Despre fluor...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ieri am fost la medic pt verificarea de 3 ani, si special am intrebat de flor medicul. A zi ca nu e flor in apa, dar nu e nevoie sa ii administram flor pt ca e suficient cat isi ia din pasta de dinti pt copii care contine si flor si care e buna de folosit de la 3 ani in sus si periajul ar fi bine sa se porduca undev aintre 1 - 3 min. Plus ca dinti acestia ii vor schimba si pe cand le ies cei noi la 6 - 7 ani atunci folosesc deja pasta pt copii mai mari si aia contine si mai mult flor de cat cea pt pitici. Iar pasta de adulti si mai mult flor.

Sper ca sarbatorile sa-ti aduca numai sanatate, bucurii, fericire si impliniri. Fie ca noul an sa-ti aduca implinirea tuturor dorintelor si sa-ti depasesti tie asteptarile prin realizarile pe care le vei face.

Craciun Fericit si La Multi ani!

Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

Al meu copil are 4 ani si ia fluor de la nastere aproape. De la 2 luni, adica. Si are o dantura superba, desi din neam nu ar trebui. Nu asta conteaza acum, ca sunt de lapte dintii, dar nu e daunator. La noi apa nu e fluorurata, ca sa zici ca face exces, iar in pasta de dinti.... Am mai sarit in astia 4 ani, poate o sapt, adunate zilele dar nu e problema. Am sa ii dau pana la 14 ani, poate si mai mult, daca stomatologul recomanda.

Cristina si Mihnea Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

mie nu mi-a recomandat pediatra fluor, asadar nu-i dau...oricum "din neam" ar trebui sa aiba dintzi ok...

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Incepusem si eu sa-i dau din prima luna de viata dar nu a durat pt ca am realizat ca aceasta pastiluta este metabolizata de ficat si excretata de rinichi in fiecare zi a vietii lui pana la 14 ani.
Si asta m-a cam speriat.
Am optat pentru mai putine medicamente si o prevenire mai eficace, adica igiena dentara amanuntita etc etc

NICHITOSII

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Eu nu i-am dat baiatului meu - nici nu era moda fluorului pe-atunci. L-am invatat sa se spele pe dinti, ceea ce face de mic, cu constiinciozitate, iar acum (18 ani) are dintii stralucitor de albi si nici o carie. Nu are o mostenire genetica stralucita, dimpotriva. De vreo 6-7 ani am folosit paste de dinti de cea mai buna calitate (nu dau nume, se gasesc si in RO) - e drept ca erau luate din US, iar medicul stomatolog care i-a pus un mic aparat dentar pe la 16 ani a spus ca si asta a contat si ca se vede diferenta intre pastele de dinti care se gasesc in RO, chiar daca sunt de firma, si cele similare dar din US.

Am citit insa un articol f. bine documentat care explica efectele negative pe termen lung ale utilizarii fluorului, inclusiv potentialul cancerigen.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulianne spune:

Eu chiar sunt patita vizavi de acest subiect.Cand baietelul meu a fost mic,acum are 12 ani,nu era atata informare si nici doctorii nu-ti spuneau prea multe.Cert e ca la 2 ani i-am oprit tratamentul si dupa putina vreme i s-a produs o explozie de carii.Pe atunci nu mi-am dat seama de ce,decat dupa multi ani.In cazul fetitei de 3 ani continui tratamentul si acum si am de gand sa ma tin de el,are niste dinti exemplari,si nici nu mi se pare o mare strategie pur si simplu iti intra in rutina.Am citit ca "dincolo" si apa de la robinet e fluorizata si multe alimente,dar la noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Lui Robert tot pana la 2 ani i-am dat dar de atunci si pana acum - a trecut 1 an si jumatate - n-a facut carii.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Dati copiilor zymafluor?

Autor: cattalina
Subiect: dati copiilor zymafluor?

dati copiilor zymafluor pt profilaxia cariei dentare?
daca da...cum au evoluat?

Raspunsuri:

Autor: Bebe Beca

Rebeca primeste Zymafluor de pe la 1 an, cate o pastila pe zi. Deocamdata nu s-a intamplat nimic deosebit, la ce te referi cand intrebi cum au avoluat?

