Copilasi de mai 2003 (34)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamici! Vad ca toata lumea are numai cuvinte de lauda despre copilasii nostri de acuma marisori. Hai sa fiu eu altfel si sa ma plang ca nu mi-e rusine, asta e, o sa corectam noi defectele. Ilinca a inceput sa vorbeasca urat cu sora ei, ii spune "patzo, peaca aici!" adica "proasto!, pleaca de aici!". O sa spuneti ca a auzit de la noi si ea nu are nici o vina. Partial adevarat, eu o gonesc de multe ori pe Alexa din camera in care mai stau cate o data cu Ilinca pentru ca se iau la cearta si chiar se bat. De cele mai multe ori Alexa o intarata si ma enerveaza tare cand vad ca nu are mai multa minte decat ea. Asa ca ii spun sa plece si ea nu pleaca si eu repet si insist pana ii intra in cap lui Ilinca. Dar "proasto" nu-i spun, cel putin nu de fata cu Ilinca, poate uneori cand ma enerveaza la lectii.... dar rar si nu de fata cu Ilinca (cred). Oricum, degeaba ii spun ca nu e frumos, ca e sora ei care o iubeste... ba o amenint, ba o mai si plesnesc... nu obtin nimic si iar o aud vorbind asa. Cel putin de doua ori pe zi o aud vorbind asa si astazi, pentru prima data i-a spus "proasta" si unei prietene cu care ne jucam noi in parc.
Ma gandesc sa adopt alta tactica, sa nu o mai bag in seama, sa ma fac ca nu aud si sa faca si Alexa la fel. Poate asta sa dea rezultate. Va anunt.
In rest am capatat un pui de gripa care s-a manifestat mai rau la cei mari din casa. Copiii au reactionat mai usor dar Ilinca a facut rosu in gat, apoi tuse si acum suntem in faza de muci. Dar e ceva foarte ciudat, ii suflu nasul destul de bine, sau il curat cu pompita si zic ca, gata, e curat. Aiurea, imediat iar fornaie si respira pe gura si iar are muci si iar ii curat si niciodata nu reusesc sa-l curat bine. Am incercat sa-i pun ser fiziologic si apoi sa-l curat cu pompita, am incercat cu Pinosol, nimic nu ii face nasul curat si iar fornaie ca si cum ar fi plin. Nu poate sa manance ca oboseste, gafaie, nu va spun ce urat face cand doarme, respira pe gura sau sforaie. Mi-e teama sa nu faca polipi, sper sa nu se cronicizeze.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Dana ne inscriem si noi la raceala. Copilul tot de la parinti a luat. Pana acum doar nas infundat si rosu in gat.

Mai eu am o intrebare la voi. Cum pot preveni rosul in gat sau cum il pot trata in prima faza ca sa nu ajung la antibiotice?

Pentru tuse eu folosesc ridiche neagra cu miere si sirop de brad. Iar pentru nas ser si apa de mare.Cu pompita nu avem succes.

Eu una nu ii mai fac fata energiei lui Dori. Ieri se presupunea ca racit fiind sa stea si el mai calm. Aiurea a sarit si topait pana la 22. Tampenii nu prea face insa iar e alintat de buni asa ca atunci cand i se pune pata se smiorcaie crezand ca totul i se cuvine. Am trecut iar pe regim de educat copilul si vad ca da rezultate cu noi. Da buni...urgent il ia si il pupa si ii face poftele. Altfel insa ma gandesc...ca asta e rostul bunicilor, nu?
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Aalina rosul in gat nu prea il poti preveni, cel putin asta cred eu cat despre faza cu antibioticele depinde cat de agresiv este virusul contactat de copil, in prima faza eu incerc cu tablete de supt DECASEPTsunt tablete dezinfectante pt. gat ce contin albastru de metil si vitamine.Dupa ce suge o tableta o ora sa nu bea apa sau sa manance.Daca febra continua si a doua zi cu tot cu paracetamol sau nurofen si cu Decasept atunci cred ca tre sa ia antibiotic...la noi cam asa merge.
Dana_d stai linistita ca si la noi in ceea ce priveste vocabularul cam lasa de dorit, ma trezesc in fiece zi cu cate o prostioara spusa de Mircea gen "pimpitule"sau "potule"adica tampitule sau prostule i-am explicat ca numai tiganii vorbesc asa urat si intr-o zi o sa-l ia una ca o sa creada ca-i copilul ei...acum vad ca a mai rarit-o sau cand mai scapa cate una o las sa treaca fara sa o bag in seama...

