Bebelusi de mai-iunie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Gabitza, pai ma abtin la greu mai ales ca sotul meu mananca toate bunatatile cand ajunge acasa. Inghetata, ciocolata, vafe cu vanilie si ce mai am eu ascuns prin dulapuri... Eram si mai si inainte de sarcina, nu aveam burta, cur s-au tzate asa de mari ca am fost nevoita sa-mi schimb garderoba... Partea misto este ca mananc multe legume si fructe, cate un kg de morcovi/zi, mere si cartofi cruzi... Alaptez si bebe nu are nimic... Cred ca o sa-l invat si pe el asa... Ca tare sanatos am crescut eu!... Si m-au crescut bunicii mei de la Valcea pana in clasa I... Probabil de-aia eram si asa de slabuta... Mancare nu prea ma omoram ci multe legume... Imi zicea bunica ca trebuia sa cheme copii cu care ma jucam ca sa mananc ca altfel nici nu vroiam sa aud!
E, uite asa am crescut... Si sa-ti mai zic ceva am fost si grasa... Si in timpul facultatii am reusit sa slabesc mult!

Mami de Alex mancacios

Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex

Evolutia lui Alex:
http://lilypie.com/baby1/060522/1/15/3/+1/.png

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Gusta, iti inteleg ingrijorarea. Poate o fi alergie - de la apa, detergent, materialul din care sunt facute hainutele, ceva din alimentatia ta(daca alaptezi). E normal sa fie agitata, cred ca o mananca bubitele. Dar cei de la spital chiar nu ti-au spus nimic?
Si eu ma panichez imediat cand e ceva neobisnuit cu copilul- sotul meu deja glumeste pe seama mea. Si cand stranuta Alexandra ma intreaba "vai, si nu suni pediatra?". Asa suntem noi mamele, mai ales la primul copil.
Multa sanatate Marei, sa-i treaca iritatia repede, sa te linistesti si tu!

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

beatrice, am vazut pozele tale, iar apoi am citit si ce au scris fetele. pai, da. esti slabuta, mai. arati super!!! n-ai zice ca ai nascut acum 2 luni. io te felicit ca totusi te-ai apucat de sport. io inca imi mai plimb colaceii si miscare fac doar in parc, la plimbare. ar trebui s ama motiveze pozele tale, dar ma amagesc zicand ca tu erai si ianinte slaba. da' o sa slabesc si io...intr-o zi..

noi3

Mergi la inceput

Vorbeam cu Gusta si zice ca nu i-au trecut bubitele copilului si nu mai stie ce sa faca? Ma intrebam daca nu este varsat de vant? Ca asa iti apar bubite si te mai si mananca... Haideti sa vedem daca nu gasim ceva pe net despre asta! S-o ajutam cumva...

Mami de Alex mancacios

Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex

Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Nu am schimbat nimic nici hainele,nici detergentul cu care le spal,nici modul,nici cu ce o spal pe ea.Nu m fost in vizita la nici un copil bolnav sau altceva.Nici nu stiu ,ma intreb incerc sa-mi amintesc dar parca mi s-a blocat si capul.Adoarme 15 minute si iar tipa ,cat e la mine in brate tipa si mai tare ,cand o pun jos e un plans dar ceva mai moale,cred ca o mananca,ustura sau altceva.
Incerc sa ma calmez ca ea nu are nevoie de mine asa innebunita. Sunt nedumerita de ce medicul nu mi-a dat nimic pentru asta ,ca se vede pe fata ei ca nu mai poate.
Va pup dulce

Marilena si Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Beatrice, la varsatul de vant bubitele sunt pline de lichid. Daca ar fi pojar sau pojarel, brobonelele ar fi pe tot corpul si copilul ar avea febra. Eu asa stiu. Dar numai medicii pot sa deaun diagnostic.
Gusta, imi pare rau ca Mar sufera atata.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze

Mergi la inceput

Da, Oana asa este ca am mai citit si eu. Dar pana la urma te intrebi ce o avea copilul si te gandesti la toate chestiile astea! Auzi si doctorii astia sa nu-i dea ceva copilului? Tare imi este mila de ea cat trebuie sa sufere! Of...
Adina am fost si grasa stai linistita si am slabit in timpul facultatii... Acum trebuie sa ma mentin ca parca nu puteam nici respira si ma simiteam cam ciudat...

Mami de Alex mancacios

Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mai, dar este incredibil! Du copilul la spital si nu pleca de acolo pana nu-ti da un tratament ceva si pana nu-ti spune ce are! Intr-adevar varsat de vant nu este sigur, ca bubitele ar trebui sa fie marisoare si pline de lichid transparent care in 1-2 zile devine galbui-opac ( stiu sigur ca io m-am umplut de bube d-astea la batranete acu de curand, aveam cred fro 23-24 de ani) Daca zici ca copilul a facut febra eu stiu ca bolile copilariei DEBUTEAZA cu febra dar nu o tin langa, deci ceva ar putea sa fie. O data ce apare eruptia si la pojar si la varicela febra revine la normal. In cartea mea zice sa ai grija la febra si sa te asiguri ca copilul este bine hidratat.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

hai sa ma bag si eu in seama:
Gusta dupa cum plinge eu as zice ca are colici.
chestia cu bubite pe piept si spate poate fi de la caldura, pentru ca are haine pe ea si ea transpira. nu am fost atenta daca pe miini sau picioare are, sau fata. daca sunt pe picioare poate ai invelit-o cu ceva. incearca sa ii dai ceva subtire pe ea si neaparat bumbac, vezi ca unele hainute ptr. copii au 25% poliester. cind au colici vor sa fie tinuti in brate, si la mine e la fel cu tinutul in brate.
pentru colici incearca Gripe Water sau Debridat. sigur gasesti la tine Gripe, sau Colic baby. da-i in lapte sau cu lingurita 5ml de Gripe. celelate sunt in functie de kg. copilului.
ce este foarte important: nu plinge pentru ca obosesti si iti scad simturile si atentia. si intri si mai rau in panica.
tu acum esti si obosita dupa o noapte nedormita, si iti vine sa plingi instant si totul are dimensiuni mari.daca ti-au dat drumul de la spital nu este grav.

