Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(25)
Raspunsuri - Pagina 7
tania-z spune:
Succes mult, Paula!
sa ne tii la curent.
Irinuca sa-ti traiasca voinicelul!!!
Tania & Punctuletz 17+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Ina869 spune:
Lavi02 concediu placut , cu mult soare si odihna. Felicitari ptr. surioara Silviei, sa va bucurati de ele! Coralia si eu am dunga maronie! Dienutagravidutza apropo de vise,de cind am ramas graviduta am numai vise erotice (si nu sint obsedata sexual,va jur!!!) nu stiu de ce…nici macar nu ma gindesc la asa ceva in timpul zilei…dar stiti voi, poate subconstientul? si nici nu ma pot plinge ca as duce lipsa…nu stiu ce sa mai cred. Este adevarat ca ne-am programat “intilnirile” noastre in functie de cind pleaca soacra-mea la biserica…. Scuze daca amanuntele sint prea detaliate….Maria-alexa, Joy, asteptam poze din concediu! Taniuta multa sanatate! Da, mi-am incarcat bateriile dar citeodata tot mi se mai intuneca fata cind o vad..( numai cind face prostioare!).Lavi saracuta de tine, sanatate mamei si lui Evusoru’ scump si tie energie sa le poti duce pe toate!
Cristina se vede poza, super burtica! Anda77_ pentru bila incearca cu grepfruit cit mai multe, sucuri, fructe., se spune ca dreneaza bila.Vai,prin ce-ai mai trecut tu in concediu, ai fost tare brava, eu una, as fi facut un atac de cord de frica, daca mi s-ar fi intimplat asa ceva! Sarcina usoara fara probleme! Alexandrina ma bucur ca totul este bine la tine! Bravo, felicitari!!! Cum este vremea prin Mures? Imi amintesc cu mare placere de vacantele petrecute la Tg. Mures cind eram pustoaica (unchiu-meu a fost delegat director citiva ani si statea cu matusa-mea la hotelul Furnica , parca, chiar, mai este?) a fost frumos.Irinuca sa va traiasca flacaul, sa fie sanatos si voios!! Felicitari! Paula sigur ca o sa-ti tinem pumnii si iti dorim ca bb sa fie perfect sanatos si plin de energie! Doamne-ajuta sa fie bine !
pe toate!
Ina si fluturasu' 19+
Ina
http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
Ina869 spune:
Fetelor am si eu o intrebare dar sa nu aruncati cu pietre , va rog…am auzit-o aseara pe soacra-mea ca-i expira pasaportul in noiembrie (nu stiu sigur data ca nu am intrebat-o) si nu mai puteam de bucurie in sufletul meu…ma gindeam ca 4 luni nu o sa mor,cit mai sta aici. Sotul meu ma intreba aseara, ce sa facem, sa-i facem aici pasaport si sa-i prelungim viza (are doar 6 luni) dar eu nu am putut sa-i raspund pe loc, i-am spus sa-mi dea timp de gindire...fiindca, pe de o parte sint vesela, dar pe de alta ma gindesc,poate as fi prea dura sa nu o tin sa-si vada nepotelul/nepotica ( desi, la gradul de nepasare pe care-l are , nici nu stiu daca ar afecta-o prea mult). Acum stau si ma framint cum sa fac sa fie mai bine; daca o tin, ma umplu de nervi ca de obicei, si nu de asta am nevoie, dar cel putin voi mai avea pe cineva pe linga mine cind vin cu bebe acasa ( sotul va fi la servici, probabil ca-si va lua si el citeva zile libere, dar atit); o prietena imi spunea ca cel putin soacra-mea va gati, dar nu ma prea pot baza pe calitatile ei culinare fiindca gateste gras si eu maninc si gatesc mai dietetic. Am auzit ca-i greu atunci cind vii de la spital, ca trebuie sa te ocupi numai de copil, ca nu ai timp de gatit, curat, etc. dar mamicile care au fost singure cum s-au descurcat, dar cele care au mai avut un copilas acasa pe linga bebe? Ma gindesc ca exista o solutie intotdeauna, nu? Oare pot impaca si capra si varza ( un fiind ultima! ).
Nu stiu ce sa fac…sa o las sa stea, sa o lasa sa plece…acum mi-este greu sa decid, cind mingea este la mine in teren si ma gindesc si sa nu ranesc sentimente… dati-ma, va rog un sfat sincer!
