Iepuras
Baietelul meu a primit in dar un puisor de iepuras. L-am botezat Pandelica si nu-i mai mare decat o palma. Problema este ca habar n-am cum sa-i port de grija (daca era vorba de-un caine, de-un cal sau chiar de-o vaca, ma descurcam dar cu iepurasii chiar n-am nici o idee). Ce pot sa-i fac pana ajung (probabil maine) la un veterinar care sa ma lumineze? L-am cazat temporar intr-o ladita, i-am lasat la indemana apa, painica, castravete si nectarina... si cam atat. Ce-ar mai fi?
Q, mama lui Dinu... si-a lui Pandelica
Raspunsuri
Darria spune:
Sa-i traiasca iepurasul sunt tare scumpei.
Nu ai ce sa mai faci pana ajungi la medic. Sa nu-l lasi sa stea in ladita uda, sa fie tot timpul curat locul.
Fratele meu a avut iepurasi dar la curte si-i crestea afara in cusca.
Nectarina la un pui..... nu cred ca este indicat......sa nu se strice la burtica.
Papa tot timpul, rontaie orice.
http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama
MirelaV spune:
ai grija k roade ce prinde. cu ani in urma am avut si eu un urechiat si mi-a ros din pereti...usa la baie..si punctul final a fost...cand l-am gasit k rodea la un fir care mergea direct in priza..apoi..i-am restrictionat teritoriul.
sunt scumpici dar fac multa mizerie...care miroase destul de urat. daca stai intr-un apartament..e mai greutz.
MirelaV
pupicei pe burticei
Victoria spune:
Mami Q, intra pe animale.ro la rozatoare si o sa primesti de acolo o cascada de info...apoi fa-mi o vizita sa-ti dau iarba si trifoi...de acum incolo, cand o sa vaz pe cineva jumulind iarba din parc, o sa stiu ca esti tu.Si eu cred ca nectarina nu e buna..Morcovi, salata verde, mere, iarba, trifoi, frunze de papadie.
Mai stiu pe cineva care a avut iepure in apartament si il invatase sa-si faca nevoie pe balcon, asa ca nu au avut mari probleme cu asta.AAA, si o idee grozava e sa folosesti ca asternut hartia de la shreder, daca nu ai o sursa permanenta de paie/rumegus, sunt igienice, usor de procurat si le arunci cu totul..
Pupici,
V.
veni, vidi, Victorie!
qsar spune:
Dragelor,
Multumesc mult-mult-mult pentru informatii. Tocmai ma pregatesc sa plec sa-i cumpar iepurelui "zestre" si hrana potrivita de la pet-shop. Am vorbit deja cu medicul veterinar si mi-a spus ca este ok. sa-i dau orice fruct, chiar si nectarina, dar in cantitati mici. Cu trifoiul oi vedea eu cum ma descurc :)) poate se-nvata sa manance si altceva.
Cel mai mare pericol care-l paste pe bietul Pandelica este... Dinu care este destul de mic si nu intelege ca nu-i de plus asa ca nu poate sa fie tinut de burtica, gadilat in urechi, pupat in ochi si nici nu poate dormi cu el. Asta e!
Q, Dinu si Pandelica
flamingo spune:
Si eu am avut iepurasi, 4 la numar. Eu i-am gasit intr-o vara la tara, intr-o tufa de fasole. Faza e ca erau asa de mici ca nu aveau ochi, i-am hranit cu seringa cu lapte. La apartament a fost mai greu caci fac mizerie, eu nu reusisem sa-i invat sa faca intr-un loc anume. Dar daca ma gandesc bine ei fac numai intr-o arie, imi amintesc ca se bagau pe sub-pat. Cel mai frumos a fost ca ii strigam si veneau toti de pe unde erau. Sa vezi 4 iepurasi care alearga de prin bucatarie, balcon...spre tine....
De mancat...rod aproape orice, dar tre sa ai grija sa nu se strice la burta. Verdeata(trifoi, iarba) o procuram de la bloc.
A fost surprinzator ca intr-un timp relativ scurt au invatat cine le este stapanul, dormeau cu mine, veneau numai la mine, ii strigam pe nume. Ai si satisfactii, dar daca nu ar face atata mizerie... Pana la urma s-au reintors in codrul verde....
SIMONABB spune:
alimente recomandate pt iepure:
- boabe de porumb
- varza
- morcov
Mai usor cu fructele sau salata verde pt ca se poate strica la stomac si iepurii mor rapid din asta.
http://community.webshots.com/user/simonabb
Darria spune:
Sa nu-i dai porumb in lapte sau frunze de porumb cat acesta este in lapte.
Trifoi: roaga un taran de la piata, ca iti aduce - daca nu ai de unde.
http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama
Victoria spune:
quote:
Originally posted by qsar
Dragelor,
Cu trifoiul oi vedea eu cum ma descurc :)) poate se-nvata sa manance si altceva.
Q, Dinu si PandelicaHoni soit qui mal y pense...
Mami de Dinu si Pandelica,
Poi facem un biznis...barbatu-meu si asa tre sa tunda saptamanal gazonu' (care e mai mult trifoi..)Vii cu Pandelica pe post de trimmer, el se ingrasa si mananca natural, noi scapam de un efort
V.
veni, vidi, Victorie!
qsar spune:
Gata! Pandelica este instalat in casa lui, rontaie fericit mancare granulata (si eu la fel de fericita sunt pe chestia asta!) speciala pentru puiutzi, are un "sapun" de vitamine si minerale, jucarii de ros, un cocean mic-mic de porumb, atarnatoare de apa, fan de trifoliene - daca ma afla mama cat am putut sa dau pe-o mana de fan de lutzerna ma omoara :)). Ce mai! Este un iepure aranjat. Aaaa! Am in fata blocului ditamai pajistea cu iarba grasa si necosita, de-o sa ma puna administratorul la panoul de onoare ca o sa o tai periodic.
Q, Dinu si Pandelica
PS. Pandelica este femela da asta am descoperit dupa ce l-am botezat. Dinu ii spune Pakadita si cred ca asa o sa-i ramana numele.
PPS. Victoriooo! eu as veni cu iepurele la pascut dar nu vreau sa-l privez pe 'mnealui, sotul tau, de-o activitate fizica in aer liber. Ca am auzit ca este un sport foarte compex cositul, mai dihai chiar si decat inotul. Parol!
flamingo spune:
Qsar felicitari!!! Sa inteleg din toate astea ca ai un iepurila fericit...cu stapani la fel de fericiti.
Zi-ne ce culoare are iepurica?