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: lunna27

Da,eu le dau la amandoi inca de la varste fragede,baiatul meu nu are nici o problema cu dintisorii si are acus 6 ani,sunt f multumita.Sper sa aibe acelasi efect si la fetita

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: cattalina

eu nu am dat ca d-na dr ne-a zis ca nu este necesar.....si ca au si efecte adverse daca se administreaza pe cale generala....
si acum incep sa se pateze incisivii superiori si trebuie sa facem o vizita la dentit si mi-e tare groaza....
am inceput sa-i dau si eu zymafluor dar cred ca putin cam tarziu....dar mai bine mai tarziu decat sa mai avem pb cu alti dintisori...

Autor: carolinah

Da, le-am dat fluor de la cateva saptamani amandurora. Alina are 3.6 ani si 20 de dinti albi si frumosi .

Ana are aproape un an si dinti cam putintei (lipsa maaare de Ca), dar toti sunt albi si frumosi.

Insa le si spalam de 3 ori pe zi pe dinti, dupa mesele principale si exact inainte de somn, respectiv. Adica nu biberon sau nu stiu ce dupa ce s-au spalat pe dinri.

Autor: lacri

eu ii dau lui Fabian numai ca el are probleme cu dintisorii.
din cauza biberonului (a baut f mult ceai indulcit si sucuri de morcov facut acasa ) i s-au dus cei doi dintisori de sus.nu s-au dus de tot ci doar s-au macinat si a ramas numai cu niste cioturi si radacinuile.doctorul a spus ca tre sa ne chinuim sa-i pastram radacinile cat mai mult timp adica pana or da ceilalti (Fabian are 3 ani si 9 luni). asa ca ne-a dat zymaflour.
ii dau in fiecare seara cate 2 pastilute.
si sa stii ca are ceva timp de cand a inceput sa ia , cred ca mai bine de 2 ani .dintii au ramas asa nu s-au mai macinatin tot acest timp.

Autor: Cerasela67

Eu ii dau fetitei mele Zymafluor la la 5 zile. Acum are 5,10 ani si incep sa se schimbe dintisorii. Nu am a vut nici un fel de probleme cu dintii, toti sunt albi si frumosi fara urma de carii. Am citit pe diverse forumuri tot felul de discutii pro si contra administrarii de Zymafluor, parerile erau impartite, cam 50% pro, 50% contra. Noua ne-a fost recomandat de 2 padiatrii si de 2 stomatologi si nu i-a facut rau mai ales ca ea la 9 luni avea toti dintii crescuti (primul dinte i-a iesit la 4 luni).

Autor: narcisa

Da la amandoi de la nastere, 2 si aproape 4 ani. Ne spalam de 2 ori pe zi pe dinti, nu au nici o problema cu dintii, c-o fi de la fluor sau de la igiena dentara zilnica de care am avut mereu grija, noi le-am dat si o sa le dam in continuare, trebuie sa ai si grija zilnic, dar devine cindva ritual si obisnuinta, seara cer singuri pastiluta.
narcisa

Autor: danamiha

si eu ii dau baietelului de cand avea 14 zile, acum are 5 ani,dinti f.frumosi, fara nici o carie

Autor: Laura _Oprescu

eu i-am dat zymafluor lui Rares.Mare greseala am facut.Se pare ca el isi lua suficient fluor din apa,astfel ca abia acum la sase ani jumate cand i-au aparut primii dinti maturi ,i-au aparut cu pete galbene.El merge periodic la dentist, la cleaning numai ptr ca in rest nu are nici o carie.Petele insa nu se pot masca decat decolora, spune dr.Sper din tot sufletul ca ceilalati sa fie ok, iar astia doi de jos sa fie o intamplare.Pana acum mentionez dantura super,nimic deosebit,nu carii...si uite surpriza..sper sa nu va deceptionez insa nu am putut trece de subiect fara sa va spun si voua..poate ca ar fi bine sa faceti un test al apei si daca contine suficient fluor sa nu fortati nota(cum am fost sfatuita eu):(...

Autor: anca tanasica

pitix ia zymafluor de la 2 sapt.de viata...iar mie mi.a dar dr.de la 6 luni de sarcina...dupa ce s.a nascut eu am intrerupt fluorul si i.am dat doar ei...ca sa nu existe pericol de supradozare...prin alaptare...

...si desi are cei doi incisivi centrali de sus ciobiti de la invatatul sa mearga...nu s.au cariat sau innegrit...

...in R.dc ia fluor si se spala pe dinti cu pasta de dinti fara fluor nu exista pericol de supradozare...apa noastra nu e fluorizata ca in alte tari...

...pitix va primi fluor pana cand va avea toti dintii definitivi crescuti, moment in care stomatologul ii va face sigilare...

am uitat sa mentionez ca Rares a luat fluro de la cateva luni (parca trei) am inceput cu un dozaj de 1/4 parca dintr-o pastiluta , in fiecare zi si am crescut treptat. Noi am plecat din Ro cand el avea trei ani, deci apa de acolo am folosit-o.E adevarat nu foloseam apa de la chiuveta decat foarte rar.(am locuit in BV) Se pare ca noi am facut greseala asta netestand apa si ma doare sufletul ca acum are pb asta.Mi-amintesc ca si pe vremea cand ii dadeam zymafluor, erau discutii pro si contra, insa eu eram pro,deoarece dantura lui era superba.Nici acum nu are nici o carie,dar are spoturile astea galbene si sper sa ramana numai la dintuisorii astia.Dupa cum am spus nu putem face altceva decat sa le innalbim cand se va finaliza procesul de dintat:))

Autor: sirimie

De la 6 luni eu ii dau Fluor Vigantoletten. Nu avem nici o problema pina acuma.

Eu am citit ca nu fluorul este daunator ci excesul de fluor. Daca ia Zymafluor sa nu folosesti pasta de dinti cu fluor, ci pasta de dinti fara fluor (eu stiu de Nenedent ca ar fi fara fluor, iar Colgate etc au fluor). In Romania nu exista fluor in apa.

Autor: elyanne

Da... eu ii dau de la 4 luni. Este periculos excesul de fluor... cea ce la noi nu e cazul daca dam exacat cat zice medicul si pasta de dinti nu are fluor. Am luat la intrebari 3 medici pana m-am hotarat daca sa-i dau sau nu... si toti 3 au spus sa-i dau...

Fluorul se da inainte de aparitia dintilor, dupa nu prea mai are efect. Daca nu ati dat inainte de aparitia dintilor de lapte, se poate da inainte sa apara cei permanenti. Si se da pana ies toate maselele... adica pana pe la 16 ani.

Eu personal prefer sa aiba dintii patati decat cariati... asa ca nu m-ar deranja daca i se pasteaza dintii de la fluor.

Autor: roxisialexia

eu am inteles ca trebuie administrat pina la varsta de 14 ani, zilnic.Si ca, daca uiti sa ii dai pastiluta pot aprea probleme mai mari decat daca nu administrezi fluor deloc.
Nu stiu daca sau demonstrat efectele pozitive ale adiministrarii florului pe o perioada asa mare, insa eu sunt convinsa ca succesul pentru o dantura buna este dat de gena, o alimentatie corespunzatoare si o igiena denatara corect efectuata.
Multa sanatate si o dantura frumoasa copilasilor.

Autor: andanii

eu ii dau copilului meu acuma in varsta de 8 ani juamate FLUOR de la trei luni si are dintii foarte putin patati dar sunt sanatosi .... eu personal cred ca e mai important sa fie fara carii decat sa fie bolnavi si stralucitori si fara pete.

Autor: lmari

Salutare mamicutzelor.
Stie cineva ce se intampla daca intr-o seara uiti totusi sa dai zymaflour micutului. Se mai intampla sa zicem sa adormim si sa-mi dau seama ca nu a apucat sa-si ia pastilutele.

Autor: alimaxi

Buna.
Maximilian ia zymaflour din ziua 5 de viata. Doctorul a zis sa-i dau pana la 2 ani...mai avem 3 luni.
I-am dat in fiecare dimineata pastiluta(cu f.mici exceptii...vomat, uitat...etc.)
Imari, nu se intampla nimic daca ai uitat de cateva ori...asa a zis doc.cel putin.
Maxi are dinti sanatosi si albi...sper sa ramana asa.Iar pasta de dinti este fara fluor(nenedent)...ca sa nu fie exces.

