Copilasi si bebelusi de iulie-august 2004 (83)
Raspunsuri - Pagina 7
Simona R. spune:
LA MULTI ANI Adela(Polux)!
LA MULTI ANI Stefi....inca putin si faci un an!La asta ma gandeam si eu ieri cand a facut my baby 11 luni.
http://community.webshots.com/user/simonarida
BLUE ANGEL spune:
LA MULTI ANI Adelutza !!!!si multi pupici pentru mamica ei!!!!
Andreea , ai dreptate , exprimarea mea a fost![]()
mamaaa, da ce activitate ati avut azi noapte ..
la noi e racoare rau si intunecat ..cred ca iar va ploua ...blhehehe!
OLivia , uite :
PAPANASI FIERTI
de la 6 luni
- 150 g branza de vaci,
- 1 ou,
- 1 lingurita unt,
- 25 g faina,
- 30 g zahar,
- smantana.
Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si se pun in cuptorul incins 5 min.
pupici si o zi buna
Simona si bb Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu
ina32 spune:
La multi ani Adeluta, sa fii sanatoasa si cat mai repede alaturi de parintii tai!!! La multi ani si bebelusilor care astazi implinesc lunile.
Simona-la papanasi ce fel de branza folosesti?
Mitzura-poti sa-mi trimiti si mie reteta de gris cu caise (irinav72@hotmail.com), te rog... Nu tin minte sa o mai fii scris pe aici...Sau da, si am uitat eu?! Multumesc.
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze Raducu
BLUE ANGEL spune:
Ina , branzica proaspata de vaci de la Oke sau Covalact ..este in pachete ca untul ..
pup
Simona si bb Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu
mitzura spune:
Neata!
La Multi Ani pentru tiza mea, Adela! Si o imbratisam pe mamica ei!
La MUlti Ani Stefi!
Ina, reteta cum am facut-o eu! Am pus la fiert in apa clocotita doua caise si o nectarina (poti sa pui si mere, sau piersici), si le-am lasat 2-3 minute, cat sa se inmoaie, le-amluat de pe foc le-am scurs si le-am pasat cat de cat. Apoi am pus la fiert niste gris (in putin lapte, putin gris - dupa ochi). Cand a fost grisul gata l-am amestecat cu galbenusul de ou, cu fructele pasate, cu un zahar vanilat si u albusul de ou batut spuma si am turnat compozitia intr-un vas uns cu unt. Am bagat la cuptor vreo juma de ora.
Fetelor imi raspundeti si mie la o intrebare?
1.Voi dati Zymafluor la copii?
Eu sunt cam ingrijorata de faptul ca bea lapte noaptea si mi-e frica ca o sa-si strice dinti din cauza asta. Terenul ereditar e si el destul de nasol (suntem amandoi plini de plombe). Degeaba il spal pe dinti seara, daca dupa 1-2 ore el mai bea niste lapte. Asa ca am cautat sa vad ce pot face. Stiu ca cel mai bun lucru e sa-l dezvat de biberonul de noaptea si o sa vad cum pot face asta. Dar ma gandeam si la o profilaxie a dintilor. Insa dupa ce am citit despre Zymafluor, m-am confuzionat rau de tot. De asta va intreb, sunt curioasa.
2. Si alta intrebare, ca un fel de sondaj de opinie: mai sunt bebelusi pe aici care beau lapte noaptea? Sa zicem intre 10 seara si 6 dimineata.
3.Si inca ceva: cand ar trebui un copil sa se dezvete de biberon? Aveti intentia sa ii dezvatati dupa un an? Sau ii lasati sa renunte singuri?
ANDREEABANICA spune:
Buna!

,Adela Mihaela,Denisa Andreea,Stefania,sa fiti sanatoase,sa aveti parte de tot ce-i mai bun pe lumea asta.
,pentru mamica care-i singurica,
.Liliana sa nu plangi,ca plang si eu cu tine
.
Simona,uite ce ti-am gasit:
Budinca de ciocolata
Un desert cu ciocolata din belsug
Timp de preparare: 35 min.
750 calorii, 41 g grasimi per portie
Ingrediente pentru 4 portii :
pentru umplutura
150 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
pentru budinca
unt pentru uns formele
100 g zahar tos (de preferat, brun)
100 g unt nesarat
2 oua, batute
50 g faina integrala
40 g cacao
25 g migdale, macinate
Mod de preparare:
1 - Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd C. Topiti ciocolata la bain-marie, incorporati frisca si dati la rece timp de 15 minute.
