Toxoplasmoza, rezulate neagtive sau pozitive?!

Toxoplasmoza, rezulate neagtive sau pozitive?! | Autor: Adriana mica

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am o neliniste legata de analizele pt depistarea annticorpilor antitoxoplasmoza si anticitomegalovirus, poate cele care aveti rezulate similare ma puteti ajuta cu un sfat.

Am facut aceste analize inca dinainte sa raman insarcinata (doar IGg, asa mi-a recomadat medicul ginecolg). Valorile obtinute sunt foarte mici, in intervalul denumit "negativ" pe buletinul de analiza. Doctorita de familie mi-a spus ca este bine, nu am avut niciodata aceste boli (iar eu am inteles din asta ca trebuie sa fiu foarte precauta) si ca nu mai este cazul unei alte confirmari de la medicul ginecolog.

Acum, la 2 luni dupa testare, sunt insarcinata in 5 saptamani si am mers din nou la doctorita de familei, cu acesleasi analize la purtator; de data aceasta a zis ca este posibil sa fi facut bolile foarte demult, ca de asta valorile sunt foarte mici, dar nu egale cu zero (?!) si ca oricum va trebui sa refac analizele, asa ca "mai vedem". Mi s-a paru un raspuns evaziv, care a generat regrete ca acum 2 luni nu mi-am facut timp sa cer si parerea mdicului ginecolog. Marti am programare, dar poate pana atunci, daca ati avut rezultatul interpretat ca fiind negativ la aceste analize, imi puteti spune cum erau valorile si daca credeti ca este cazul sa ma ingrijorez.

Multumesc,
Adriana

http://photos.yahoo.com/apreutu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Valorile sunt negative sau pozitive, nu exista dubii in privinta asta. daca ti-au iesit in intervalul de negativitate, inseamna ca asa e. Acum, sincer vorbind, cel putin in ceea ce priveste citomegalovirus, era mai bine pt linistea ta sa iasa pozitiv; pt ca negativ inseamna ca nu ai facut boala si deci esti susceptibila la infectie. Este obligatoriu sa repeti analizele acum daca esti insarcinata, dar de data asta si Ig M, nu numai Ig G (daca ti-ar fi iesit pozitive, doar atunci n-ar mai fi trebuit sa le repeti). Stai linisitta, nu e risc mare, fereste-te de pisici mai ales (si eu am avut ambele anlize Ig G negative si asa au ramas pe parcursul sarcinii).

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc, Kitty pt incurajari. Ma gandeam eu ca, desi valorile nu sunt egale chiar cu zero, daca sunt totusi foarte mici si cuprinse in intervalul denumit "negativ" asa trebuie sa fie.

stiu si eu ca trebuie sa fiu foarte precauta, si cu siguranta voi repeta analizele la recomandarea medicului ginecolog. Ma bucur insa, ca analizele facute in primavara(cele uzuale) au avut rezultate foarte bune, deci fondul este bun. Cu putina atentie, sper sa trec cu bine peste cele 9 luni de sarcina.

Adriana 5+

http://photos.yahoo.com/apreutu

Mergi la inceput