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Dana_d, cine se lauda mama, ca eu tocmai ma vaitasi ce copil obraznic am:)))
Al meu tot nu asculta nik, nu ii e frica de pedepse,nici ca-i pasa ce vorbim noi cu el.
Eu tot sper sa isi revina, dupa ce pleaca mama, ca deh, ca si la Aalina, influenta bunicilor e sfanta.
De vorbit, zice mai orice, dar tare pocit, desi ma asteptam sa vorbeasca corect, ca tot a inceput asa tarziu. Cu olita mai avem de lucru, adica noaptea are pampers, iar cu kk e problema ca nu face la oala doar in pantaloni sau pamapers. De obicei asteapta pampersul.
Energie, cat cuprinde, copilul asta al meu nu sta cat e ziua de lunga. Maica-mea zice ca nu mai poate face fata, dar i-am zis ca ea macar mai are o sansa, ca indata pleaca, dar noi...))))
Ramanem cu micul agitator. Fetelor, eu uneori simt efectiv ca ametesc cand il urmaresc numai prin casa.
Suntem in mijlocul cursului de inot, unde se descurca bine, sare in apa, se baga la fund, numai de inotat nu inoata:) Ca nu imi da drumul de gat sa intinda si el manutele. In schimb e mare distractia.
Parpa, Dana_Mario, a venit iarna pe la voi? Ca nu mai veniti si pe aici:(

Numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Daiopri se vede ca Mircea si Cristian sunt nascuti in aceeasi zi de 1 mai,se pare ca astia sunt mai cacaciosi...si tare le place sa faca in pampers ...nu mai stiu cum sa procedez cu el pentru ca efectiv nu-l deranjeaza sa stea cu kk la fund.Il mai si pedepsesc, il mai ating la fund cu o palmuta...obtin promisiuni ca o sa-mi spuna cand face kk si ...cu atat ma aleg.Tura urmatoare tot la pampers o slobozeste

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

De ce sa ma plang, la faza cu pampersul stam foarte bine: ii pun numai noaptea dar nu prea il mai uda. Asta seara e a patra cu acelasi pampers. Se scoala noaptea si cere, si oricat mi-ar fi de lene si de somn, ma conformez, ma scol si o pun la olita. Despre caca pe ea... nici nu mai tin minte de cand nu a mai facut.
In schimb avem in continuare probleme de comportament: bate si da cu shutul. In mine si nu oriunde ci la fluierul piciorului. Se enerveaza din alte motive si pe alte persoane, si se razbuna pe mine... Am inceput prin a o cafti si eu, am observat sa plange si da mai tare, dau eu, da si ea, si tot asa la infinit. E incapatanata ca un taur, nu cedeaza niciodata. Pana la urma m-am hotarat sa o ignor, cel putin nu va continua prea mult sa ma pocneasca ci doar pana isi varsa nervii. Astept sa ii treaca definitiv damblaua.... poate asa cu ignoratul.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daiopri sintem pe aici si noi va citesc tot timpul dar nu prea am timp de scris.
Noi sintem in acelasi stadiu cu olita kk nu vrea la olita cica miroase asteapta sa-i pun pampers.Dar nici nu ma stresez o face el vreodata si la olita bine ca stie de ea cu toate ca din cauza asta platim la gradi 200 $ in plus.
In rest noi acum ne agitam cu Halloween i-am cumparat costum de politist mie imi place asa mult dar lui nu-i place deloc sa vad daca-l conving sa-l poarte in seara aia.
Pe scurt despre noi ne place sa desenam cu acuarele,cintecele si sport
Nu ne place deloc povesti la gradi cind le spune poveste ori pleaca in alta camera ori ii cauta alta carte educatoarei i se pare ca-i povesteste prea mult de pe o singura carte :)
Am ramas surprinsa ieri la sedinta cu parinti la gradi cind mi-a zis ca ei inainte de masa spun rugaciune si nu se apuca nimeni sa manince pina nu termina rugaciunea iar Josh e foarte incintat de ritual.

Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Buna dimineata dragelor ! Sa stiti ca sintem si noi pe-aici, dar super-ocupate... Eu n-am timp nici macar sa rasuflu... Francesca ma tine-n priza cit e ziua de lunga... Uneori nu ma lasa nici noaptea... Oricum, mi-am propus sa va scriu citeva cuvinte despre noi, promit ca-mi voi face timp sa scriu mai multe.

Francesca are 16.5 kilograme, vreo 92 cm inaltime, nu face nazuri la mincare, singura noastra mare problema este ca nu stiu cum s-o educ sa nu mai bea laptic noaptea... Si bea micutza, nu se-ncurca , media unei zile normale este de vreo 2 litri de lapte (am reusit s-o pacalesc cu lapte de 0.1 % grasimi, dar chiar si-asa parca m-am cam saturat de spalat biberoane). In rest, la fel cum ne stiti: Francesca zburda peste tot, am o dezordine in casa ceva de nedescris... in magazine schimba preturile si produsele dintr-un raft intr-altul, acasa imi scoate toate rufele din TOATE sertarele / sifonierele si le imprastie in toata casa. Daca incerc s-o "deranjez" imi spune ca :am treaba MULTA ... Nu stiu de unde-a invatat asta sa spuna, insa este haioasa foc.

