Bebelusi de ianuarie - februarie 2005(35)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Anda, al meu se apleaca in fata.
Si chiar mai cade in fata sau in parti uneori, dupa caz, cand oboseste.
Shobo si inca ceva. Am citit tot pe aici pe forum ca in perioada asta 6-8,9 luni bebelusii se tem sa nu fie parasiti...poate si asta o fi. O vrea sa te vada mai des, sa fie sigur ca inca mai esti in peisaj . Se trezesc de cald, de sete, de tantari, de frig, de dorul nostru, de...indiferent ce. Singurul lucru cert este ca asa sunt unii, au un somn mai agitat sau mai putin profund, altii adorm mai greu, in timp ce altii dorm cate 10-12 ore neintrerupt, uneori fara explicatie. In orice caz citeam intr-o carte americana ca un copil peste 6 luni nu se mai trezeste de foame, asa ca alaptatul noaptea devine inutil. Poate doar sete sa-i fie si atunci merge cu ceai sau apa. Eu insa ii dau tzatza ca mi-e mai comod sa ma deschei la bluza, chioara de somn cum sunt la orele alea.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat
la mare
papacim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Anda, si baiatul meu cand sta in fund, nesprijinit, se apleaca in fata si se apuca de talpi...daca nu se sprijina de picioare cade intr-o parte si se pune singurel pe burta....chiar daca noi suntem cu o luna mai micuti eu cred ca nu conteaza varsta pentru dezvoltarea copilului...noi l-am pus in premergator si am avut placuta surpriza sa-l vedem cum se impinge in talpi (nu in varfuri cum m-am asteptat), se indreapta de spate si o ia la goana pe gresie, pe mocheta e mai greu putin...eu zic ca nu e nevoie sa te ingrijorezi, dar, pentru linistea ta, mergi la un alt pediatru pentru o alta opinie.

andrutza, eu i-am dat lui Andrei, cel mai mult, ceai de musetel de la Milupa (granulat), acum nu-i mai dau fiindca ii place apa, dar mai am o cutie de ceai de fenicul (care este jumatate) si o cutie de Children Tea (neinceputa), ambele de la Hipp, pe care le-am luat preventiv, dar el nu a avut colici si nu am avut nevoie sa i le dau. Asa ca hai sa ne intalnim sa ti le dau tie, fiindca eu oricum nu le folosesc. Daca le vrei, spune-mi pe unde stai ca sa vedem cum facem.

eliy, nu cred ca exista o cantitate stas pentru fiecare varsta in parte...spre ex., Andrei bea cam 200 ml de apa pe zi, bea apa dupa fiecare repriza de somn si dupa fiecare repriza de joaca (fiindca transpira mult). Eu ii dau sa bea apa cam la fiecare jumatate de ora si daca ii este sete bea, daca nu, nu.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Hai ca nesomnul te face neom... ooof, de o sapt. o tin tot asa cu nesomnul asta... si era sa uit sa-i urez SCUMPULUI MEU BAIAT LA MULTI ANI!!! AZI AM FACUT 5 LUNI
Mami, esti sufletelul meu si al lui tati! asa cu tot noptile nedormite, parca asa devii si mai de nepretuit! caci ESTI UNIC, PUIUL MAMEI!

Mai, fetelor, da' eu nu vreau sa-l intarc, ci doar sa-i completez masa de seara cu niste formula de care-o fi aia... sa vaz poate mai doarme si el ca asa... atita tot! nici nu ma gindesc sa-i dau doar formula ci pe linga sin, la culcare. numai ca pina acum am incercat sa-i dau dupa sin si n-a luat DELOC, poate o vrea inainte de sin... sau poate fac o prostie IMENSA... dar v-am zis de nesomn mi-au murit neuronii .

Witchie veniti miine ? tomasa, tu nu vii? hai mai fetelor, nu ma lasati sa adorm pe aici cu bebe in brate

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Shobo, dar de ce nu incerci sa-i dai seara lapte de la tine in biberon, in completare la ce suge el? poate nu mananca o cantitate destul de mare cat sa-l tina toata noaptea...oricum nu cred ca laptele praf este mai consistent sau mai hranitor decat laptele matern, singura diferenta, in opinia mea, este ca la cei hraniti artificial poti controla cantitatea pe care o mananca, pe cand la san nu ai nici o certitudine ca a mancat 100ml sau 170 ml si nu stii sigur daca nu mai vrea fiindca s-a saturat sau doar a obosit. Este doar parerea mea, tu faci asa cum crezi de cuviinta. Oricum vei face sper sa poti dormi si tu linistita toata noaptea...

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

tomasa, am bagat la cap! sa traiti! o sa incerc sa mai rezist inca o luna! apoi incerc sa-i bag cereale seara si mai vedem! mi-e si mila de el sa nu-i dau sinul cind vad cum refuza biberonul ala... oof dar mi-e si de mine ca am ajuns de o sapt sa nu ma mai pot bucura de copilul meu ca nu mai sint in stare sa ma joc cu el si sa rid cu pofta la el... si atunci nu mai vad iesirea! oricum cuvintele voastre si mai ales ale tale Irina, m-au ajutat sa incerc sa imi caut energia pe unde oi fi pierdut-o si sa-mi revin! TREBUIE! si-i multumesc lui Codrin ca ma face fericita pe lumea aceasta, asa, cu tot cu noptile nedormite!

pupici

Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Amaya, dupa 2 luni de muls am ascuns pompa, ma crezi? am bagat-o in dulap in spate sa nu mai aud de ea...
Singura mea explicatie este cea data de tine, ca nu stiu cit maninca si atunci la 3 noaptea cind se scoala ma simt cu musca, daca i-o fi foame ca n-a mincat ca lumea??? si ar mai fi o explicatie: probabil cei alaptati la sin vor sa o simta pe mami mai des, dat fiindca s-au obijnuit cu atingerea pielii sinului asa des, si de aici trezirile mai dese.

crinuta, el nu a dormit niciodata cu noi, nu l-am luat deloc in pat cu noi sa dormim, doar ziua cind ne jucam de citeva ori. dar noi sintem si mai duri asa cu ideea de "patul nostru" si "al lui"; adica nu vrem sa le amestecam ca sa avem pb mai tirziu, cind vom vrea sa fim singuri in dormitor si el sa vina peste noi. eh, vedem noi si atunci!
pina una alta m-am descarcat si eu aici ca tare greu mai e!
aa, si sa nu inteklegeti ca el nu doarme defel, nu, el a dormit si 10 ore ca si al aneimaria, toata treaba asta e de o saptamina si dr-ul zice ca e posibil de la dinti numai ca eu sint varza si nu stiu daca sa mai cred asta!

Gata, am terminat, SPER sa-si revina la somnul lui (cu cel mult o trezire pe noapte) si sa fie ok!

acum mi-a adormit ca deh, toata ziua nu prea a dormit si vreau sa-l scot afara putin

papa
pupici

Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Witchie, SCHIMBA PEDIATRA!!!!!!!!!!!!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Tomasa tu ce cereale ii dai seara? Cu ce lapte? Pliiiz ca vreau si io sa-i dau si nu stiu de care.... Sarumana

Noapte buna mamici si pitici!!!!

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Anda,

Fiecare bb are ritmul propriu de dezvoltare ! Nici Vladutz nu avea acest reflex la 6 luni...a mers singurel abia pe la 1an jumate...acum are 3 ani si 3luni si...tot la 2 zile vine acasa cu cate o julitura : alearga, sare, merge cu tricicleta (de la 1an si un pic), coboara, urca treptele, se catara, danseaza ...

Poate te mai linistesti daca-ti marturisesc ca nici Victor nu manifesta nici o dorinta de a sta in picioare, daramite de a pasi !...
Nu stie ce sa faca cu ele :))). Chiar nu-mi fac probleme si n-ar trebui sa te ingrijorezi nici tu, parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Buna mamici de bebelusi de ianuarie-februarie, sunt o mamica a unui copilas de la grupa oct-noi-dec 2003 si va rog din inima sa cititi acest mesaj:Fetelor din Romania e nevoie de ajutorul vostru..! E vorba de Sabina, o micuta de 6 luni bonlava, viata ei depinde de niste bani, sanse are foarte mari de a invinge boala. Deja parintii sunt in Anglia pt prima sedinta de tratament. Fetita a rectionat bine pina acum, deja tumoarea a mai scazut un pic, e felul ei de a ne arata ca poate invinge boala, poate trai, e felul ei de a ne cere ajutorul . Cazul e real 100%, parintii au fost pe acasa tv, motanik(andra) a sunt la spitalul din anglia si a intrebat de ei, i s-a confirmat totul si numele si diagnosticul si dr care se ocupa de ea. Pina miine e valabil teledonul pentru Sabina 0900.9000.50. , un apel va aduce 5€ pt ea. 170.000 lei nu e mult pt a ajuta o bebelusa de 6 luni.Fetele din europa, puteti trimite la mine prin plic sau cont, nu conteaza cit, maruntisul din buzunar, mai cereti si maruntisul sotzului si al citorva prieteni. Puneti in plic sau trimiteti la mine in cont, va dau datele pe PM. Voi face cheta ca si in alte cazuri si ii voi pune in contul parintilor din Romania.Mai multe detalii aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890 Astept PM-urile voastreMulta sanatate voua si puilor vostriVa multumescVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput