Costurile unei nunti in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Si eu am crezut la fel, ca postam aici ca sa spunem fiecare cat ne-a costat nunta nu sa ne criticam pentru cat am cheltuit si pe ce am cheltuit. Este normal ca pe unii sa ii coste mai mult, si pe altii mai putin. Noi stim ca banii astia nu ii vom recupera, vom iesi "in gaura" cum zicea cineva pe aici, dar nu ne intereseaza. Am cumparat tot ce ne-am dorit si vom avea nunta dorita. Eu nu am spus cat costa meniul la restaurant decat apropiatilor, si nu am bagat in meniu decat mancarea si bautura. Restul ne priveste. Si da, am inclus in acea lista absolut toate cheltuielile pentru ca nu ne-a dat nimeni nimic, nu am facut credit, absolut totul este facut din salariile noastre. Si mai avem bani pusi de-o parte si pentru cheltuaiala din luna de miere dar deja pe aia nu i-am mai pus la socoteala. Si da, voalul si diadema mi le-a plati nasa pana la urma desi eu nu am vrut sa ii spun cat costa, nu am vrut sa o bag la cheltuieli doar pentru ca am avut eu pitici in cap de voal cu strasuri. Deci, atat ne costa pe noi, sincer pana sa apara subiectul asta nu ne facusem nici un calcul concret, si noua ni se pare mult dar astea au fost cheltuielile.
Stiu ca la multe restaurante nu se plateste chiria, dar noua asta ne-a placut si nu ne-am impiedicat de 300 euro. Si oricum in acesti 300 euro sunt incluse aranjamentele florale de pe mese, lumanarile, aranjamentul de pe terasa, cu faclii....
Eu va doresc la toate o nunta ca in povesti, oricum aceste calcule sunt de moment, peste ani le vom uita si vom ramane doar cu amintirile acestei zile minunate!

http://photos.yahoo.com/flory1008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Exact asta am spus si io, fiecare cheltuie cit poate sau cit vrea, nici io n-am stat sa calculez cheltuielile, m-am orientat doar dupa ce am vrut si cit ne-am permis.

Va pupicesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Floricika iubita
Te rog nu te supara, sper ca nu am spus nimic care sa te supere. Mai ales eu care sunt in aceiasi caruta cu tine. Si noi am procedat exact la fel, nu ne-a interesat cati bani cheltuim pentru nunta, dorinta noastra a fost sa iasa totul frumos si nu ca mai tarziu sa ne para rau ca de ce nu am facuta aia si aia... Eu m-am referit la preturi care sunt un pic cam mari fata de ce stiu eu, am ramas putin uimita, dar nu putem compara preturile, suntem din locuri diferite. Ca de ex. machiaj+coafura pe mine m-a costat 1 milion lei.
Si apropo de restarurant, daca iti include si din aranjatul salii atunci este OK. Noua nu ne-a aranjat nimic.
Iti doresc sa ai parte de cea mai fericita si frumoasa nunta.
Pupici

http://community.webshots.com/user/alinus118

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu nu inteleg de ce se mai deschid astfel de subiecte. Inevitabil apar discutii care deranjeaza...eu m-am lecuit de la subiectul cu verighetele....asa ca nu mai scriu si aici ca sa aud iar aceeasi placa cu preturile care sunt prea mari. Din punctul meu de vedere cheltuiesc atat cat imi permit. Si sa nu credeti ca ne dau parintii vreun ban.
Fiecare isi face nunta mult visata dupa posibilitati. Nu cred ca e cineva care daca isi permite un lucru scump nu-l ia doar pt ca e scump. Deci totul se reduce la posibilitatile financiare.

Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by BraveGirl

Eu nu inteleg de ce se mai deschid astfel de subiecte. Inevitabil apar discutii care deranjeaza...
Corina
Albumul meu

Ba l-am deschis pt. ca vreau sa stiu cam la ce preturi sa ma astept, sa stiu daca plec cu caruta de bani dupa mine sau doar cu portofelul... Serios acum, mi se pare un subiect extrem de util pt viitoarele mirese.
Cine are ceva de comentat, rugamintea este sa o faca in alta parte, nu aici.
Multumiri pt raspunsurile detaliate si sa fiti fericite si... sa stiti ca si eu ma mir de unele preturi, cele cu articole inchiriate, dar... fiecare cum il taie capul, este nunta lor si daca au fff multi bani, cu atat mai bine. Ideea era sa se faca o medie intre preturi, sa stie fiecare cam cat costa, ce sa caute, etc...

Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca1977 spune:

Hai sa fim serioase, la mai toate subiectele sunt astfel de discutii, fiecare cu parerea ei, daca nu ar exista si acest gen de discutii probabil ca ar fi mai sarac acest forum. Sa nu ne suparam pentru unele pareri, sa le respectam, nu sa le consideram critice.

http://compage.totalnet.ro/edy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by ratusca1977

Hai sa fim serioase, la mai toate subiectele sunt astfel de discutii, fiecare cu parerea ei, daca nu ar exista si acest gen de discutii probabil ca ar fi mai sarac acest forum. Sa nu ne suparam pentru unele pareri, sa le respectam, nu sa le consideram critice.

http://compage.totalnet.ro/edy/

fix asta este si parerea mea atunci la ce mai discutam aici doar asa ca sa umplem niste pagini pe un forum sau sa discutam doar asa de dragul de a discuta?!!! mi se pare normal fiecare sa-si spuna parerea iar ce nu te intereseaza nu bagi in seama...eu una asa fac

nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Fetelor, noi am cheltuit cam 150.000.000 lei(imbracaminte cununie+nunta, bauturi, agentie baloane, tort, marturii, cadouri, bijuterii si accesorii, incaltaminte, aranj.masini, fotograf, cameraman ....diverse...+coafor+cosmetica...).

Masa ne-a- costat cam 63.000.000 lei pt 80 pers.;tacamul a fost 22 Euro la rest incluzand 4 feluri de mancare fara bauturi , cafele, covrigei, alune, tort!

Dupa nunta am facut un calcul: meniul a iesit cam 1.600.000 lei.
Am iesit super bine.Ne-am acopeerit toate cheltuielile, am plecat cu bani de buzunar in luna de miere(1500E) si am ramas acum cu 1150 E+100$ si vreo 45.000.000 lei!

EU ZIC CA E SUPEROK!

BAFTA SI VOUA LA FEL CUM AM AVUT NOI!

http://photos.yahoo.com/alinafobl

Alyna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

La noi cheltuielile au fost cam mari, dar am reusit sa le acoperim din banii stransi dupa nunta. Cheltuielile cu mireasa au fost de 39 milioane lei,cu mirele de 18,cununia religioasa(taxe+verighete)7.800.000 lei,cununia civila(taxe,analize,consumatie terasa 50 invitati)22 milioane lei,materiale personalizate(invitatii,carduri masa) 7.500.000 lei,decoratiuni aranjamente(baloane,aranjamente flori,buchet flori nasa) vreo 8 milioane lei,petrecerea in sine(meniuri-175 milioane lei pentru 160 pers., butoi bere+bauturi vreo 15 milioane,orchestra 15(dadusem deja avans 6),tortul 6,inchiriere personal 10),cameraman 100 E. Au mai fost ceva cheltuieli cu vreo 10 pers cu cazarea la hotel,dar nu stiu cat au fost deoarece nu au fost platite de noi.
Ne-au ajutat parintii care au achitat ce era de achitat inainte, iar dupa nunta le-am dat banii cheltuiti deoarece erau luati din firma lor si trebuiau sa ii puna la loc.

http://photos.yahoo.com/darbyshaw79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulpitzayam spune:

Kriss....unde ai facut invitatiile ? Ca sunt superbe.......si cat au fost???

Mergi la inceput