ajutati-ma va rog sa rezolv o problema!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by teo1970

Ioana,

inteleg ca pui intrebarea dpdv "tehnic" ca sa zic asa, nu ?!

NU se poate "vedea" clinic (fizic) daca a facut sau nu avort

s-ar putea, totusi, sti ca ea a facut sau nu un avort doar daca are cumva Rh(-) si a fost insarcinata cu bebe Rh(+), deci in singele ei se gasesc anticorpi anti-Rh (atentie: in cazul in care ea are, intr-adevar Rh(-) si a fcut deja un avort este obligatoriu ca acest lucru sa fie cunoscut de medicul ei)

Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

vin si intreb, eu cu Rh<-> facand in trecut un avort, el nu stiu ce RH avea si nici nu ma intereseaza in aceasta clipa, cum se poate vedea in sange dupa destul timp<presupunand ca avea RH pozitiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by danna2002

quote:
Originally posted by teo1970

Ioana,

inteleg ca pui intrebarea dpdv "tehnic" ca sa zic asa, nu ?!

NU se poate "vedea" clinic (fizic) daca a facut sau nu avort

s-ar putea, totusi, sti ca ea a facut sau nu un avort doar daca are cumva Rh(-) si a fost insarcinata cu bebe Rh(+), deci in singele ei se gasesc anticorpi anti-Rh (atentie: in cazul in care ea are, intr-adevar Rh(-) si a fcut deja un avort este obligatoriu ca acest lucru sa fie cunoscut de medicul ei)

vin si intreb, eu cu Rh<-> facand in trecut un avort, el nu stiu ce RH avea si nici nu ma intereseaza in aceasta clipa, cum se poate vedea in sange dupa destul timp<presupunand ca avea RH pozitiv?

Nu uita sa zambeshti macar o data pe zi..sa te bucuri..shi sa speri!

danna2002

1. nu conteaza ce Rh are tatal, ci doar mama (si numai cind ea are Rh-) si copilul/produsul de conceptie
2. odata aparuti anticorpii anti- Rh in singele mamei ei nu mai dispar, deci pot fi detectati forever

uite-aicea ce spune ginecologul forumului despre izoimunizarea Rh, cred ca e destul de explicit (vezi pe la jumatatea paginii):

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8918&whichpage=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

quote:

Nu va bazati pe asta! Sotul meu a consultat un medic recomandat de seful lui si a doua zi am avut surpriza sa aflam ca seful stia toate amanuntele!

Aura

Pai in cazul asta i-as face medicului atatea zile fripte de si-ar vinde si chilotii doar sa scape de mine.
Cum adica a turnat tot? daca un lucru legat de starea sanatatii sotului tau nu era de competenta sefului sa stie (prin contract de munca de exemplu),cum si-a permis medicul sa dea detalii la sef?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Dar care e motivul pentru care nu vrea ca sotul ei sa afle?

Si la intrebarea ta: nu se vede nimic, decat daca au fost probleme in urma procedurii; un avort in antecedente are relevanta pentru medic , nu se intreaba de florile marului; de exp, astfel medicul are dovada ca femeia poate procrea ( daca exista sarcina in antecedente )si daca cuplul are probleme de sterilitate, ofera anumite directii de investigare; daca femeia este rh-, iar este important in cazul urmatoarelor sarcini; daca a facut avort spontan iar e important ca trebuie determinata cauza acestui avort ; daca o femeie are mai multe avorturi la activ, medicul este avizat ca are de-a face cu un uter traumatizat si trebuie sa supravegheze cu atentie nastrea sau sa aleaga cezariana (exista riscul de ruptura uterina). Deci, exista o sumedenie de motive pentru care se pun aceste intrebari.

Acuma: daca sotul ei tine neaparat sa se duca la doctorul cunoscut de el, poate deveni suspicios, daca nevasta ii spune ca vrea alt ginecolog.Trebuie sa-i spuna ceva de genul: uite, ma duc la doctorul asta , pe care mi l-a recomandat prietena mea si am mai mare incredere sau ca prefera o anumita maternitate...
Daca a fost vorba de un SINGUR avort si nu au existat probleme poate sa nu-i spuna doctorului. Asta daca motivul pentru care nu-i spune sau se teme sa nu afle sotul este atat de puternic. Daca nu este, mai bine ii spune sotului si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elodie spune:

Ca si fetele ,eu zic ca nu trebuie neaparat sa_i spuna.Si eu stiu ca nu se cunoaste un avort!!!

Rody si puiul Elodie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Da ce,a luat-o fata mare? Ce se ascunde atit?Sintem in anul de gratie 2005 si traim in democratie ,de unde chestia asta si atita frica?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Nu sunt de acord cu ea, dar problema ei.
Daca vrea sa tina in continuare acest secret, sa nu intre si sotul la control cu ea.
Pentru ca dr ginecolog ( mai ales la prima vizita, cand o ia in evidenta ca gravida ) intreaba clar acest aspect si daca a fost provocat sau nu. Este f. imp. acest aspect in evolutia unei sarcini, asa ca sa se astepte sa o intrebe de mai multe ori pe parcursul celor 9 luni .Unii scriu acest aspect si in carticica gravidei, deci...
In leg. cu " urmele fizice "...un dr experimentat iti zice singur daca ai mai avut sau nu avort( uri ), dar prefera sa intrebe.

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

dpdv medical trebuie sa ii spuna medicului.ca medicul isi va tine gura sau nu asta e alta poveste.sau mai exista o varianta ca sotul sa stie dinainte dar sa nu dea importanta acestui fapt.asta e din proprie experienta he,he,he.

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Nu stiti ca unora le pica daca afla ca prietena /sotia a facut avort?
(Am auzit si eu povesti)
Acum depinde si de sot cum ar reactiona la o astfel de veste neimpartasita inainte de casatorie.De parca ar avea vreo importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

quote:
Originally posted by espiritu

.sau mai exista o varianta ca sotul sa stie dinainte dar sa nu dea importanta acestui fapt.asta e din proprie experienta he,he,he.

espiritu

boy!

Mergi la inceput