Ne-a lovit pe amandoi...ce putem face acum?
Raspunsuri - Pagina 3
Tabitha spune:
Draga Diciu,
Chiar si daca ar fi sa fie doar 0,1 mil, cu siguranta puteti avea proprii vostri copii. Sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie (a facut spermograma de 2 ori). Iti imaginezi ca sansele erau zero. A facut insa biopsie si i-a gasit material corespunzator calitativ si acum ne pregatim pentru FIV. Si sunt sigura ca vom avea copilulasul nostru si nu va trebui sa apelez la donator. Ai incredere in voi si in Dumnezeu; e cel mai important lucru.
Bafta multa
Tabitha
utocatalina spune:
Succes Tabitha si sa va dea Domnul
un bebe cit mai repede..Bafta la FIV!
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
13+
Simburica
diciu spune:
Tabitha...iti doresc
sanatos!...si asa va fi...bravo de curaj si ca ati ajuns pana aici....felicitar!
Tabitha spune:
Draga diciu,
Este o interventie chirurgicala care se face sub anestezie locala. Sotului meu i-au facut anestezie in coloana, dupa care au incercat mai intai prin punctie sa vada daca ii gasesc spermatozoizi. Punctia inseamna ca iti introduce un ac cu care preleva o cantitate de tesut. La punctie i-au gasit spermatozoizi, dar nu erau corespunzatori calitativ. Prin urmare i-au facut o incizie in scrot, putin deasupra testiculelor, dupa care au luat cautat insulitele unde se formeaza spermatozoizii. Au gasit aceste insulite din testicul si au prelevat de acolo tesut, in care au gasit spermatozoizi buni. I-au luat si i-au impartit in 3 tuburi, astfel ca acum am posibilitatea sa fac de 3 ori FIV. La azoospermie sansele de a gasi spermatozoizi in testicule este de 15% (asa ni s-a spus la spitalul unde am fost noi), iar noi am fost printre cei 15%. Interventia in sine nu a fost dureroasa, caci era sub anestezie. Cateva ore dupa interventie am mai ramas la clinica, pentru orice eventualitate. 2 zile a avut dureri, a mers mai greu, dar dupa aceea totul a fost in ordine din toate punctele de vedere (mai ales ca rezultatul era pozitiv, era normal sa uite toate neajunsurile). Noi zicem ca au meritat eforturile noastre (si banii, pe deasupra). Si suntem foarte increzatori in viitor. Sper ca la finele lui august sa va anunt ca sunt insarcinata...
Tabitha
diciu spune:
vai...ar fi superb si emotionant!..
insa cu sotul meu...va fi greu de "tratat" pentru o operatie sub anestezie la testicule....pana acuma a fost cooperant...sper sa fie de acuma incolo...
aveti idee care e cauza azoospermiei in cazul vostru? ...la ce medic ati fost?...la noi cred ca ar putea fi de la un oreion pe care sotul meu l-a avut la 18 ani...desi inca nu vreau sa cred in spermograma asta...o vom mai repeta...
iti doresc bafta multa in toamna!!....sa auzim de un bebe mult asteptat!
energy spune:
noua ni s-a spus dupa 3 ani de analize ca nu putem avea copii decat cu ICSI tot din cauza ca erau putzintei
si aveau motilitate redusa, dar nu aveam atatzia bani si nici nu a vrut sa ne grabim s-o facem in Ro (cand in Ucraina si Grecia era mult mai ieftin)
dar se pare ca de la cateva flacoane de vit E (eu), coenzima Q10 el si o sticla de vin rosu (bine tzintita ca timp),
m-am trezit cu o sarcina bine-mersi
care initzial era de genul "domne, dar nici macar un tratament nu-mi datzi?", "nu doamna, ca la dvs. ar mai merge, dar la sotz e imposibil, nu avem nici o cale sa obtzinem nici un rezultat! asa ca alegetzi, ICSI sau adoptzia!"
poate a fost doar o chichitza a doctorilor sa mai scoata un ban, ca si medicina asta pana la urma tot o afacere este
sau poate a fost un miracol
pe care vi-l doresc din tot sufletul si voua!!!
diciu spune:
energy....ce inseamna ca sotul ta avea putini
? cam cati?....ca al meu are 0,1 milioane/ml....deci cam de 50 ori mai putin....oricum o sa ii dau Maca si Branca Ursului....dar tare m-as bucura daca se poate ridica nr spermatozoizilor de la un nr asa mic....la un nr si o mobilitate...etc care poate asigura fecundarea...
in sfarsit...esti o fericita ca s-a intamplat asa....ma bucur mult pentru tine...si cand aud asa...mai prind si eu aripi...
Tabitha spune:
Diciu, tin mai intai sa precizez faptul ca acum 10 ani am ramas insarcinata cu sotul meu, asa c a orice s-ar fi putut intampla, trebuie sa fi survenit dupa aceea. Cauzele ar putea fi:
1. oreionul din copilarie (in acest caz sarcina de acum 10 ani ar fi doar o mare enigma sau o intamplare fara explicatii)
2. faptul ca sotul a lucrat in mediu electro-magnetic
3. stress-ul
4. cafeaua si tigarile (de baut, nu a baut niciodata decat in limite absolut normale). De 5 ani s-a lasat de fumat, dar poate ca a fost prea tarziu.
5. infectii netratate (si la spermograme au iesit mereu leucocite, semn ca ceva nu e in regula pe acolo) - la urolog nu a fost niciodata.
6. vreo obstructie de canal... (sotul a jucat fotbal si e posibil sa fi primit vreo lovitura in locul respectiv, care sa fi dus la infundarea canalului...)
Nimeni oricum nu ne-a spus de ce spermatozoizii nu coboara in sperma, din moment ce sunt in testicule. Ce-i drept, noi am fost hotarati sa mergem pe solutia ICSI, dat fiind ca si la mine sunt ceva probleme: ma apropii de 30 de ani, o trompa este infundata si nu s-a desfundat in urma a 2 HSG, am o operatie de chist ovarian dreapta (unde este si trompa infundata).
Avem insa certitudinea (nu stiu de unde) ca totul va fi bine si ca vom avea si noi un copil (sau mai multi). Oricum, nu dispera. Medicii de la noi (eu sunt din provincie) nu ne-au dat nici o speranta. Mi-au zis sa schimb "cocosul" si nu m-au crezut ca acum 10 ani am fost insarcinata cu sotul meu. Si iata totusi ca se poate. Important este sa iei in serios lucrurile (daca intr-adevar exista vreo problema), sa nu astepti si sa vezi ce e de facut. Doctorii mi-au spus ca fiecare luna care trece micsoreaza sansele. Daca as fi putut sa il conving pe sotul meu sa faca spermograma mai devreme, ar ti fost un avantaj pentru noi. Si sa stii ca a facut biopsia pentru ca ma iubeste si pentru ca isi doreste copii. Daca si sotul tau gandeste la fel, va trece peste orice jena si peste orice frica.
Bafta multa si succes brusc.
Tabitha