Avast? Pliiiiiiizzzzz!

Avast? Pliiiiiiizzzzz! | Autor: mara03

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Pliiizzz ajutati aici un om neajutorat si cam nestiutor intr-ale calculatorului.

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce e cu programul asta antivirus sau ce o fi. Sunt disperata ca mi l-a instalat cineva azi dimineata si mi-a dat tot calculatorul peste cap. nu mai merge nimic, toate sunt "not responding", se blocheaza foarte des, e paralizat saracu' calculator.

acum am dezactivat programul (doar l-am dezactivat, nu l-am sters) si merge totul ca inainte.

editez ca sa ma fac mai explicita ca vad ca nici scrie nu mai stiu... vroiam sa stiu de ce s-a intamplat asta cu calculatorul? nu a fost bine instalat programul sau e altceva la mijloc?

multumesc!

unu
doi
trei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristinutza_ale spune:

avastu 'e un antivirus si unii antivirusi mananca multe resurse ...e bine sa il dezinstalezi...si sa instalezi nod 32 ...care e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

aaa, cristinutza, esti o .

unu
doi
trei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razhore spune:

nu am auzit de nod 32 in schimb iti recomand pc cillin, este excelent atat la capitolul antivirus cat si ca firewall si nici nu iti incetineste calculatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna Mara03! Programul de care vorbesti este un antivirus si ca orice program consuma resurse si ca av trebuie configurat/optimizat pentru ca windowsul sa mearga bine. Cei mai multi cred ca daca au instalat un av gata au scapat de probleme, dar uite cum fac eu:
1. Instalez av si scanez sistemul ptr a scapa de virusi
2. Dupa ce nu mai este nici un virus configurez programul av pentru a avea si securitate dar si viteza/fiabilitate ptr windows
3. Actualizez av-ul(in asta consta eficienta lui) si verific compatibilitatea lui cu windowsul. Daca totul merge bine atunci este OK.
Deci daca la tine a fost instalat av-ul fara scanare si optimizare e normal sa se intample asa: inseamna ca sistemul tau este deja infectat si avastul nu stie exact ce sa faca cand gaseste semnaturi de virusi implementate deja in sistem. Poti incerca o chestie: sterge toate fisierele temp, dezactiveaza restore-ul, booteaza in safe mode si scaneaza full(asta daca ai win xp, daca nu, nu mai shtiu ce sa spun) si ai grija ca avastul sa fie adus la zi.
Succes!
Cu respect,
Nick.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

merci baieti!
nick, am sa incerc, sau mai bine zis am sa pun pe cineva care se pricepe sa-ti urmeze sfaturile cu dezactivatu', bootatu' si scanatu'. eu nu ma pricep deloc la chestiile astea si din pacate nici n-am stat sa vad ce face respectivul cu calculatorul meu. am vazut ca a dat ceva scanare si ca a gasit si sters o gramada de virusi, dar mai departe nu stiu nimik.
sper sa rezolv problema, daca nu instalez alt programel si basta.

multumesc inca o data!

unu
doi
trei

Mergi la inceput