Ar trebui sau nu?
Ftelor, va rog, am si eu o problema: eu si sotul vrem sa incepem o afacere - sa deschidem o patiserie. Problema e ca eu nu vreau cu nici un chip sa giram cu casa pentru a investi banii bancii in afacerea asta. sotul meu spune ca fara sacrificii nu se poate! Exista vreo alta modalitate sa luam bani din banca, fara sa giram cu casa? ma gandesc poate putem gira chiar cu spatiul comercial pe care vrem sa il cumparam, merge asa? Stie cineva amanunte? va multumesc mult!
Raspunsuri
Rodica spune:
Draga mea,
mereu mi-a fost frica de felul asta de a incepe o afacere. Pana acum m-am rugat la Maicuta Domnului si mereu a intervenit ceva si sotu n-a mai girat cu casa. Pana merge afacerea esti de doua ori stresat..... Cum sa raman eu cu copiii in strada daca Doamne fereste se intampla ceva?????
Alecsia spune:
Si eu zic la fel. Orice numai cu casa nu. As putea sa pierd bani, afacerea , spatiul dar nu si casa. La mine e litera de lege: totul pina la casa.
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
Fiquelle spune:
La cat de instabile sunt lucrurile in mediul de afaceri romanesc, este un mare risc! De unde stii ca va merge? Ce veti face in lunile in care nu va fi mare vanzare? Rata la banca va trebui platita, nu? De unde? Sau mai vine Garda Financiara ca are vecinu' un ochi rau pe tine si te trezesti cu o amenda de 50-100 de milioane(stii scorurile la amenzi, nu?)si atunci intri in colaps....si se duce si afacere, si casa....tot! EU NU AM PATIT CHIAR ASA CEVA, DAR AM PIERDUT DESTUI BANI din afaceri in Romania!
Mada si bebe Sofi,12/08/2004
POZE SOFIA, DE LA NASTERE PANA IN PREZENT
marius spune:
Personal consider ca in prezent este o oprtunitate pentru investitii in afaceri chiar finantate pe baza de credite rata dobanzii fiind atractiva. Pe de alta parte cred ca intrebarea este extrapolata pentru ca o afacere nu trebuie sa depinda doar de rambursarea creditului si a dobanzii. Daca este asa inseamna ca nu este corect gandita. Mai mult decat atat este mult mai important tipul de creditare si capacitatea de plata. In primul rand banca nu va acorda creditul daca nu exista o marja de siguranta suficient de mare pt rambursarea creditului. Garantia ipotecara este doar colaterala, interesul bancii este in capacitatea de rambursare nu in executarea de garantii. Altfel s-ar denumi Agentie imobiliara. In egala masura in asta consta diferenta intre investitori si salariati. Investitorii isi asuma riscul pierderii intr-o afacere de unde si diferenta potentiala a castigului fata de un job.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
cait spune:
si eu am vrut sa incep accelasi lucru in urma cu vreo 2ani dar era destul de delicat cu autorizatii, etc cred k cunosti aceste detalii si am evitat mereu de girat cu casa.nu se merita pentru k la noi ink e instabil, multe contraole, spagi, etc
mai gandeste-te inainte de a lua aceasta decizie.
lgireada spune:
Am doar o intrebare... te-ai gandit cam cate chestii iti trebuie ca sa deschizi patiserie? Cate autorizatii, etc. Am o ruda care lucreaza la dat autorizatii pt chestiile astea si stiu ca e nasol. Adica acolo unde e mancare e mult mai nasol, sunt multe controale, etc.
Bafta oricum!
Liliana
Rufus spune:
Dupa stiinta mea, puteti obtine creditul cu garantie chiar spatiul de afacere.
Problema este care banca va accepta planul tau de afacere, pentru ca va trebui unul meserias. Dar ma gandesc ca daca va apucati de asa ceva, stiti voi ce stiti.
http://community.webshots.com/user/tora97