Autor: madau

Eu nu-i dau asa ceva....mi se pare cam mult sa indop copilul 14 ani zilnic cu cate o bulina... Si sa mai si stau cu grija..daca uit sa i-o dau. Mai bine nu.
Felicitari ptr cele care puteti respecta asta..

-------------------------------------------------------------------------------

Autor: mariussimiuc

Intrucat nici eu si nici sotul nu stam foarte bine la capitolul dantura,am intrebat stomatologul la care merg daca este necesar sa-i dau copilului fluor sau orice altceva pentru a avea o dantura sanatoasa.Mi-a raspuns ca el nu recomanda asa ceva,pentru ca efectele administrarii de fluor sunt pe termen lung si nu fara analize.Ceea ce mi se pare corect.

Rares nu are decat doi dinti crescuti din cei noi, insa tot sper ca ceilalti sa fie ok..nici Rares nu are nici o carie, dentitie foarte buna,dar petele alea is urate..atata ca se innalbesc..

Mergi la inceput

Despre fluor!

Autor: bebestrumfitza
Subiect: despre fluor!

Am datpeste siteul asta http://www.idof.net/ , tot cautand pe net....sunt si alte linkuri.
Eu nu i-am dat baietelului meu fluor, ca nici noi cand am fost mici n-am luat si am dintii ok acum.
Oricum ce am citit pe site nu suna prea bine!

Raspunsuri:

Autor: silvana_salajan

Cand avea Andrei 6 luni, am auzit ca se da Zymaflour la copii. Am si cumparat. Am cerut acordul dentistului, care mi-a zis ca nu e neaparat necesar. Apoi am citit pe net. Si m-am speriat. Efectele adverse sunt mai multe decat beneficiile aduse. Si nu l-am mai dat.

Autor: vrabiuta

si noi am cumparat fluor pentru bebelina. in seara zilei respective am cautat pe net tot ce se poate citi despre fluor. si l-am lasat frumos in cutiuta. am schimbat pedodontul

Autor: Cristina_C

Eu i-am dat de la 2w saptamani pana la 2 ani apoi am intrerupt. In timpul tratamentului n-a primit fluor din alte surse (pasta de dinti, sare, etc) asa ca n-a fost vorba de exces de fluor. Si prea mult fluor este daunator, eu asa stiam.

Autor: JARMO

Mai fetelor m-ati pus tare pe ginduri . Eu tocmai am sosit cu baietelul de la vizita pediatrica de 5 luni si doctorita mi-a prescris Zymafluor . Insa nu inteleg, de ce nu e recomandat sau de ce sunteti impotriva ?

Autor: bebestrumfitza

Unii il recomanda, altii nu. Dr pediatra mi-a zis sa-i dau lui Matei, de altfel e o dr. foarte priceputa, dar in problema asta nu i-am urmat sfatul. Sotul meu e dr stomatolog si noi nu ii dam fluor baietelului.
Problema ar fi ca fluorul poate ataca, si oasele, organele, atunci cand e in concentratie prea mare....dar cum stabilesti cand e concentratia prea mare, ca sunt produse cu fluor(pasta de dinti, apa etc) si poate nu tot timpul verifici; din cate am inteles se pune probl daca fluorul ajunge la dinti, atunci ajunge si la alte organe si tesuturi, si in cazul asta ar fi toxic.....gasesti mai multe daca intri pe siteul respectiv.

Si nu e musai sa iei fluor ca sa ai dintii sanatosi, ca sunt atatea generatii care nu au luat si nuau avut probleme....

Dar oricum fiecare decide pt el!

Autor: amarantina

Nici dentista mea nu i-a dat fetitei ei, asa ca m-am gandit ca stie ea ce stie.
Si am citit despre cazuri in care copiii au luat cativa ani Zymaflour, iar cand au facut o pauza de numai 2 sapt, au facut carii la toti dintii. Sau alte cazuri in care dintii copiilor s-au umplut de pete negre - scria acolo si motivele (ceva legat de fier), dar nu le-am retinut, m-am speriat prea tare.

Pe de alta parte cunosc multe mamici care dau copiilor Zymafluor si ei n-au nici o problema, au dinti albi, sanatosi si perfecti. Singura conditie e sa ia pastiluta in fiecare zi. Iar pentru mamicile care se sperie ca se va intampla sa uite: de pe la 2 ani copilul o sa ceara singur pastiluta, n-o sa mai fie nici asta o problema.

Sa fi fost noi exceptia? Uite ca a trecut 1 an si jumatate de cand nu-i mai dau fluor (dupa ce luase zi de zi timp de 2 ani) si are dintisorii sanatosi, nici urma de pete sau de carii.

Autor: inaioana

Nu sunteti exceptia! Si noi am oprit fluorul la 2 ani si suntem in regula. Ne spalam acum cu pasta fluorurata iar cand va avea dintii definitivi o sa ii sigilam si gata!

Autor: bonsai

Intotdeauna vor fi pareri pro si contra fluor:dar ma intreb eu -de ce sa ne temem atat de mult de efectele adverse ale supradozarii fluorului cand singurul aport ar fi din acea pastiluta pe care noi decidem daca o dam sau nu copilului!
Poate ma insel dar ce produse fluorurate avem noi la ora actuala in tara in afara de pasta de dinti?(pe cutie scrie ca ar contine,dar poate sunt doar povesti) Ati vazut voi sa scrie pe laptele praf sau pe cereale sau pe alt produs pe care il consuma un copil de 1-2 ani? Sa nu uitam ca traim in RO unde apa fluorurata va apare probabil cand ne vom pensiona!(m-am referit la o varsta atat de mica pt ca de atunci ar trebui facuta o profilaxie eficienta)

Autor: Diana Mirela

Bonsai, asa este. La noi nu exista decat pasta de dinti si apa de gura cu fluor.
Apa nici atat...si apoi, le-ati da apa de robinet asa mici, chiar daca ar avea fluor?

Eu personal, ii dau Zymafluor si nu ma tem de supradozare, o pastiluta are mult prea putin.

Lucrurile stau cam asa: s-a demonstrat ca fluorul sistemic (deci inghitit) in doza mica nu are mare efect si nu intervine in formarea prismelor dentare decat f. f. putin.

Efectul local este cel mai bun. Copiii invata sa suga pastiluta de fluor abia dupa 2 ani, deci atunci vorbim de administrare corecta. In plus, dupa 2 ani, copilul se poate spala cu pasta de dinti cu fluor, pt. ca poate scuipa din gurita, nu mai inghite ca un bebe.
deci ramane la alegerea fiecaruia daca da fluor sau foloseste pasta cu fluor.
Ambele nu sunt recomandate.

Oricum, niste dinti sanatosi se obtin cu PERIAJ corect, asta e cel mai important, pasta de dinti cu fluor, ata dentara, control anual la stomatolog si fluorizare profesionala de 1-2 ori pe an. Se evita dulciurile, care aduc doar necazuri. O data pe saptamana este destul.
Cand copilul cere bomboane sau alte chestii dulci, dati-i bombonele cu xilitol, sunt mai sanatoase si bune pt. dintisori.

Autor: Natasa

Eu am luat pastilute cu fluor cind eram mica, dar nu zi de zi pentru ca nu tot timpul reuseau sa-l procure :). am dintii sanatosi, fara pete si probleme. Baietelului nu i-am dat inca, am citit atitea ca nu mai stiu ce sa fac!

Autor: Muuh

Am luat Zymaflour timp de 10 ani. Nu am mancat dulce pana la 8 ani decat cu mici exceptii si atunci erau in special prajituri de casa. Am dintii prastie in gura, am avut o gramada de probleme, carii, am n - spe lucrari. Nu mai aduc in discutii spalatul pe dinti ca era ca la armata cu el. Dintii mai tin si de ce mostenesti si la mine s-a vazut am avut si am aceleasi probleme pe care le-au avut parintii mei. Alegerea va apartine dar nu este oricum o regula ca daca ei fluor ai dinti impecabili.

