Mamici de iulie-august (76)
Raspunsuri - Pagina 8
irinabungau spune:
Lulu, uite ce am scos din lege:
"Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda numai dupa efectuarea a cel putin 42 de zile din concediul de lauzie. Aceasta dispozitie este aplicabila asiguratilor care solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului īncepānd cu data de 8 ianuarie 2004, data intrarii īn vigoare a Legii nr. 577/2003.
§ Efectuarea concediului de maternitate, prin compensarea prevazuta de art. 119 din Legea nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, se va face tinānd cont de prevederile referitoare la obligativitatea efectuarii celor 42 de zile de concediu de lauzie.
§ Daca īn urma compensarii īntre concediul pentru sarcina si concediul pentru lauzie ramān de efectuat mai putin de 42 de zile din concediul pentru lauzie, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda numai dupa parcurgerea, de la nastere, a acestei perioade."
Deci suntem ok amandoua!!
Pupici,
Irina si bebe 37 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
irinabungau spune:
Cred ca toata lumea se uita la stiri... I-am luat locul Paulei!!!! Bantui singura pe aici...
Gata, m-am suparat, imi iau jucariile si plec!!!
Irina si bebe 37 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
anis spune:
Simona bine ati revenit cu bine amandoi....e un dulce Mario....te asteptam sa ne povestesti mai multe!
AniS si bebelina mea dulce 38+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
truli-luli spune:
Buna fetelor!
Andreea nici nu am stiut ce sa te intreb cand ne-am intalnit de dimineata. Dar sa stii ca am avut o presimtire, chiar inainte de a pleca de acasa m-am gandit la tine. Uite ca incep sa functioneze si la mine premonitiile Deja esti dilatata, deci bebe sta sa vina cat de curand. Multa bafta, sa nasti usor si repede si asa cum iti doresti tu.
Despre noi ce sa zic? De unde pana cum imi era teama din cauza colului meu scurt sa nu nasc prea devreme, sa nu fie bebele prea mic, acum am impresia ca o sa mai dureze Lunea trecuta, la 36+4z bebelina era ok, dezvoltata conform graficului, avea in jur de 3.100g si asezata cu capul in jos. Iar azi la control mi-a zis ca am colul "foarte posterior" si ca, daca nu mi se pupe apa, bebele o sa mai stea macar o saptamana. Eu cred ca leoaica mea mica e o smechera, decat sa iasa afara acum cand se anunta canicula asta, prefera sa mai stea in burtica, ca doar acolo e obisnuita, pana se mai racoreste Si intre timp imi tabaceste mie coastele de ma ia cu transpiratii din cauza durerii. Asta, asa, ca bonus
Nu mai stiu exact care din fete a avut o confruntare cu soacra (am vreo doua variante in minte dar prefer sa nu gresesc ). Ma inscriu si eu la rubrica plangeri. Soacra mea nu m-am mai vazut de la pasti, si cand a venit acum sa ma vada prima chestie pe care s-a simtit inspirata sa o spuna a fost "Vai cami, o sa fie bebe mare si o sa ai probleme la nastere si va trebui sa nasti prin cezariana" Asta in conditiile in care stie ca prefer sa nasc normal, in ciuda insistentelor ei pt cezariana, Insistente datorate experientei ei nefericite de acum 30 de ani cand a lasat-o dr doua zile in travaliu si s-a rupt naspa. Va dati seama ca mi-a venit sa o trimit inapoi la ea acasa de la usa, pt ca ea chiar de la usa mi-a trantit faza asta , dar n-avea cu ce sa plece. Probabil ca si eu sunt ultrasensibila in perioada asta dar putina intelegere cred ca puteam primi si eu. Eh, asta este, nu fac eu parte dein clubul celor care se inteleg bine cu soacra. Sper ca in viitor eu sa nu fac gresala asta cu copii mei, ca ma stiu capoasa
ufff, gata, m-am descarcat.
Acum va pup pe toate
cami si zuza mica din burtica 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos
KULTA spune:
Va rog spuneti-mi, de ce am tot timpul senzatia ca vreau sa fac kk si cind merg la baie, nimik.Oare de la ce o fi?
K36+
Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
MONAI spune:
Fetele, azi a fost pediatra la noi si Sara a scapat de icter . Ne-a laudat-o ce bine se dezvolta, se pare ca icterul asta urat l-a facut din cauza ca eu si sotul meu avem grupe de sange diferite.
Am facut azi fara sa vreau proba suptului. Eu am mancat pepene galben si m-a deranjat la stomac si nu i-am dat Sarei sa suga o masa, aveam lapte de-al meu la congelator. A supt 90 ml, in curand vom fi sumo Sara.
Tati a fost tare stresat de cand am nascut, nu suporta pe nimeni sa-i atinga fata, nici pe bunici nu i-a lasat s-o ia in brate, ii dadeam jos caciulita cu forta, nu vroia sa o scoatem afara, de, ca o lauza. Azi noapte l-a visat pe tatal meu care-l certa ca ma supara si azi mi-am avut vechiul meu barbat inapoi.
Speram sa mai fie vesti de bebei noi. Va pup.
Sa auzim numai de bine.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos
lulu75 spune:
Irina e vorba de 10 luni de contributie la Casa de Pensii. La mine a 11 luna incepe pe 1 august
Luminita
36+ cu Andrei
www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=3791" target="_blank">poza buburuza1
www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=3794" target="_blank">poza buburuza 2
Tati si mami lui Andrei
Oana C spune:
Am venit si noi de la control. Eva are 4420g (9pounds 12ounces, 21" lungime) si 53cm (3520g, 50cm la nastere). Dr a fost f impresionata ca Eva s-a dezvoltat frumos si a crescut bine, este cumintica si a fost asa de buna cu dr cind a controlat-o ... De fapt, cam asa e ea tot timpul; o fetita buna-buna de tot.
Acum doarme de vreo 2 ore...
Noi o spalam pe Eva direct in cadita. Cadita are un fel de hamac deasupra apei, pe care punem o paturica f moale si subtirica si Eva pe ea, dezbracata complet. Separat avem un lighenus cu apa calduta si un paharel de plastic pt limpezit. Cind o spalam, o invelim pe Eva in partea de jos cu colturile paturicii aceleia si incepem cu ochisorii, fatza, capusorul, gitul; apoi limpezim toate astea cu apa din lighenas si trecem la partea de jos a corpului. Partile intime le spalam tot cu apa curata, pastrata in lighenas. Draga de ea, este asa de cumintica si zimbeste tot timpul . Si tati este asa de impresionat de ea ca nu face scandal la baita ... Dupa ce o spalam pe corp, tati o ridica, eu o limpezesc cu apa calduta din lighenus si o bagam in prosopelul de baie; o stergem bine-bine de tot; o dam cu lotiune si putin masaj (Cetaphil - asta a recomandat dr ei), o imbracam, apoi tati o tine in brate in rocking chair si ii citeste povesti (de-alea f scurte, pt copii) sau ii dam de mincare, apoi ii citim... Adoarme fff bine dupa aceea si doarme o gramada ...
Imi pare rau ca inca nu am apucat sa citesc tot ce s-a scris pina aici si nici la poze nu m-am uitat; promit sa citesc si sa raspund.
Va pupam.
Oana C si baby Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Oana C spune:
In 1,5 ore vine soacra sa aiba grija de Eva, pt ca eu trebuie sa merg la controlul ginecologic, la 4 sapt dupa nastere. Sper sa fie ok cu ea; duminica am fost la ea acasa si s-a purtat fff bine cu Eva; nici nu a fumat; nici inainte, nici cind am fost acolo. Se pare ca se adapteaza la regulile mele ... Si am vazut ca stie si cintecele, ca i-a cintat duminica.
Singura mea grija este ca noi avem gresie pe jos (in afara de dormitoare) si mi-e teama sa nu o scape; cred ca o sa-i dau instructiuni sa nu o plimbe pe Eva prea mult prin casa, ci sa o tina numai intr-o camera. Oricum, eu o sa lipsesc numai vreo 2 ore maxim.
Oana C si baby Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
ankak spune:
Am fost si noi la control. Bb Matei are deja 2700 g la cele 35s+ Sintem tare bucurosi, dar ca sa nu fie totul bine, nenea dr intra in concediu de la 10 aug (DPN 29 aug) Dar ne-a asigurat ca daca pina atunci nu vine bb singur, va veni el din concediu pt. noi. Ce-o mai fi pina atunci...vom mai vedea!
Simonica, bine ai venit acasa! Te asteptam cu vesti si povesti despre voi!
Mamini, si eu fac la fel cu fierul de cind am citit prospectul si mi-am dat seama ca asta e cea mai buna solutie!
Termin de citit ce ati mai scris si mai vorbim dupa
Pupici la mamici si burtici!
Anca si Matei 35s+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos