hiperprolactinemie (1)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ema1122 spune:

Un raspuns interesant de la doc. Prolactina marita in relatie cu progesteron mare = trompe infundate . Are cineva o opinie aici ? Radiografie sa turceasca ok, si nu mi-a indicat nici un tratament pentru prolactina...... Ramine acum partea a doua si sa vedem cum evolueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Lumit tocmai ii faceam ghiozdanelul barbatelului meu, ca-l trimit maine la Sanador, la Corina Neamtu, cu tot dosarul de analize, dupa 3 programari ratate, si-am constatat ce ciudatenii mi-au iesit ieri pe taste. Daca si doftorii nostrii gresesc ca mine....
Deci al meu sot facu tomografie, jur daca nu facu tomografie, nu stiu ce o tineam ieri cu RMN-ul, ca asta costa cam 8 milioane si l-am refuzat, mai ales ca d-na Anca,de care-ti spuneam si Moisica ne-au recomandat tomograful, ca fiind super suficient. Iar prolactinomul are 1/0,8 cm, nu ce mi-a iesit ieri din taste dintr-o memorie vai steaua ei. Creierasul meu e intr-un concediu vesnic, bag seama.
In afara de greselile de ortografie, alte greseli de date nu mi-au iesit din tastatura.
Sorryyyyy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

Oana, n-am vrut sa zic nimic aseara dar mi s-a parut foarte mare adenomul pe care spuneai ca-l are sotul tau!M-au ingrozit acei 4 cm...Slava Domnului ca a fost greseala de mistake!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Buna fetelor! Am primit si eu rezultatul la RMN si spre surpriza mea am vazut ca am un mic adenom, de 4mm! La asta chiar ca nu ma asteptam!

Lumit , tie ce ti-au spus doctorii ca ar trebui sa faci in situatia asta?

Mergi la inceput

Danutzo, iti raspund eu, ca mai sunt inca la datorie pt scurt timp si am si 5 luni vechime in adenoame, chiar daca uneori mai incurc centimetrii cu milimemtrii in privinta dimensiunilor.
Primul pas e gasirea unui endocrinolog cu pasiune pt meseria asta, ca vei avea nevoie, pt sanatatea ta, sa-l consulti multa vreme de acum incolo. Apoi dostinex/bromcriptin/mastodynom dupa cum preferi tu sau medicul.
Adenomul si infertilitatea se au mana in mana, asa ca daca invingi una, ai invins-o si pe cealalta. BAFTA!

Mergi la inceput

Danutza, endocrinologul m-a trecut pe brocriptin pentru a-l determina pe individ sa se retraga.Dupa cateva luni am refacut prolactina si scazuse numai putin, probabil adenomul era tot acolo bine-merci...I-am cerut Dostinex, a zis ca nu-i cazul...Am considerat ca Brocriptinul nu-i eficient si ca atare nu l-am mai luat.Am mers la ginecolog(Tutunaru)in speranta ca acesta imi va recomanda Dostinex-ul despre care citisem de bine.Spre surprinderea mea, dr.T nu i-a acordat mare importanta adenomului.M-a trimis la homeopat si de unde mi se parea pana atunci ca brocriptinul lucreaza prea lent, acum inghit niste bilute care cred ca lucreaza si mai incet...In toamna intentionez sa refac analizele sa vad care-i situatia.
Nu stiu cum ai primit tu vestea ca ai un adenom, eu am primit-o ca pe o condamnare la moarte.Chiar daca unii spun ca nu-i o asa mare problema, tot nu sunt linistita stiind ca am acea galma pe hipofiza.
Sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de aceste adenoame!

Mergi la inceput

Oana si Lumit, merci pentru raspunsuri. Maine ma duc la endocrinolog si am de gind sa ii cer Dostinex, ca din cite am citit actioneaza mai rapid decit Bromocriptina.

Oana din cite stiu eu Mastodynonul contine Vitex Agnus Castus. MAi are si altceva in el? Ca eu deja iau Vitex.

Lumit, o sa rizi demine sau o sa zici ca sunt cam, dar pe mine m-a apucat risul cind am auzit. Am zis ca nu se poate sa fie adevarat! Pe linga toate "bubele in cap" care le am deja, mai am si una adevarata! O sa iti spun ce mi-a zis endocrinologul, maine.

Mergi la inceput

danutza, bafta maine la doctor! La catva timp de la aflarea diagnosticului am inceput si eu sa rad pe tema asta, acum chiar le spun alor mei sa nu se puna cu mine ca sunt cu acte in regula.La inceput insa nu ma puteam gandi decat la ce-i mai rau.

Mergi la inceput

Sa fie, Lumit! Tocmai acuma m-am mai uitat odata la efectele adverse ale bromocriptinei ca sa stiu ce ii spun maine, ca la astia asa e, daca nu ai argumente solide nu ii convingi sa faca ce le ceri tu. Adica acuma sa imi dea Dostinex in loc de bromo.
As fi vrut sa ii vad mutra doctorei mele cind a vazut rezultatul la RMN, ca tare greu s-a lasat convinsa sa faca ceva!

Mergi la inceput

Danutza, am in casa un Mastodynom produs de Bionorica, Germania, iar concentratia lui e urmatoarea: agnus castus 20 g; caulophyllum thalictroides 10 g,cyclamen 10g, ignatia 10 g, iris 20g, lilium tigrinum 10 g si ceva etanol pt fixare.
Noi de la androlog am primit dostinex, de la Moisica am primit brocriptin, iar de la Tutunaru am primit mastodynom.
Mastodynomul are efect cam in 3 luni de administrare (e mai 'bland'), brocriptinul e catalogat cu multe efecte adverse (desi al meu nu s-a plans de asa ceva), iar dostinexul are efecte rapide (la noi dupa a 8-a pastila, deci intr-o luna, prolactina era la limita inferioara, dar dupa 10 zile de pauza, iar crescuse de 2,5 ori; deci o luna de administrare nu a fost suficienta, ceea ce mi se pare de bun simt, la o asa problema serioasa).
Eu cel mai puternic soc l-am avut cand am deschis DEX-ul si in dreptul cuvantului adenom am gasit explicatia 'tumora'.
Barbatii in privinta acestor bubite reactioneaza extrem de violent, caci dupa 10 ani de casnicie am trecut prin niste cutremure.... Vazand cu ce are de luptat, mi l-a apucat o reorganizare a vietii care l-a tinut cam 2 luni, dar acum chiar ma bucur de schimbarile facute, desi mi-a trebuit muuuulta intelepciune ca sa inteleg tot comportamentul lui masculin post adenomic.

Mergi la inceput