au mai fost discutii pe aceasta tema...personal ii dau fluor...decizie pe care am luat.o dupa ce am discutat si cu medici pediatri si stomatologi...la sfatul medicului nostru am luat fluor si in timpul sarcinii, din luna a 6.a...picea zdrobeste in dinti fluorul...va primi fluor pana cand va avea dentitia definitiva completa, moment in care am hot.cu pediatra si stomatologul si recurgem la sigilare...si desi are cei doi incisivi centrali de sus ciobiti de la 1 an (de cand invata sa mearga)...nu are pb.cu dintii, nu s.au cariat, nu s.au innegrit, nu s.au retezat ca la alti copii

...iar pb.cu fluorul este cat se poate de serioasa...dar la supradozaj...in R.nu exista apa fluorurata ca sa.mi fac pb.iar picea se spala pe dinti cu pasta de dinti fara fluor (nenedent)

Anca, este f. bine, si eu fac la fel. Doar ca acum sunt nevoita sa-i dau pastilutele pisate, nu stie inca sa le tina in gurita.
Ne spalam si pe cei 3 dintisori , tot cu Nenedent.

Mai sus am zis "ambele nu sunt recomandate" in sensul de "impreuna", "in acelasi timp". Separat nu e nici o problema.

Pericolul de supradozare nu exista la 0,25 mg fluor/zi, in Romania.
Raman in discutie celelalte riscuri , pe care eu mi le-am asumat.

Autor: JARMO

Fetelor, de la ce virsta ati inceput sa le dati Zymafluor ? Baietelului meu i s-a recomandat si are numai 5 luni, sa incep de pe acum , asa mic ?

de la 2 sapt...cand era mica i.l pisam si i.l dadeam cu lingurita seara, impreuna (nu in aceeasi lingurita!) cu vigantolul...

de pe la 1 an a inceput sa.l ia singurica din mana mea si.l rontaia...asa facem si acum...

Autor: anis

Si eu ii dau Zymaflour.Primul dinte i-a iesit la 4 luni.Acum la aproape 10 luni aveam 8 si 9 e pe drum.
Sunt pareri pro si contra.
Acum ca pe vremea noastra nu se dadea, oricum pe vremea accea nu se stiau multe.Previne caria dentara, plus ca trebuie spalat pe dinti.

Eu o spal in fiecare seara.
De curiozitate uitati-va in gura la copii, sa vedeti cate resturi de macare raman in spatele dintilor.Si clar resturile alea ,fac acizi , care ataca dintii prin carii.

Eu i-am dat de la 4 luni. Este important sa nu-l dai impreuna cu laptele sau branzica, pt. ca fluorul intra in competitie cu calciul, acesta din urma luand locul fluorului, pe care il vei da degeaba.
Deci, cu o ora inainte sau la 2 ore dupa o masa cu calciu.
Eu il pisez si i-l dau inainte de masa de pranz, de legume.

Este important sa pastrezi aceeasi ora de administrare si sa incerci sa nu sari nici o zi, la un moment dat iti intra in reflex .
In zilele in care nu dai, daca uiti, se formeaza prisme dentare fara fluor, doar cu calciu, care sunt mai putin dure decat primele si vor constitui puncte slabe in smalt, cu risc de a face carii in conditii favorabile.

Autor: Caterinuta

La Maya i-a prescris pediatra "Fluorvigantolete", ce stiti de el este bun sau nu. Voi nu l-ati, dat bebelusilor?

Acesta contine si fluor si vitamina D (Vigantol). Deci, daca ii vei da, intrerupi administrarea de Vigantol simplu in paralel, ca sa nu supradozezi vit. D.

Mergi la inceput

Sa intrerup tratamentul cu Fluor Vigantoletten?!

Autor: yryna11
Subiect: Sa intrerup tratamentul cu Fluor Vigantoletten?!

Ii dau fetitei Fluor Vigantoletten de la cinci luni. Acum are 8 luni si as vrea sa renuntz la tratament. Sunt sigura ca nu voi reusi sa-i dau pana la 16 ani. Si dupa ce am auzit atatea pareri contra m-am cam speriat. Stiu ca nu se poate intrerupe tratamentul,dar ma gandesc ca e posibil totusi daca nu are nici un dintzisor deocamdata. Ce ma sfatuitzi sa fac?

Raspunsuri:

Autor: diana21

Eu as discuta cu un stomatolog intai. Chiar daca dintii nu i-au aparut, ei exista deja sub gingii. Nu stiu ce s-ar putea intampla daca renunti acum, stiu doar ca se poate face fluoruroza de la prea mult fluor. Oricum, ai grija atunci cu Vigantolul, da-i picaturi, nu cumva sa opresti si asta.

Autor: Dutzi

Noi i-am dat baietelului pastilute, una pe zi(flor vigantoleten), de la 3 saptamani si pana la 1 an si 3 luni, cand dr ne-a zis ca e ok, si putem sa ne oprim(desigur, am respectat intocmai prescriptiile pediatrului, nu i-am dat de capul meu).
Eu zic sa consulti medicul copilului, aici, de ex, se administreaza, dupa cum ti-am scris, imediat dupa nastere si pana in jur de 2 ani, maxim, deci, nu inteleg, de ce pana la 16 ani?

Autor: Ramona J

Sint curioasa sa aflu mai multe pareri despre aceste pastile. Eu am auzit multe pareri contra si n-am dat deloc copiilor mei.

si io as intreba un stomatolog...sau pediatrul...sau pe amandoi...

ideea e ca ori nu.i dai deloc...ori nu intrerupi...

Autor: claujro

Noua pediatra ne-a spus ca nu se mai recomanda florul pt ca beneficiile sunt mai mici decat efectele secundare si in consecinta nu ne-a dat...

Autor: geniest

Imi dau si eu cu parerea: Flor Vigantoleten nu este acelasi lucru cu Zymaflor (de ex.). Eu stiu ca Zymaflorul nu trebuie sa-l intrerupi pana la 16-18 ani. Flor Vigantoleten este vit. D3 cu o doza mica de flor. Si pastele de dinti pentru copii contin flor (in cantitati mici normal).

Autor: aurelia1278

Din cate am priceput eu din prospecte, Zymafluor si Fluor-Vigantoletten contin aceeasi cantitate de fluor.
La fetita mea am inceput administrarea de fluor pe la 10 luni si continuam pana la 2.5-3 ani, cand va avea (sper ) formatia completa de dinti. Vom relua la 5 ani, pregatindu-ne pentru dintii definitivi. Mai departe nu mai stiu, nu m-a interesat.

Eu am intrerupt Zymafluorul la 2 ani - cu acordul pediatrului. Daca vroiam sa continuam, primeam alte pastilute cu fluor de la 2 ani pana in adolescenta, probabil. A trecut 1 an si jumatate de atunci si Robert n-are carii.

Autor: mirela alina

Fluorul ca fluorul dar vigantolul nu se da decat in lunile cu "r"(noi in mai l-am oprit dar suntem mai mari)....sau pana intr-un an se da continu?

Autor: cipcipcip

Eu am auzit numai lucruri negative despre tratamentele cu fluor (efecte secundare) deci nu voi da fluor. Nu stiu daca sa intrerupi sau nu daca tot ai inceput dar e mai bine sa intrebi un medic.

Autor: badjoke

Noua pediatra ne-a recomandat Vigantolul (picaturi) sa-l dam continuu pana la un an. Apoi am trecut pe Vigantoletten (pastilute) pe care in lunile de vara l-am intrerupt (la prescriptia medicului). Il vom relua in septembrie.
Despre fluor nu stiu ce sa zic...eu nu i-am dat si are niste dinti foarte frumosi. Evit sa-i dau dulciuri ca sa nu faca carii.
Pana la urma, cu fluor sau fara.....tot la stomatolog ajungem.

Autor: aurelia1278

Si noi la fel, pana la 1 an non-stop, apoi (Fluor)Vigantoletten in anotimpurile reci (numai Zymafluor vara).

Autor: sirimie

Eu zic sa nu intrerupi. Daca vrei sa nu ii mai dai Vigantol, poti sa iei un produs care are numai Fluor, si ii dai numai fluor acuma vara. Cred ca nu merita sa risti, chiar daca inca nu au iesit dintisorii.

Mie pediatrul mi-a spus sa ii dau vigantoletten incontinuu pina la 2 ani si nu am intrerupt. Si eu ii dau fluor vigantoletten de la 6 luni.

Autor: Roxali

La noi,in Italia, toti doctorii recomanda pina la un an,tratament fluor,respectiv Zimafluor picaturi sau pastile.

Mergi la inceput