Copilasi de martie-aprilie2004 (63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Dragi mamici si copilasi!
Am intrat sa va salutam, asa, in mare fuga, tare greu e sa nu ai Internet la discretie si cand vrei
Noi am reusit sa scapam de febra pacatoasa saptamana trecuta, se pare ca tot ceva gastric a fost (caldurile astea cred ca sunt de vina). Din pacate am ajuns la injectii cu ampicilina, caci altfel nu voia sa inghita nimic, a stat vreo 3 zile nemancata... dar am scapat cu bine si acum e cum o stiam (desigur, tot cu mofturi la mancare, cum e ea).
Intreba Nedda cum ne jycam cu copiii - cred ca ce-mi vine pe moment. Cu ligeanul n-am plimbat-o, ci doar cu o tricicleta pe care o are. O dau in leagan (are unul instalat aici, la Odobesti). Admiram florile, maturam cica, punem lucrurile la loc sau le imprastiem in toata casa, ne batem cu pernute, cantam impreuna "la-la-la" si dansam...

oops, s-a trezit, sper sa mai revin!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Laura, ma bucur ca Daria e un pic mai bine. Si Lucas a fost la fel - dar el a avut o infectie in gat (i-a luat sange si i-au iesit leucocitele mari, si deci i-a prescris antibiotice). Il durea gatul atat de tare si pe el, nu vroia sa bea nimic, nici cu lingurita nici cu biberonul. Tare ne-am speriat ca ajungem cu el la urgente ca se deshidrata. (i-a facut si analiza de urina si a zis pediatra ca i-a iesit ceva in urina - kerotine sau ceva de genul asta - care indica un inceput de deshidratare si ca daca nu bea nimic in cateva ore sa o sun ca trebuie sa mergem al spital cu el - astia se panicheaza putin cand e vorba de deshidratare). Eu zic sa nu o dai cu nimic pana nu intrebi pediatra. Colegele tale cred ca sunt mai in varsta si intre timp s-au schimbat multe... Si apropo de schimbari - stii ce mi-a zis pediatra sa ii dau lui Lucas sa ii mai amelioreze durerea de gat? Popsicles - un fel de inghetata pe bat, dar de fapt e ca un suc congelat pe bat (nu stiu cum sa explic altfel). Si daca nu ii plac alea, sa zdrobesc cuburi de gheata si sa ii dau in gurita sa abucatele mici, sa le suga. Cica il ajuta si sa se hidrateze si faptul ca e rece face bine la gat!! In Romania lumea zice ca astia-s nebuni: cum sa bei rece sau sa sugi gheata cand te doare gatul? Dar gandeste-te ca intr-un fel e logic. La infectii, la rani, dupa operatie la multi li se pune o punga de gheata pe zona afectata, sa ajute... Eu am incercat cu Lucas dar fara succes. Nu vroia sa deschida gura deloc, plangea rau de tot cand vedea ca ma apropiu cu ceva de gurita lui. Intr-un final, pe jumatate adormit, rupt de foame fiind, fara sa-si dea seama, i-am bagat biberounul cu formula in gura si a tras o sticla intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Elaaa, ce mai faceti?Acum sunteti la Bucuresti sau tot la Odobesti, ca nu-mi dau seama din mesaj(spui ca s-a trezit Cristina, deci nu esti la internet cafe...)

Doamne, fetelor ,dar ce de probleme de sanatate,o fi de la caldura asta insuportabila...Aveti grija, o sa se faca bine si Daria si Malina.Sa ne tineti la curent.Pupam pe bolnavioare.

Catalina, ROBERT si CATALIN

Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici

Mergi la inceput

Micky, saracii de voi, ce peripetii ati avut... Of, of.. Ce mila mi-a fost de Malina cand am citit cat era de insetata, imi inchipui tie cat de mila iti era... Dar a trecut si acum sunteti bine acasa.

Nici eu nu sunt adepta antibioticelor si ma bucur ca Lucas a luat doar de 2 ori si Mia doar o data pana acum. Aici se prescrie antibiotic doar la infectii la urechi si daca din analiza de sange sau urina reiese ca ar fi o infectie in organism. Altfel, nici prin gand nu le trece sa prescrie antibiotic doar pe motiv ca are copilul febra, fara sa faca investigatii. Eu zic ca e bine, chiar daca ii cam supune la multe chestii pe copii. De ex. lui Lucas i-au luat sange din degetel si cand au vazut ca i-au iesit leucocitele mari, au zis ca trebuie sa ii ia din vena, sa le ajunga sangele sa faca toate analizele necesare, sa vada ce si cum, ca nu pot fi asa mari doar de la rosu in gat cu puncte albe... Pana la urma nu au gasit nimic concret, deci i-au prescris oricum, ca era evident ca era o infectie, dar nu stiau exact de la ce... E bine ca sunt insistenti si migalosi. Daca de fapt era altceva, mai complex, si antibioticul la care se gandise pediatra sa il prescrie nu isi facea efectul? Il lua copilul degeaba si nu ii trecea si ne trezeam cu febra 40 cu tratament cu tot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

quote:
Originally posted by SimoV

Laura, ma bucur ca Daria e un pic mai bine. Si Lucas a fost la fel - dar el a avut o infectie in gat (i-a luat sange si i-au iesit leucocitele mari, si deci i-a prescris antibiotice). Il durea gatul atat de tare si pe el, nu vroia sa bea nimic, nici cu lingurita nici cu biberonul. Tare ne-am speriat ca ajungem cu el la urgente ca se deshidrata. (i-a facut si analiza de urina si a zis pediatra ca i-a iesit ceva in urina - kerotine sau ceva de genul asta - care indica un inceput de deshidratare si ca daca nu bea nimic in cateva ore sa o sun ca trebuie sa mergem al spital cu el - astia se panicheaza putin cand e vorba de deshidratare). Eu zic sa nu o dai cu nimic pana nu intrebi pediatra. Colegele tale cred ca sunt mai in varsta si intre timp s-au schimbat multe... Si apropo de schimbari - stii ce mi-a zis pediatra sa ii dau lui Lucas sa ii mai amelioreze durerea de gat? Popsicles - un fel de inghetata pe bat, dar de fapt e ca un suc congelat pe bat (nu stiu cum sa explic altfel). Si daca nu ii plac alea, sa zdrobesc cuburi de gheata si sa ii dau in gurita sa abucatele mici, sa le suga. Cica il ajuta si sa se hidrateze si faptul ca e rece face bine la gat!! In Romania lumea zice ca astia-s nebuni: cum sa bei rece sau sa sugi gheata cand te doare gatul? Dar gandeste-te ca intr-un fel e logic. La infectii, la rani, dupa operatie la multi li se pune o punga de gheata pe zona afectata, sa ajute... Eu am incercat cu Lucas dar fara succes. Nu vroia sa deschida gura deloc, plangea rau de tot cand vedea ca ma apropiu cu ceva de gurita lui. Intr-un final, pe jumatate adormit, rupt de foame fiind, fara sa-si dea seama, i-am bagat biberounul cu formula in gura si a tras o sticla intreaga.

Simona si gemenii Mia & Lucas (25 Martie 2004)

Simona, ai dreptate! Eu copiilor le dau doar apa sau sucuri de la frigider, si sunt F. reci.Niciodata nu am avut probleme cu gitul,la nici unul,si sunt reci,nu se ating de vreun suc mai cald...

A fost bine la munte, frumos si racoare, am avut si noi aventuri(nu chiar ca ale lui Mickyyy), dar vi le povestesc miine.Acu' plec sa le fac al 4-lea dus pe ziua de azi la copchiii mei.Am 31 grade in casa.

Catalina, ROBERT si CATALIN

Sabina are nevoie de ajutorul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">ajuta aici

Mergi la inceput

Kata, si eu zic ca are dreptate (dar sunt convinsa ca multa lume nu e de-acord). La fel si eu, le dau la ai mei numai apa de la frigider, sau chiar si cu gheata, suc, iaurt si sana numai din frigider (si stiu ca Lucas NU de aia a facut asa-numitul "rosu in gat" - a avut o infectie, a luat de undeva ceva!) Am ascultat de pediatra, am vrut sa ii dau lui Lucas cuburi de gheata si popsicles (luasem cu toate aromele posibile, in speranta ca una tot ii va place), dar le-a refuzat. De durere, stia ca orice inghite il doare si mai tare si refuza sa deschida gura. Ca si Daria, (Laura, am uitat sa-ti spun) - nu isi inghitea nici saliva, o lasa sa ii curga pe langa gurita, saracu de el. De aia saliveaza si Daria in halul ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Vai Mickyy ce aventuri ati avut, bine ca ati ajuns cu bine acasa. Biata Malina ce greu a trebuit sa ii fie asa insetata.
Laura, sanatate Dariei, asa a facut si Tudor cand a avut rosu in gat, febra mare si nu vroia sa ii apropii nimic de gura ca urla si saliva mai rau ca la dinti. Bietii de ei!
Cald a fost si aici, groznic de cald, mai ales ca aici e si umezeala, acum s-a mai domolit si e bine, dar eu prefer caldurile decat gerurile iernii canadiene.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Da, la noi nu se dau copiilor mancarea sau bautura reci, eu chiar am grija sa-i scot la 7 cand plec de acasa iaurtul si portia de branzica din frigider ca sa aiba timp sa se incalzeasca pana la 9-10 cand mananca Daria.
Am sa incerc si eu ca sa o calesc cu toate ca rosul din gatul ei e de la un microb.
Simona, la noi se prescrie inghetata dupa operatia de scoatere a amigdalelor, in rest te bate pediatra daca dai rece la copil. Si a mea chiar ar fi in stare sa ma bata !Si nu se ia sange doar ca sa se prescrie sau nu antibiotic ! La noi intai antibioticul, si daca nu reactioneaza copilulu dupa o sticla intreaga s-ar putea sa ti prescrie si analize !
Cata, si eu i-am facut Dariei sambata si duminica vreo patru dusuri, ca saracuta nu mai putea de cald. Tratamentul asta il aplicam si la noi !
Codruta, si la noi s-a mai racorit putin mai spre dimineata, Daria nu s-a trezit cand am schimbat-o de body azi noapte, apoi pana dimineata n-a mai transpirat de loc. Am dormit si noi mai bine !
Clau, ce mai face Elena ? Mai este uin tara ?
Ela, deci si tu te-ai chinuit cu bebeul bolnav ? Cand veniti acsa ?

AAAA, si am dat-o pe Daria cu albastru de metil in gat aseara. Avea dintii , limba si buzele albastre, parca se pregatea de bal mascat si sa stiti ca n-a mai salivat de loc azi noapte si ca nici asa de ragusita nu mai este ( asa mi se pare mie ), In schimb azi dimineata cand a cascat a durut-o.

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

Miky ce de aventuri ati avut!!! Mi-a parut tare rau de Malinutza ca a suferit de sete, bine ca s-a terminat cu bine. Asteptam si continaurea povestii.
Ce mai face Mirinda, ati apucat sa vorbiti? ca nu a mai dat de f mult timp nici un semn de viata.

laura si eu ma dadeam cu albastru de metil, cu badijonarile nu prea am reusit-o, in schim luam pe zahar. face bine si repede. si oricum nu are ce sa faca rau. ce bine ca isi revine Daria.
Cu chestia cu bautul rece eu nu sunt de acord, nu zic ca nu are o logica, dar in practica e mai greu de aplicat. Eu am facut mult timp rosu in gat, f des, de la orice aer mai rece, sau apa sau inghetzata (la inghetata rezulatul era garantat pana seara). Dupa ce am facut moldamin nu am mai avut probleme cu amigdalita, dar oricum ma irit repede in gat, asa ca tot nu beau apa de la frigider si inghetata doar putin.
Deci atat timp cat este infectia in gat nu e o idee buna tratamentul cu f rece. daca face des sa incerci un exudat faringian si sa ia antibioticul care se potriveste - asa poate scapati de infectie.

ela pupici Cristinutzei. bine ca s-a facut bine, ca tare rau este cand sunt bolnaviori.

simona este super ca le fac analize ca lumea ca sa nu dea tratamentele dupa ureche. la noi mai este mult pana acolo.

kata si noi facem schema cu dusul in timpul zilei. Ii facem inainte de somn ca sa se raocreasca. L-am lasat chair mai nesters sa zburde prin casa si doar in pampers. ne omoara caldurile astea.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Buna fetelor ce de bolnaviori pe la noi tare rau e sa vad cum se chinuie puisorii nostri.Noi am venit duminica seara din Grecia dar ieri am fost prea turmentata de oboseala asa ca recuperez astazi.Suntem bronzati iar Alex s-a blocat duminica cand ne-a vazut nici nu se ssperia nici nu venea la noi facuse ochii mari si nu a reactionat decat dupa ce a primit papusa pe care a inceput sa o pupe de mama focului si a sarit si la noi.
Impresii din Grecia?Soare caldura mare dar suportabila nu ca aici ,proabil din cauza brizei ,mancar buna locuri frumoase oameni relaxati.
Poze am si le pun astazi va anunt cand termin.

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie

Mergi la inceput