebeasca si isi manifesta preferinta pentru unele din ele: cantece, muzica, vocea mamei.
Sugarul poate fixa bine cu privirea obiecte si le urmareste dincolo de linia mediana miscand si capul. Miscarile globilor oculari sunt coordonate; se mai uita uneori crucis. Daca mama plimba un obiect lucios la o distanta de 20-30 cm sugarul il urmareste cu privirea in toate directiile: la dreapta, la stanga, in sus si in jos. Examinarea se face cu sugarul culcat pe spate. Cu buzele si cu limba el cerceteaza alcatuirea obiectelor.
Ganguritul devine din ce in ce mai expresiv si mai variat, dupa sentimentele pe care le exprima. Sugarul se joaca cu sunetele, zambeste cand i se vorbeste, gangureste, chiuie spontan. Se intoarce spre sursa de zgomote, devine linistit si atent. El incearca sa obtina ce vrea prin plans. Modularea vocii este de acum bine diferentiata.
Personalitatea sugarului se dezvolta. O recunoaste bine pe mama. Daca i se vorbeste si este mangaiat, sugarul isi exprima bucuria mai mult decat prin zambet. Scoate sunete care seamana cu rasul. Priveste, urmareste si fixeaza fetele celor care-1 privesc. Se manifesta mai rapid si mai "dirijat" la prezenta mamei. Urmarind cum ii pregateste masa, isi va manifesta bucuria sau nerabdarea, deoarece stie ce inseamna aceste pregatiri. Poate fi linistit prin vorbit, mangaieri, mai ales prin luat in brate. Rade prietenos si nu face deosebire intre persoanele straine si rude. Rade zgomotos cand este gadilat.
Cresterea in greutate si lungime
Cantarirea se va face in continuare saptamanal.
Cresterea incepe sa incetineasca: media saptamanala este de 140-175 g, respectiv 600-750 g pe luna. Nu uitati ca progresele greutatii sunt foarte diferite de la un sugar la celalalt. Cresterea in lungime este de 2 pana la 3 cm (mai rar).
Supraveghere si ingrijiri
Prezenta tatalui trebuie sa se faca simtita in mod treptat in viata sugarului. Tatal va sta mai mult langa sugar, va invata sa-1 tina in brate, va incerca sa-1 cunoasca. Plimbarea de seara cu caruciorul este bine sa fie facuta de tata, si poate participa la baia zilnica.
La scurt timp dupa nastere, sugarul devine o mica personalitate, diferita de toti ceilalti sugari. Unii sugari se dezvolta mai rapid iar altii mai incet (prematurii si sugarii bolnaviciosi). Dezvoltarea este in functie de factorul ereditar si de modul in care familia se ocupa de copil. Fiecare copil are propriile sale #132;performante#148; si #132;schema sa personala#148; de dezvoltare. Familia are datoria sa-l stimuleze cu dragoste si rabdare, fara a tinde sa obtina cu forta ce considera a fi normal.
Somnul de noapte este acum mai adanc si fara intrerupere. In timpul zilei sugarul are inca patru perioade de somn: doua dimineata si doua dupa-amiaza. Perioadele de veghe sunt mai lungi si mai active.
Dupa varsta de 3-4 luni, cand sugarul incepe sa pedaleze, se schimba tehnica de infasat. Pe de o parte, nu mai este necesar ca sugarul sa fie imbracat prea gros, deoarece corpul lui, perfectionandu-si treptat capacitatea de termoreglare, nu mai este amenintat atat de mult de racire; pe de alta parte, scutecele incep sa-1 incomodeze: sugarul are nevoie de libertate in miscari.
Cea mai convenabila formula in acest moment este mentinerea scutecelor de unica folosinta si imbracarea cu pantalonasi sau salopeta.
Madalina si bebe Sonia
ariadnabr spune:
Inca o data mentionez sa nu se mai creeze confuzii. Eu nu spun ca site-ul asta e bun, ci ca mie imi ofera unele raspunsuri, atat. Daca vi se pare invechit (intradevar, unele idei mi se par invechite) pur si simplu ingnorati va rog informatia respectiva.
V-am
Tocmai am primit un e-mail de la nasa Soniei, ceva cu privinta la beneficiile taratului pe jos la bebe. Stiu ca mai avem ceva timp pana bebei nostri vor incepe sa mearga in patru labe, dar sa-mi spuneti daca va intereseaza si pe voi asta.
O zi buna si racoroasa...aici iara ploua
Madalina si bebe Sonia
mamacita spune:
andira,pana acum m-am delectat la mothercare,dar intr-adevar preturile sunt cam mari.au trei magazine in Buc.,la noi nici unul,iar la virtual vad ca au renuntat,ma trimite la o adresa de web hosting.
http://www.mothercare.com/scat/romania
rrox,din pacate ai dreptate si nici nu vreau sa ma gandesc ca putem avea ghinionul asta;fac parte din acelasi club al optimistelor incurabile strabatute doar din cand in cand de cate o unda de ingrijorare.
raluk,dupa ce am avut ceva emotii cu aerul conditionat ca mi-era teama sa nu raceasca,am ajuns la concluzia ca e singurul mod de a supravietui-adica daca tot il avem ar fi pacat sa nu-l folosim-drept care stam lejer imbracati la 25 grade si 60%umiditate.Daca puteti,luati-va unul,daca aveti alte planuri financiare functie de bugetul familiei,incearca s-o mai racoresti din cand in cand cu cate un dus fara sapun.Eu fac asta o data pe zi si e f.incantat.Cineva intreba de care AC avem(nu mai dau nume sa nu mai fac confuzii):noi avem un Panasonic inverter care tine toata casa de 4 ani si suntem foarte multumiti,mai ales ca nu consuma mult.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos
dariaevelin spune:
Brrrr! rrox3 Ai pus punctul pe i!Exact asta-i si temerea mea cea mai mare.Pentru ca am trait-o pe propria-mi piele.Experienta trista care sper sa nu se repete veci!Acum vreo ceva vreme,am avut o relatie destul de lunga(3 ani). Nu credeam sa se termine vreodata si nici nu-mi doream asta.Pana intr-o zi,cand,din cauza rutinei,am fost prinsa in mrejele noului.Am incercat sa rezist ispitei si n-am reusit.Si am terminat relatia.Am considerat ca decat ceva fals si fortat,mai bine deloc.Dupa o periuoada am incercat sa reinodam legatura,insa...n-a mai fost la fel.
Mi-am facut procese de constiinta multa vreme,inca sufar gandindu-ma la cat l-am ranit,mai ales CA NU AM FACUT-O INTENTIONAT.A trecut,insa niciodata n-o sa stau linistita.Poate daca as fi fost el cel ispitit,m-as fi considerat o victima si atat. Asa,in schimb,am ajuns sa constientizez ca sunt trairi pe care nu le putem controla,nici eu si nimeni altcineva.
Daria si Brien
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dariaevelin/my_photos
ariadnabr spune:
Toata lumea se lauda...s-o facem si noi
Sonia se rostogoleste de cam 3 saptamani , de cele mai multe ori o gasesc dormind pe o parte , rade in hohote de vreo saptamana zilnic (in timpul mesei...ii se pare ca-s tare amuzanta ), se sprijina destul de bine pe picioruse si are spinaruta dreapta (asta nu-i iesea prea bine statea cu popoul inapoi ), zambim la bebelul din oglinda si mai nou incercam sa-l si apucam...mai are pana o sa descopere ca nu poate si nu va spun ca trebuie sa sterg oglinda in fiecare zi ca ramane plina de mici amprente , fura ochelarii lui tati de pe nas , vorbeste toata ziua si daca vrea atentie si eu sunt ocupata tipa la mine scoate sunete gen ai, ei, lei, da, (da! a spus dada!! adica tata ) si mai nou a descoperit ca daca pune limbuta intre buze iese brmmm (ignoram si faptul ca in acest fel se umple toata de saliva ), o intereseaza fff mult sticlele, toate...cola, suc, ketchup...numai cea cu lapte praf nu!! Le impinge cu manuta, le darama...azi chiar a reusit sa prinda o sticla intre manute si s-o traga de pe masa la ea in brate! Prinde jucariile si se intinde dupa ele. Se ridica de burtica in sus cand vrea s-o iei in brate Si ne ies doi dintisori, deja se vad si se simt prin gingie...cred ca nu mai dureaza mult
Madalina si bebe Sonia