Mamici de iulie-august (76)
Raspunsuri - Pagina 4
andatudor spune:
Mamini-merci de compliment!! Ufff cata bataie de capt si cu numele,ca nici unul nu mi se parea "demn" de Bubu al meu!!
Nu stiu cat mai am,pe 1 ma duc la control si o sa stabilim data atunci.dar eu am presimtire ca o sa fie pe 10 august.Am avut de la inceput ...acum eu ma rog doar sa stea cuminte pana pe 6(e cununia nashei lui) si dupa aia are...unda verde .cand vrea el!!
Ma bucur ca te simti mai bine,incearca sa dormi putin la pranz sa nu mai fii asa de obosita!!
Hildegard-nu-ti face probleme ca nu cred ca e asa de greu cum pare!! Cred!!! Si eu sunt la prima nastere si voiam din tot sufletul sa nasc normal ,dar...nu se poate!!Eram pregatita psihic,insa acum am inceput sa ma obisnuiesc si cu ideea de cezarina.Gandestete ca sunt doar cateva ore de dureri si dupa aia iti vei tine puiul in brate.Multe fete de aici au fost optimiste si au nascut extrem de usor.Important e sa gandesti pozitiv!!
Cat despre epiziotomie fiecare o face dupa cum considera de cuvinta: de la inceput ca sa previna ruptura sau numai in caz de necesitate,dar pe la noi in Romania ,de regula se face de la inceput!!
Curaj si sarcina usoar in continuare!!
Anda si buburuzu' din burtica 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tudoranda/my_photos
mamini spune:
Vero, pai iti face sau nu anestezie? ideal ar fi pt nastere naturala sa iti faca o peridurala- sau epidurala, tot aia e. asta e in coloana si o face anestezistul. din grupul nostru citeva fete au nascut asa si au avut experiente pozitive. daca nu iti face epidurala, cind se incheie nasterea iti poate face un pic de anestezie locala cind coase epiziotomia- si despre asta iti poate spune Emaaimee mai multe.
durerile nasterii le suporti precis si fara anestezie- se nastea si inainte de aparitia epiduralei- dar de ce ai suferi cind exista anestezice? poate ca e cazul sa intrebi mai multe de la dr tau si eventual sa gasesti un anestezist bun, ca sa nu te chinui, traim in mileniul 3.
iti doresc sarcina usoara si nastere fara probleme!
M
MONAI spune:
Hildegard, subscriu la ce a spus Mamini. Daca esti o fire tare si suporti durerea, e OK si fara epidurala. Eu am nascut cu epidurala, dar sunt rea de durere, nu m-as fi putut concentra sa fac ca-i mai bine pentru copil.
Sa auzim numai de bine.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos
mamini spune:
Ce-i cu voi, fetelor? f slaba miscarea...nimeni nu mai zice nimic sau e linistea dinainte de furtuna si ploua dupa-masa cu vesti de bebei frumosi?
M
cipcipcip spune:
Fetelor care stiti, zice-ti-mi si mie, ce inseamna ca bebeul "s-a angajat" inainte de nastere, am vazut din cind in cind expresia asta. Si cum isi poate da dr seama daca "s-a angajat"?
Pe mine dr ma cheama acum in fiecare saptamina si-mi cerceteaza colul, oare poate vedea daca se apropie momentul nasterii sau nu? Ca eu in carti am citit ca nu-ti poti da seama cind se apropie nasterea, colul se poate deschide si in citeva ore. Lamuriti-ma si pe mine care stiti mai bine, mersi
Si mai am o intrebare, cam prosteasca, referitoare la baita bebeului. Deci umplu cadita lui cu apa, contolez apa cu termometrul sa fie la temperatura care trebuie, il sapunesc, dar dup-aia cum il clatesc? Golesc cada si o umplu cu apa curata sau duc copilul la dus?
Cipcipcip si bebe in burta 37 sapt
Hildegard spune:
mamini
nu imi face anestezie epidurala si nici cezariana, asta acum, dar vedem mai tarziu....cum va fi pozitionat bebele.
Imi face epiziotomie cu anestezie.
Dr. spune ca anestezie peridurala are efecte negative asupra copilului. Da, e mai usos pentru noi....dar copilul poate avea probleme mai tarziu......In concluzie anestezia peridurala nu este asa de sanatoasa pentru copil.
Asa mi-a spus mie.
Va tuc
Vero 28
http://community.webshots.com/user/hildegard122
KULTA spune:
Bine v-am regasit.