2 - Ungeti cu unt 4 forme mici de budinca. Frecati untul cu zaharul si incorporati ouale pe rand. Cerneti si incorporati faina si cacaua. Adaugati migdalele si amestecati. Cu aceasta compozitie umpleti formele pe jumatate, adaugati cate o lingura de crema de ciocolata si apoi completati cu compozitia ramasa.
Dati la cuptor circa 10 minute, pana se intareste.
http://www.litoralulromanesc.ro/retete_budinci.htm
Budinca cu stafide
Nu numai budica cu stafide se serveste astfel. Ci orice budinca. Se serveste de obicei intr-un bol, insotita de inghetata sau sirop. Fie ca este inghetata fie ca este sirop, sunt asezate peste budica, asa ca te vei ajuta de lingurita de desert pentru a manca. Daca coniacul este servit in timp ce mananci budinca, atunci picura putin si peste budinca ta. Va avea mai multa savoare asa.
Budincă de orez cu mere
Ingrediente: pentru 10 porții: 600 g orez, 1.5 l lapte, 1 kg mere, 300 g zahăr, 5 ouă, 10 g zahăr vanilat, 1 g scortișoară, 200 g sirop de fructe, 10 g sare, 50 g unt, 50 g pesmet.
Mod de preparare: orezul se spală, se scurge de apă și se fierbe în lapte. Cînd orezul este aproape fiert se adaugă 150 g zahăr și sare. La sfîrșit se adaugă zahărul vanilat; se amestecă cu o paletă și se lasă să se răcească. Merele se curăță de coajă și căsuța seminală, se rad pe răzătoare, oprindu-se cca 250 g felii. Merele rase se amestecă cu 150 g zahăr și scorțișoară. Orezul fiert și răcit se amestecă cu gălbenușurile și albușurile bătute spumă, amestecînd ușor compoziția pînă se omogenizează.
Compoziția se împarte în 3 părți, așezîndu-se prima parte într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet, apoi un strat de mere rase, continuînd straturile, 3 de orez și 2 de mere rase, astfel încît la suprafață să fie orezul care se nivelează pe toată suprafața tăvii. Se așează deasupra feliile de mere și se introduce budinca la cuptor, la o temperatură moderată, timp de 20 - 30 min. Budinca coaptă se lasă să se răcească puțin, apoi se porționează și se servește caldă sau rece, cu sirop de fructe deasupra.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/budinci
Ei,hai ca ai de unde sa alegi.
Scuze pentru lungimea mesajului.
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
papadie spune:
me-a dat Miss Mielu pauza ca duarmeeeeee. ma dzuc repe pun ceva la cuptor si viu sa va pove![]()
pup u evribadi si de-a valma pitici si mamici*
ANDREEABANICA spune:
Mitzu,noi bem toate lichidele cu canita,dar daca ar fi acceptat bibe,cred ca as fi vrut sa renunte la el dupa un an.Am o prietena care nu a dat importanta si copilul a baut din bibe pana la patru ani si nu voia nici cum sa renunte la el.Eu consider ca-i mai usor de renuntat cand sunt mai micuti.
Despre laptic noaptea,Alexia nu bea decat dimineata la 7-8 si nu mereu,noaptea daca se trezeste ii dau un pic de apa.Ea a renuntat la lapte noaptea de cand am intarcat-o,adica de 5 zile.
Zymafluor,nu-i dau si nici nu ne-a zis nica pediatrul.
Papa,
.
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze Alexia
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
vrabiuta spune:
mitzule - alexandra papa laptic noaptea, dar ea e alaptata asa ca nu stiu daca se pune ![]()
![]()
![]()
fetelor, ce reteta buna de papanasi... cred ca imi suflec si eu manecile si ma apuc (maine, ca azi sunt franta de obosita)
alexia - pupici pe oblajoli de la alexandla lia!
foto
ina32 spune:
Multumesc pentru retete, o sa le incerc zilele astea.
Mitzura-eu am hotarat ca nu-i dau Zymaflor-e prea controversat si am inteles ca daca te apuci de el tre sa ii dai pana la nu stiu cati ani.
De cand am terminat cu alaptatul Radu nu bea nimic peste noapte. In primele nopti a bazait-obisnuit fiind cu suptul noaptea-dupa care a lasat-o balta. Ca urmare, chiar daca se trezeste peste noapte nu-i dau nici apa nici ceai (il iau cu mine in pat in schimb
, dar asta se intampla pe la 4-5 dimineata). Cat despre biberon...eu cred ca va mai dura inca 2-3 ani pana renuntam la el (asa am vazut pe la altii cel putin).
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze Raducu