Mamici de iulie-august (76)
Raspunsuri - Pagina 6
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by emaaimee
Anda-frumos numele bebelului
cipcipcip-nu umpli cadita,doar sa aiba 10-12cm de apa!Pui termometrul in apa,vezi ca e ok,mai ai o cana mare cu apa curata la temp pt baie(37Gr).Dezbraci bb de hainute,lasi pampersul,il invelesti in prosop fara capusor.Il tii in mana stanga si apleci capusorul spre cadita,uzi parul,pui sampon,masezi capusorul-torni un picut de apa curata sa il clatesti.Stergi bine parutul,scoti pampersul,apuci bb cu mana stanga de subraticul stang si tii bine iar cu mana libera il speli cu buretelul si il clatesti cu apa curata!Nu folosesc sapun ca usuca pielea si Oana are pielea f uscata-folosim baby bath with oil!Daca esti stangace inversezi mainile-sper ca ai inteles tehnica de baie!
frumoasei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
mersi si sa-ti traiasca bebeul
Cipcipcip si bebe in burta 37 sapt
corbioana spune:
Am venit de la controlul de prima luna !!!!! Avem [b]4,600 kg si 57 cm [/b](la nastere : 3,400 si 53 cm) !!!!!!!!!!!!!! Suntem bine mai pe toate planurile. Doamne ajuta si inainte si voua va doresc de asemenea bebei sanatosi si putin plangaciosi (aici nu ne putem lauda foarte tare dar nici nu-l maniem pe Dumnezeu ca suntem bunicei). Ne-a dat sa inceoem picaturi de Vigantol 2 picaturi pe zi. (vitamina D).
Anis daca vrei esti o draguta sa treci dimensiunile la bebei !
Ema cand are scaun mai moale decat mi se pare mie normal ii mai pun un praf de Smecta in ceiut sau un pliculet de menta in Baby Drink ca din ala ii fac zilnic sa-l am pt caz de sughit sau ceva. Si uite acum venim de la dr. pediatra si ne-a recomnadat o solutie s-o fac eu din orez fiert. Apa de la orez. Da caruciorul nostru e destul de naspa de manverat singura deci mereu ies cu mama. Mi se pare crunta treaba cu placenta dar ma rog…de gustibus…Desi crema din aia de par cu placenta folosesc si eu
Monica multe luni inainte lui Mihnea sa creasca mare si sanatos si destept !!!!!!!!! Da a crescut bine de tot Andrei probabil de la combinatia de san si Milumil de care avem inca nevoie ca mami nu are chiar de ajuns…Am cautat si eu azi calciu carbonic ni l-a recomandat dr. Si uite ca nu gasesc deloc…E bun ??? Ce zici a avut efect ??? Cum i-l administrezi ???
Bravo pt silueta !!!!!!! Tot asa !!! Daaaa si al meu tare se mai simte bine in brateeeee Hei aveti acelasi ursulet cu albinuta ca si noi exact in acelasi loc desupra patului !!!
Ioana si bebe Andrei 27 iunie
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
mamini spune:
Ioana, bine de tot au crescut toti bebeii, vad ca si cu laptic de mami si cu praf...sunt cuminti, minca-i-ar mama de scumpicei.Doamne, abia o astept si eu pe zuzica mea si sper sa crestem si noi asa frumos.
M
emaaimee spune:
mamini-zi si tu metoda de asimilare a fierului!M-ai facut tare curioasa!
cipcipcip- cu placere si mersi mult!Sa ai o nastere usoara si te asteptam la impartasit impresii despre bb apoi!
Katink-bravo si tie,ia fier in continuare!Eu iau si acum la recomandarea dr-voi lua pana la 3luni de la nastere!
Ioana-deci sa beau niste ceai de menta,nu m-am gandit ca doar il foloseam eu cand aveam probleme!Dar cum faci apa de orez ca nu am inteles?Si ce e Smecta? Sa vad daca gasesc aici ca multe din cele din Ro nu se gasesc!Sa iti traiasca grasunul si sa ia tot asa de bine in continuare!Calciu carbonic era tot pt diaree sau pt ce?
frumoasei Bibi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
andatudor spune:
Ema- Acum sper sa-i placa si lui!!!Mama dar ce dexteritate ai la baita,parca ai avea-o pe Oana de o viata nu de cateva saptamani!! Sper sa fim si noi priceputi.Oricum la mine va veni mama cu tata!!!(in doi e mai bine) sa-i faca baie in prima saptamana!!
Irina-ce zici ne bagam sa nastem amandoua odata?? Dar tu vei astepta contractiile?? Ca pe mine nu ma lasa dr.,a zis ca programam dinainte!
Ioana-felicitari pt. control!! sa o tineti tot asa!! Ce baietel cumintel ai!! Un dulcic!!
Si eu ma bag la lista de slabit de dupa!! Cred ca pana acum eu si Irina am luat cel mai mult!! Saptamana trecuta aveam 18 kg in plus!! Si cred ca mai iau cel putin 2 pana la sfarsit!!
Lasa noi sa fim sanatosi !!
Anda si buburuzu' din burtica 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tudoranda/my_photos
mamini spune:
Emaaimee, credeam ca stie toata lumea, ca am tot zis, dar probabil nu erai pe forum...ideea e asa: fierul este chelat( legat)de produsele care contin Ca si gluten, deci lapte si cereale si ca atare nu se absoarbe. absorbtia se face optim in prezenta vit C si la 4 ore dupa ce ai inghitit mincare ce contine Ca sau gluten. eu maninc pe la ora 7-8 seara ultima data, pe la 12-1 inainte sa ma bag in pat iau o pastila si cind ma trezesc de pisu la 5, la 6 sau 7 mai iau una. si am 4 ore de la ultima masa sau 4 ore pina la urmatoarea. daca as avea nervi sa il iau cu suc( vit C) s-ar absoarbe si mai bine, dar asta ar insemna sa ma spal pe dinti si mai bine il iau cu apa. l-am luat eu ziua, intre mese 2 sapt si a cazutHB de la 105 la 103. luat asa noaptea am sarit de la 103 la 120 in 2-3 sapt si acum, dupa inca 2-3 am 130. eu zic ca e f bine, mai ales ca nu prea pot sa maninc carne multa si oricum ma trezesc, nu mai stau sa ma gindesc ce am mincat, ca e cu smintina sau brinza sau piine...
M
corbioana spune:
Mamini, Anda pupici multi, si voua va tin pumnii sa va creasca bebeii la timpul lor la fel ca Andrei pana acum, Doamne ajuta!
Ema ceai de menta ii pun uneori (cand imi amintesc sau ceai de bebei un pliculet si i-l amestec cu Baby Drink care e tot o solutie din plante ca un ceiut doar ca e indulcit usor cu glucoza si i-l dau cu lingurita intre mese sau cand sughite. Poti sa bei si tu sigur ca da. Smecta este un praf si pt adulti si pt copii impotriva diareei tot asa e dulceag la gust. Il am acolo in casa, si mi-l recomandase la nevoie dr. neonatolog in maternitate.
Acum am luat si eu reteta asta cu orezul care e tot pt scaune moi si pt refacere si ti-o scriu si tie aici:
1 lingura orez + 1/2 litru apa
Se fierbe orezul pana infloreste bobul, iar apa care scade se completeaza cu apa fiarta separat. Se strecoara si se obtine 1/2 litru apa de orez. Se raceste brisc. Se oloseste la prepararea laptelui in loc de apa.
Tu poti sa ii dai in ceiut sau ceva daca nu-i dau laptic completare.
Iar calciul carbonic cica e tot asa pt micsorarea scaunelor moi si se da cica 1 varf de cutit de 3x/zi. Dar nu-mi amintesc cum se prepara cu apa fiarta parca si nu stiu cum i-l dau .
Ioana si bebe Andrei 27 iunie
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
anis spune:
Fetele va trec datele acum.
Katink , bravo ..ai scapat..oricum nu mai are nici un sens sa te stresezi cu fierul ala..mai e un pic....
Eu am innebunit..nu vreau sa ma duc vineri sa imi scoata cerclajul..vreau sa ma duc 1 august .sa se nasca in august
AniS si bebelina mea dulce 38+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
blackpanterro spune:
Fetele copiii hraniti la san fac diaree extrem de rar...kk acela apos nu este diaree, asa este el cateodata, am intrebat doctorul.
Eu nu iau nimic pentru nimic, totul e foarte natural, mananc orice(inafara de brocoli si varza) si Aidan papa numai de la san si are kk normal,numai cateodata apos.
Pe mine ma dispera mama...nu intelege de ce nu ii dau ceai, apa si alte celea...in Ro toti fac asta...si vecinii nostri se mira ca nu ii dau nimic altceva decat laptic de san.De ce oare?
Adriana si bebe Aidan(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
gabirus spune:
La Multi Ani! primilor nostri aniversati de o luna! Multi pupici si sa cresteti mari si cuminti!
Felicitari tuturor proaspetelor mamici! Multa sanatate!
Multumim pentru urari! Ne-am simtit tare bine ieri, doar ca ne-am cam indopat cu dulciuri Eva e fericita cu cadourile primite si asteapta sa vina tati de la job sa iasa cu trotineta
Si noi am fost azi la control; cozonacul este copt, placenta deja da semne de imbatrinire inseamna ca poate aparea any moment! Macar a fost cuminte si nu s-a nascut de ziua Evei. Baiat cuminte il pupa mama prin burtica.
Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 37+ sapt.
POZE