ajutati-ma va rog sa rezolv o problema!
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
danna2002 spune:
quote:
Originally posted by teo1970
Ioana,
inteleg ca pui intrebarea dpdv "tehnic" ca sa zic asa, nu ?!
NU se poate "vedea" clinic (fizic) daca a facut sau nu avort
s-ar putea, totusi, sti ca ea a facut sau nu un avort doar daca are cumva Rh(-) si a fost insarcinata cu bebe Rh(+), deci in singele ei se gasesc anticorpi anti-Rh (atentie: in cazul in care ea are, intr-adevar Rh(-) si a fcut deja un avort este obligatoriu ca acest lucru sa fie cunoscut de medicul ei)
Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.![]()
vin si intreb, eu cu Rh<-> facand in trecut un avort, el nu stiu ce RH avea si nici nu ma intereseaza in aceasta clipa, cum se poate vedea in sange dupa destul timp<presupunand ca avea RH pozitiv?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by danna2002quote:
Originally posted by teo1970
Ioana,
inteleg ca pui intrebarea dpdv "tehnic" ca sa zic asa, nu ?!
NU se poate "vedea" clinic (fizic) daca a facut sau nu avort
s-ar putea, totusi, sti ca ea a facut sau nu un avort doar daca are cumva Rh(-) si a fost insarcinata cu bebe Rh(+), deci in singele ei se gasesc anticorpi anti-Rh (atentie: in cazul in care ea are, intr-adevar Rh(-) si a fcut deja un avort este obligatoriu ca acest lucru sa fie cunoscut de medicul ei)
Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.![]()
vin si intreb, eu cu Rh<-> facand in trecut un avort, el nu stiu ce RH avea si nici nu ma intereseaza in aceasta clipa, cum se poate vedea in sange dupa destul timp<presupunand ca avea RH pozitiv?
Nu uita sa zambeshti macar o data pe zi..sa te bucuri..shi sa speri!
danna2002
1. nu conteaza ce Rh are tatal, ci doar mama (si numai cind ea are Rh-) si copilul/produsul de conceptie
2. odata aparuti anticorpii anti- Rh in singele mamei ei nu mai dispar, deci pot fi detectati forever
uite-aicea ce spune ginecologul forumului despre izoimunizarea Rh, cred ca e destul de explicit (vezi pe la jumatatea paginii):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8918&whichpage=2
Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
marcellinna spune:
quote:
Nu va bazati pe asta! Sotul meu a consultat un medic recomandat de seful lui si a doua zi am avut surpriza sa aflam ca seful stia toate amanuntele!
Aura
Pai in cazul asta i-as face medicului atatea zile fripte de si-ar vinde si chilotii doar sa scape de mine.
Cum adica a turnat tot? daca un lucru legat de starea sanatatii sotului tau nu era de competenta sefului sa stie (prin contract de munca de exemplu),cum si-a permis medicul sa dea detalii la sef?
delsim spune:
Dar care e motivul pentru care nu vrea ca sotul ei sa afle?
Si la intrebarea ta: nu se vede nimic, decat daca au fost probleme in urma procedurii; un avort in antecedente are relevanta pentru medic , nu se intreaba de florile marului; de exp, astfel medicul are dovada ca femeia poate procrea ( daca exista sarcina in antecedente )si daca cuplul are probleme de sterilitate, ofera anumite directii de investigare; daca femeia este rh-, iar este important in cazul urmatoarelor sarcini; daca a facut avort spontan iar e important ca trebuie determinata cauza acestui avort ; daca o femeie are mai multe avorturi la activ, medicul este avizat ca are de-a face cu un uter traumatizat si trebuie sa supravegheze cu atentie nastrea sau sa aleaga cezariana (exista riscul de ruptura uterina). Deci, exista o sumedenie de motive pentru care se pun aceste intrebari.
Acuma: daca sotul ei tine neaparat sa se duca la doctorul cunoscut de el, poate deveni suspicios, daca nevasta ii spune ca vrea alt ginecolog.Trebuie sa-i spuna ceva de genul: uite, ma duc la doctorul asta , pe care mi l-a recomandat prietena mea si am mai mare incredere sau ca prefera o anumita maternitate...
Daca a fost vorba de un SINGUR avort si nu au existat probleme poate sa nu-i spuna doctorului. Asta daca motivul pentru care nu-i spune sau se teme sa nu afle sotul este atat de puternic. Daca nu este, mai bine ii spune sotului si gata.
Elodie spune:
Ca si fetele ,eu zic ca nu trebuie neaparat sa_i spuna.Si eu stiu ca nu se cunoaste un avort!!!
Rody si puiul Elodie!!!
alinaxeni spune:
Da ce,a luat-o fata mare? Ce se ascunde atit?Sintem in anul de gratie 2005 si traim in democratie ,de unde chestia asta si atita frica?
alina
Anculina spune:
Nu sunt de acord cu ea, dar problema ei.
Daca vrea sa tina in continuare acest secret, sa nu intre si sotul la control cu ea.
Pentru ca dr ginecolog ( mai ales la prima vizita, cand o ia in evidenta ca gravida ) intreaba clar acest aspect si daca a fost provocat sau nu. Este f. imp. acest aspect in evolutia unei sarcini, asa ca sa se astepte sa o intrebe de mai multe ori pe parcursul celor 9 luni .Unii scriu acest aspect si in carticica gravidei, deci...
In leg. cu " urmele fizice "...un dr experimentat iti zice singur daca ai mai avut sau nu avort( uri ), dar prefera sa intrebe.
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/espiritu/espiritu.jpg)
espiritu spune:
dpdv medical trebuie sa ii spuna medicului.ca medicul isi va tine gura sau nu asta e alta poveste.sau mai exista o varianta ca sotul sa stie dinainte dar sa nu dea importanta acestui fapt.asta e din proprie experienta he,he,he.
espiritu
KSorana spune:
Nu stiti ca unora le pica daca afla ca prietena /sotia a facut avort?
(Am auzit si eu povesti)
Acum depinde si de sot cum ar reactiona la o astfel de veste neimpartasita inainte de casatorie.De parca ar avea vreo importanta.
KSorana spune:
quote:
Originally posted by espiritu
.sau mai exista o varianta ca sotul sa stie dinainte dar sa nu dea importanta acestui fapt.asta e din proprie experienta he,he,he.
espiritu
![](cool.gif)