Trandafir japonez
Am trei trandafiri japonezi, care au inceput sa creasca ca nebunii doar in sus ... si nu-mi place deloc, ca doar is copacei, sau barem asa am vazut eu ca ar trebui sa arate.
Asa ca, la sfatul unor persoane mai cu mult know-how decat mine, i-am taiat ... motul care tot creastea. Vad ca le merge bine ... si parca vad ca se si ramifica, deci am facut bine. Dar ce fac cu ramurica taiata? ... ca parca trei trandafiri nu-s de ajuns. Am pus-o pur si simplu in apa, dar imi moare.
Cum si ce pot face sa mai fac o plantuta din acea ramurica taiata?
Zic de acum "multumesc frumos" ptr. sfaturi!
Toate cele bune si un week-end minunat!
Irinusha & Cris (03.05.04)
site-ul lui Cristian
poze, pozilici si poze de vacanta
Raspunsuri
andreea_tx spune:
Irinusha, cred ca nu ai pus toata ramura in apa care ai taiat-o.Se pune numai o bucata din varful ramurei taiata mai precis un lastar si dupa 2-3 sapt ar trebui sa-i creasca mustacioare in apa si apoi il plantezi in pamant.
andreeat
Irinusha spune:
Andreea, multam fain!
Insa sunt tot cu pluta sunt... deci pun doar un mic lastar, varful ramuricii in apa? Nu-i tot una? Nu prea inteleg, dar ascult cuminte ... poate, poate!
O zi faina!
site-ul lui Cristian
axia spune:
Irinusha pot sa-mi dau doctoratul in trandafiri japonezi, am 7, dintre care 2 copaci. Am ajuns la acest numar impresionant pentru ca niciodata dupa ce i-am tuns nu m-am indurat sa arunc ramurelele.
Le pui in apa pur si simplu si ai rabdare. Vor face mustacioare, iar apoi ii pui in pamant si gata.
Ai fost invatata de bine. Trebuie tunsi, daca se poate primavara. Nu-ti fie teama ca-l chelesti pentru ca unde tai ii dau mai multe vlastare. Usor, usor, ramura principala, pe care ai taiat-o prima, se ingroasa si incepe sa nu mai fie verde si sa arate ca un trunchi de copac (subtire evident)
Si inca ceva, cand creste copacel, leaga-i crengutele in directia in care vrei tu sa stea. Foloseste un suport de flori - mai exact un bat sau o chesti din aia gen scaritza de la florarie.
Succes, sorry ca am vorbit atata dar mie mi's dragi tare.
Andreea, mama lu' Tiberiu
http://community.webshots.com/user/axia1
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.
Irinusha spune:
Andreea, multumesc mult!
Mi-am luat inima in dinti si azi l-am tuns pe unul dintre ei chiar daca a trecut primavara ... sa vedem ce-o sa iasa. Mai mi-am luat unul din tara - anul asta - si sunt incantata de el. Cu toate ca are doar doua ramurele - lungi ca o zi de post - a facut o floare superba ... galbena cum imi place mie trandafirul :) Astept sa infloreasca si ceilalti doi boboci si il tai si pe asta ... si daca se mai si prinde o sa fiu in al noualea cer ;)
O zi faina si "multi trandafiri japonezi" inainte ;)
site-ul lui Cristian
iulia grosman spune:
Eu am pus ramurelele taiate inainte sa aiba muguri direct in pamint si m-i s-au prins f. usor.Incearca si asa.succes.