Va pupic pe toate si va multumesc pentru ca v-ati gindit la mine.Ai mei parinti au ajuns cu bine, neborfaiti in bagaje. Sunt foarte fericita ca sunt aici cu mine.
Eu azi noapte, am facut 13, 14 pentru ca am avut succesiv, contractii la 7 minute, la 6min, la 5min si cind au ajuns la 3 minute, am luat repede un Nospa si mi-am impus sa adorm. M-am chinuit mult sa adorm, am avut dureri cumplite si nici n-am zis ca nu nasc. A mai trecut o noapte si cu ajutorul lui Dumnezeu n-am nascut. Daca l-as mai tine pe Sebi macar o saptaminuta, bine-ar fi. Tare ma dosr spatele si burtica. BB se agita continuu si ma loveste(impinge) cu putere in coaste.Cred ca nu mai are rabdare.
Felicitari noilor mamicute cu pupici noilor bebici.Sa va traiasca si sa fie sanatosi si papaciosi.
K36+.A mai trecut o zi.
Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
lulu75 spune:
Buna fetelor!
In primul rand felicitari proaspetelor mamici!
mamini ce ai patit ca nu am avut timp sa citesc si vad ca s-a intamplat ceva.
unde gasesc povestea nasterii bondarelului?
Luminita
35+ cu Andrei
www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=3791" target="_blank">poza buburuza1
www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=3794" target="_blank">poza buburuza 2
Tati si mami lui Andrei
mamini spune:
Vero, dr tau cam vorbeste prostioare- anestezia peridurala e f "soft" ca sa zic asa, in primul rind e f limitata si nu il afecteaza pe bebe. noi suntem citeva doctorite pe-aici, mai gasesti cred citeva pe la bebei de martie, le poti intreba si pe ele sau si mai simplu, poti citi pe internet. peste tot se foloseste. anestezia totala poate afecta copilul- dar sunt cazuri f rare, rahi-anestezia e mai periculoasa pt mama, dar peridurala e ok pt nastere normala. poate nu are anestezist bun si se fereste de ea si iti da si tie o explicatie ca sa iti iasa din cap.
epiziotomia este o taietura care se face la exterior, la aproape toate nasterile pe cale naturala, ca sa iasa bebe mai bine. de obicei se face ca sa se evite rupturile. din cite am inteles- nu am experienta personala- nu doare nici fara anestezie, din cauza ca muschii sunt f tensionati si fiind intinsi la maxim nu mai simti cind taie. in schimb, simti cind coase. si atunci se face o anestezie locala, gen infiltratie, direct in tesut, acolo, in muschi. care anestezie nu neaparat prinde si nu neaparat functioneaza. fetele care au trecut prin asta zic ca ar durea mai mult decit expulzia propriu-zisa.
citeste si documenteaza-te si fa-ti singura o parere despre ce vrei si ce e mai bine. si daca medicul tau iti ofera ce crezi tu ca e cel mai bine, super. daca nu, discuta si cere-i ce doresti. si daca nu se poate, cauta altul.e important sa fii informata corect si sa iti impui punctul de vedere ca sa fii increzatoare si linistita. atunci ii va fi bine si copilului tau.
Cipcipcip, copil angajat este cel care s-a asezat in pozitia de nastere, adica e cu capul in jos si coborit in pelvis= angajat in canalul de nastere. se simte la pipait pe burtica si uneori se vede si cu ochiul liber ca burtica e un pic coborita. evident se vede si la ecograf.
la controlul colului se verifica maturarea colului( care e ca un canal), la multe femei se deschide treptat, se moaie( e catifelat la atingere). se poate "sterge", adica se scurteaza in ore, dar se poate dilata treptat in saptamini. nu neaparat. aici sunt fete care au avut colul deschis si doua saptamini, de obicei nasterea s-a desfasurat mult mai rapid decit la celelalte.
cu baitza lui bebe raspund mai bine mamicile, dar dupa cum stiu eu "sapunitul" se face cu ulei de baie sau ceva mai putin spumant decit gelul de dus pt adulti, se foloseste f putin si il clatesti in apa din cadita. in rest, cind il speli la fundulet il bagi sub jet de apa.
M
mamini spune:
Kulta, hai cu o zi, cu inca una, usor, usor, sa-l aduci pe Sebi mai aproape de termen. ma bucur pt tine ca ii ai pe ai tai, asta o sa te ajute sa te linistesti.
Lulu, sunt ok,merci de intrebare, problemute, rau...dar trece! ma ridic in pumni, nu ma stii? cu tine ce e, ca nu ai mai aparut de mult?
M