Matei 21.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

gusta, nu stiu daca tu alaptezi sau nu, insa daca alaptezi e posibil sa fie din cauza la ceva ce ai mancat tu (mai spunea cineva inainte de capsuni, exact asta provoaca, alergie la bebelusi, si pe langa capsuni mai sunt si alte fructe, kiwi de exemplu, oricum fiecare copil reactioneaza diferit la ele). Eu aseara am mancat pepene si a urlat fie-mea toata seara, ea care-i un ingeras in majoritatea timpului.
Nu stiu la voi daca se gaseste, oricum noi am folosit cu succes la Malina Fenistil gel; si ea a avut pe la vreo 3 luni o perioada cand se umpluse de bubite si nu le-am putut descoperi cauza.
Oricum, asa cum zic si fetele, liunisteste-te, nu-ti foloseste la nimic nici tie si nici ei, gandeste-te ca pe langa suferinta provocata de bubite ii mai transmiti si starea ta, adica ii faci si mai mult rau. Gandeste-te ca trebuie sa fi tare tocmai pentru ea, ea are acum mai mult ca niciodata nevoie de tine, nu trebuie sa clachezi, o sa vezi peste cateva zile ca totul va fi bine.

Mai voiam sa scriu cate ceva, da' am cam uitat ca de vineri pana azi ati tot butonat!

Despre manutele bagate in gura, e normal la varsta lor, asa descopera ei mediul inconjurator, gustul e primul din simturile care se dezvolta, asa ca nu le mai dati cu prostii pe mani si lasati-i sa le bage-n gura. Se potolesc singuri pe la 5-6 luni, iar daca n-o fac, abia atunci puteti incerca sa-i dezobisnuiti daca chiar va e teama ca o sa ajunga sa-si suga degetele si la gradinita.

Despre diversificare, raman la parerea mea, e prea devreme. Dar daca tot vreti s-o faceti, incepeti treptat si fara sa amestecati alimentele. Regula nr. 1 : introducerea pe rand a alimentelor, de exemplu daca vreti sa-i dati suc de fructe incepeti sa zicem cu marul, o lingurita in prima zi, 2 in a doua si tot asa cateva zile. Daca nu are nici o reactie alergica, treceti la al doilea fruct in combinatie cu primul, sa zicem piersica (sau morcov). In nici un caz nu i le dati pe toate odata, e posibil sa faca vreo alergie si n-o sa stiti la care din fructe e alergic. Iar daca cumva refuza un fruct (sau orice alt aliment care vreti sa-l introduceti) luati o pauza, lasati sa treaca 2-3 saptamani si incercati din nou, e cea mai mare prostie sa fortati copilul. Cam astea-mi vin acum in minte, pentru primele etape ale diversificarii, insa totusi, nu va grabiti, mai lasati-i sa creasca, o sa aibe timp suficient si de alte alimente in afara lapticului.

Si inca ceva, din experienta mea de mamica la al doilea bebe, cu cat esti mai stresata (ca n-ai lapte, ca nu ia in greutate copilul cum trebuie, ca nu doarme bine, ca are colici, etc., etc.) cu atat mai mult va plange bebelusul. Si eu la malina eram ca voi, n-adormea fata decat leganata, cum scancea prima data cum saream sa o iau in brate, cum vedeam ca strange putin piciorusele cum saream s-o indop cu medicamente impotriva colicilor si incepeam eu regim drastic, si tot asa. Eram convinsa ca eu stiu ce-i cel mai bine pentru bebelusul meu, si ca restu lumii care-mi spunea altceva se inseala amarnic. Rezultatul, Malina nu doarme nici in ziua de azi o noapte cap coada (se trezeste cel putin o data sa pape, desi de multe ori are si 2-3 treziri peste noapte). La Daria am fost mult mai relaxata, am scos leganatul din program, ii dadeam sa suga si-o lasam pe scutecel singurica, scancea 2-3 minute dupa care se linistea si adormea, noaptea daca se trezeste sa pape incerc sa-i dau cat mai repede si fara sa-i fac vre-un fel de program artistic, ii bag tzitzi-n gura si-o las sa suga pana se satura, dar n-o mai iau in brate absolut deloc daca cumva scanceste si nici nu-i schimb pampersul peste noapte (ca sa stie fata mea ca noaptea-i pentru somn), si lista ar putea continua. Ideea e ca tot ce n-am vrut sa fac la Malina am incercat la Daria si a dat super rezultate, fata mea adoarme singura, neleganata iar noaptea e noapte, chiar daca se trezeste sa pape, ne culcam la loc imediat amandoua. Nici colici nu prea a avut, asa ca una peste alta am o fetita super cuminte, de ti-e mai mare dragul sa ai grija de ea.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput