hiperprolactinemie (1)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

A luat cineva Vitex agnus castus pentru scaderea prolactinei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nejla spune:

Buna Marrina,am auzit ca vitex agnus castus este bun pentru prolactina marita,dar nu lam gasit,am intrebat de el in magazinele naturiste dar nu au auzit de el.Am inteles ca si Mastodynon
contine vitex,l-am intrebat pe dr.endocrinolog mi-a zis ca se da pentru altceva,in concluzie nu mi la recomandat.
Daca ai folosit vitex si este bun te rog sa-mi spui
NEJLA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Marrinel agnus castus (care scade prolactina intr-un timp destul de indelungat, dar mai 'save' pentru organism, dupa spusele unora) se gaseste in Mastodynom, medicament pe baza de plante, procurabil din farmaciile mari (Sensiblu, Help Net..., poate si de la Plafare)....
La al meu barbatel a functionat mai bine Dostinexul...
Cel mai bine incerci si vezi organismul tau ce tolereaza mai bine....
Ai dat cautare si pe GOOGLE???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_lf spune:

Buna tuturor,
Am mai scris pe forum cu id-ul io_ana, cu care insa nu ma mai pot loga .

Vreau sa va intreb: voi in ce zi a ciclului va faceti testul pentru a va verifica prolactina?
Pe mine m-a chemat doctorita in prima sau a doua zi a menstruatiei(asta la primul test, inainte sa stim ca am hiperprolactinemie).
Mi-a iesit prolactina 45,36 ng/ml, fata de valorile normale care sunt intre 1,20 si 29,99.
Mi s-a prescris Dostinex si Dexamethason (un antiinflamator pt nidatie). Am ezitat la inceput sa le iau si am cautat ceva pe baza de plante. Am gasit pe internet un medicament cu agnus castus, Agnucaston, care se ia impotriva simptomelor neplacute din timpul menstruatiei si s-a dovedit ca scade si prolactina. Efectele incep sa apara abia dupa 3 luni de tratament. L-am luat, timp de 3 luni, dar nu am simtit nici o modificare; ciclul tot neregulat era, tot cu dureri mari si sangerare abundenta.
Ca sa nu-mi mai pun rabdarea la incercare am inceput sa iau Dostinex, o pastiluta pe sapatamana. La inceput am avut stari depresive si constipatie. Starile depresive au disparut cu timpul, dar constipatia a ramas. De la Dexamethason(care are si cortizon) m-am ingrasat...ei, nici chiar asa, dar acum port haine cu o marime mai mare. Ciclul nu s-a modificat, tot neregulat samd

Am facut tratamentul asta timp de 8 saptamani, dupa care am mai mers la un test. De data asta am facut testul in a 3-a zi a ciclului, ca am citit pe net si mi-a confirmat si o alta doctorita, ca prolactina se testeaza intre ziua a 3-a si a 5-a sau chiar pana la a 7-a.
De data asta imi iesise prolactina sub normal: 0,85.

Acum, de doua luni nu mai iau nici un medicament, iar maine (ziua a 5-a) mai merg sa imi mai fac un test sa vad daca a crescut prolactina la loc.

Asta e experienta mea cu medicamentele pentru hiperprolactinemie. Am vrut sa o impartasesc cu voi.

Acum astept raspunsul vostru legat de zilele in care va testati voi prolactina. (ca eu banuiesc la mine, ca primul test a fost facut in ziua gresita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarinutza spune:

Draga Ana,
prima oara si eu mi-am testat prolactina in a 3-a zi. Atunci mi-a iesit de 5 ori mai mare ( nu mai precizez valorile pt ca difera de la o clinica la alta). Dr. mi-a spus ca nu crede, undeva a fost o greseala, si m-a pus sa repet analiza. Mi-a iesit aproximativ la fel. Mi-a dat tratament cu brocriptin (doza progresiva). Dupa 1 luna mi-a iesit in limite normale, dupa a 2-a luna mi-a iesit sub normal
. L-am intrebat pe dr daca ma opresc si mi-a spus sa iau pana raman gravida. In afara de prima data am facut analiza in orice zi a lunii. Din toate efectele negative pe care le-a avut brocriptinul a ramas unul : CONSTIPATIA, si din cauza asta m-am ingrasat vreo 2 kg. Daca mai vrei sa ma intrebi ceva si pot sa-ti raspund cu placere.
Pa.

iarinutza

Mergi la inceput

Iarinutza, iti multumesc pentru raspuns
Voi reveni sa va spun care a fost rezultatul ultimului test...si cu intrebari, daca voi mai avea.

Ioana

Mergi la inceput

nejla, MOana Momentan nu am probleme cu prolactina. Am avut acum vreo 8 ani, s-a rezolvat cu 8 tb. Dostinex si cred ca a fost o eroare. Am vrut doar sa dau o idee celor care au hiperprolactinemie si nu vor sa ia medicamente alopate, sau nu au avut efect, sau au avut efecte secundare... Am citit pe un site ca scaderea prolactinei ar fi unul din efectele principale ale lui Vitex agnus castus. Plus ca ar creste faza luteala. Eu cautam la noi (Ro) pe piata un produs cu plantuta asta (pentru alte motive) dar inca n-am gasit. Periodinul si Femine plus de la Walmark nu s-ar mai face, Agnolyt nu se importa iar peste Mastodynon nu am dat. Stiu ca Mastodynonul are alte indicatii in prospect dar contine planta asta si e important. Cautarile continua! Urmeaza sa ma...infig...la alte farmacii mari ca la alea pe care le-am vizitat pana acum... ioc.

ioana-lf Pentru sangerare abundenta si dureri merge "de minune" cretisoara si mugurii de zmeur. Pentru constipatia asociata cu chisturi ovariene merge elixirul din fructe de soc. Detalii mai multe gasesti pe la tratamentele/subiectele naturiste de pe forum. In privinta zilei cand se testeaza: nu stiu care sunt ultimele noutati ... in domeniu. Sunt sigura ca te va ajuta altcineva.

Mergi la inceput

marrina iti multumesc pentru sfat. Eu am baut o perioada ceai de traista ciobanului (pentru dismenoree si sangerare abundenta). Mi-a ajutat foarte mult, chiar aveam deodata si ciclu regulat si menstruatia dura doar trei zile. Pe atunci insa, eram in Romania si mai traia bunica mea, din gradina careia am cules planta asta. Aici, unde sunt acum, n-am gasit nici un fir de traista ciobanului si de aceea am crezut ca o sa fie mai comod cu Agnucastonul(cu care am zis ca o sa combat si hiperprolactinemia).

Nu-i nimic daca nu a mers cu asta. O sa dau sfoara in tara sa caute ai mei traista ciobanului pe la plafare, iar cu prolactina (in caz ca ultimul rezultat arata ca a crescut) o sa lupt cu Dostinex, care e bun de fapt, isi face treaba.

Mergi la inceput

ioana lf Iti doresc succes cu tratamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinthia spune:

Buna
Pentru cine se confrunta cu constipatia am au un remediu f. f. eficient. Eu am probleme cu constipatia din ziua in care m-am nascut, in 25 de ani am incercat toate laxative care au existat si exista , inclusiv cele naturiste , la mine nu-si mai face nimic efectul, dupa tratamentele cu bromcriptina si dostinex problema sa agravat(F.F. grav 8-10 zile fara scaun). Am fost indrumata la un cabinet de reflexoterapie, dupa a 2 sedinta merg la toaleta zilnic, fara dureri si fara efort), am inteles de la terapeut ca a mai avut 2 cazuri de hiperprolactinemie care s-au rezolvat de la sine doer prin reflexoterapie (pCIENTELE INAINTE SA INCEAPA TRATAMENT MEDICAMENTOS AU ICERCAT CU REFLEXOTERAPIE) inca nu stiu sa va spun sigur cat va fi de folositor ptr mine, dar ceea ce e sigur ca problema constipatiei a rezolvat-o.

O fosta farmacista mi-a spus ca poate ca dostinexul nu are efecte secundare grave de moment ,insa efectele secundar vor aparea dupa caitiva ani , adica vreo 30 de kg in plus , Am cam intrat in panica, si m-am programat la un fel de homeopat care mi-a confirmat spusele farmacistei, dar m-a asigurat ca daca fac un tratament de curatare (detoxifiere)a organismului care ar putea chiar sa-0mi scada de la sine prolactina totul va fi ok , asa ca el mia recomandar sa ia Gheara de pisica (este o planta se gaseste la plafar), si inca un medicament care se bazeaza pe crom, ginseng si guarana. Si el mi-0a recomandat sa fac 10 sedinte de reflexoterapie ptr detoxifiere. Eu am urmat sfaturile lor si din cele 10 kg. pe care le-am pus deja pe mine am ramas cu 7. A tratamentul naturist dureaza 3 luni si il fac concomitent cu dostinex , diane 35 si reflexoterapie, Adevarul ca ma simt mult mai bine acum , mai plina de viata .

Mergi la inceput