Pempersi: ziua nu folosim si cerem la olitza, insa noaptea mai uitam, asa ca mai folosim cite-un pempers pe timp de noapte.

La gradinita am inscris-o, pt toamna viitoare, pina atunci voi ramine cu ea pe-acasa sa ne tinem ocupate una pe alta .

Canada: se pare ca este un capitol incheiat deja... A fost frumos, dar n-a fost sa fie pt noi (ne-am revizuit planurile pt viitorul cincinal si n-am intrezarit nimic care sa aiba tangente cu tara lui Fram, Ursul Polar). Asa ca pina una-alta voi mai sta vreun an pe-acasa cu Francesca, dupa care-mi voi redeschide Cabinetul Dentar si voi reincepe munca...

Un week-end placut la toata lumea si multi la mamici si bebici.

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov100

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

buna fetelor

hop si eu dupa ceva absenta.insa sunt super full la job, plus casa nu ma lasa Thea nici sa suflu.
ca sa nu va mai spun ca ne construim si casa care ne mananca energia si banii.

am avut niste probleme de sanatate eu, tot felul de infectii si sa va mai zic si eu continuarea zilelor bolunde avute:o noapte de cosmar!
sambata dupa masa era Theiutza in vizita obisnuita de calarit bunicii si ma suna ai mei si-mi zic ca are 39 febra.fugim, o luam 39 cu 6.era letargica deja.pun supozitor cu novocalmin +Nurofen si incepe sa scadasi sa se binedispuna fata.
o culc pe la 9 dar ii incep niste crampe cred ca de la supozitor, face doua scaune relativ normale dar cumplit de mirositoare dupa care ii incep niste frisoane de imi venea sa mor de mila.o luam langa noi, se incalzeste si adoarme in niste sforaituri imense ca doar are si nasu infundat!
si incepe iar sa-i creasca febra:39 cu 8.pe la 2 noaptea-pina atunci n-am inchis un ochi inca un supozitorplus Nurofen.i-a mai scazut pina pe la 38 si am motait toti pina dimi.
am fost la dr noastra care era de garda,are rosu in gat da nu f nasol, nici nu prea papa si maine trebe sa duc la analize si pisu.
mi-a zis sa mai asteptam cu antibioticele, spre bucuria mea....n-am mai avut pb de santate de prin martie cand am avut un rosu in gat...asa ca era de asteptat mai ales ca merge si la gradi!
noi am mers numai pe Nurofen poate scapam fara antibiotice.totusi daca mai face un puseu trebuie sa-i dau .i-am dus si pisu la analize sa nu fie cumva infectie urinara deni nu cred.nasul ii e in schimb super infundat in continuare, noaptea sforaie ca un tractoras!

cam asta cu raceala, in rest vorbeste mult si destul de corect, pisu la olita kk in scutece, fan gradinita, suntem bine.asteptam anul viitor sa ne mutam la casuta:)

va pup

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori si 4 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Buna dimineata!Tare lenesa mai sunt la scris!Noi suntem bine,Anca are tot mai multa personalitate.Lumy,apropo de replica "am treaba",ea spune de fiecare data cand o rog ceva si nu-i convine sa faca:"Nu veau.Nu pot.E gheu".Ce ti-e cu taurasii astia!Dar daca intrece prea mult masura si simte ca ma supara,recurge la metoda bagatului sub piele si-mi spune de zeci de ori:Mani,ubesc,mani fumoasa!Este o smechera fara masura.Invata tot mai multe cuvinte,vorbeste cursiv,dar stalceste unele cuvinte.Noi o intelegem perfect,pentru cei straini mai are inca nevoie,cateodata de translator.Numara pana la 5,stie cateva culori pe care le asociaza cu diverse obiecte,stie si cateva poezioare scurte,dar le face publice doar cand vrea ea,nicidecum cand o rog eu si de cele mai multe ori cand crede ca este singura si nu o aude nimeni.Este o mare melomana,canta si danseaza,mai nou reproduce trunchiat cuvintele slagarelor ei preferate.Sta minute in sir in fata oglinzii,admirandu-se,fluturandu-si pletele,dand ochii peste cap,este "fumoasa si sexy!" cum ii place sa spuna.Imi umbla la farduri,imi testeaza rujurile,isi da toata ziua cu parfum.De curand,pentru a-mi proteja un pic parfumurile i-am dat unul ei si acum imi cere"mani mumul meu!"
Este atat de feminina si de cocheta,ca deja ma baga in sperieti.Se imbraca si se incalta neincetat,probandu-si garderoba,se piaptana si-si pune singura agrafe.Este extrem de independenta,vrea sa faca totul singura si chiar si reuseste destul de bine.
Ce sa mai,am deja o fata mare!Si tare mandra sunt de ea!

Pe curand,
Meme

http://community.webshots.com/user/danancamm

Mergi la inceput