Pupicei!
Ina si fluturas 19+
Ina
Virsta puisorului meu:
Denisam spune:
Ina, eu mi-am facut aici pasaport in dec. anul trecut si a durat 4 luni de cand am depus actele..Dc se duce in Ro sa si-l faca, cam intr-o luna e gata.Deci e alegera ta cum sa procedati, eu zic macar primele 2 luni dupa ce nasti sa ai un ajutor in casa, indiferent ca gateste sau face curatenie, spune-i cu m vrei sa fie mincarea si treb sa se acomodeze, ca nu e asa de complicat, tu o sa ai nevoei sa dormi in timpul zile cu bebe, eu de aia o aduc pe mama primele 2 luni.
Ai grija si bafta sa rezolvi cu soacra
Denisa
12
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
anamari spune:
irinuca-sa-ti traiasca baiatul
paula-tinem pumnii....
ina- eu am fost singura cu bebe-tati a stat vreo 3 zile acasa dupa ce am venit din spital, in primele doua saptamani mi-au mai adus rudele sotului mancare-cumnata, nepoata...depinde de sot, al meu a spalat rufe, a mai gatit...noroc si cu alex ca a dat cu aspiratorul...in rest casa a aratat mai jalnic vreo 2 luni-pana a dormit si cea mica mai bine -ea cu refluxul dormea numai pe brate pana incepuram tratament. De gatit eu am trecut pe legume congelate si semipreparate-ceva ce se gatea in maximim 30 min. M-am lasat de facut prajituri, mancaruri complicate -astea le facea sotul cand avea chef...ma gandeam sa o aduc si eu pe mama sa gateasca, dar avand in vedere cata mizerie face pierdeam mai mult timp sa spal bucataria dupa ea decat sa fac ceva rapid, si in plus mie mi-ar fi scos ochii cum imi scoate cu primul -ca m-a ajutat sa-mi cresc copiii, asa ca mai bine lipsa...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-18+
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Ina869 spune:
Daca vreti sa vedeti ce este, baietel sau fetita, folositi aceasta metoda, poate va va ajuta:
http://www.obfocus.com/calculators/gender.htm
Succes!
Ina
Ina
Virsta puisorului meu:
cristinamh spune:
Ina, dupa calculatorul tau Sabina mea are putza..., dar aflu eu miercurea viitoare daca i-a crescut ceva sau nu. io as paria ca nu.
apropo de soacra ta, eu votez pentru trimis in tara. daca dureaza cu actele, chiar nu mai scapati de ea...
e adevarat ca nu-i usor sa nu te ajute nimeni. n-am avut ajutor, nu-mi facea nimeni de mancare, nimeni curat, doar noi doi si bebe eram. iar e adevarat ca primele trei luni nici nu stiam cum ma cheama de oboseala, nu-mi amintesc daca mi-am facut vreodata unghiile sau ondulat parul... dar nu regret. cel putin asa nu ma stresa nimeni, nu-mi spunea ce si cand sa mananc. vizitele mamei le-am limitat, pentru ca (cred ca am mai zis) nimic din ce faceam eu nu era bine. nu alaptam corect, nu spalam copilul cum trebie, nu-l tineam nici in brate asa cum TREBUIA. singura care stia era ea, ca ea mai crescuse doi. punctul culminant a fost cand mi-a sarit mustarul si i-am dat sa-i puna pampersul... e na ca atunci a zis ca NU STIE. si i-am facut rapid "pasaportul" pt provincie, sa ma lase ca ma descurc singura. si m-am descurcat. iar acum (poate si din incapatanare, nu zic...) nu vreau sa ma ajute.
tati mai facea mancare, dupa indicatii... poate nu era mancare de restaurant, dar o mancam asa cum iesea. in caz extrem lua ceva din oras, sau din carrefour, gata preparat.
si macar acum nu ne scoate nimeni ochii ca ne-a ajutat sa ne crestem copilul.
asadar, e decizia ta. daca te ajuta cu adevarat, sa stea. dar daca in shimbul ajutorului tu o sa-ti fai o duzina de nervi, mai bine te lipsesti. poate nu e usor sa fii mama fara experienta, dar asa de repede se invata din mers!! garantat!
Cristina 19+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
bb_alinus spune:
Ina,
Mai intai cu mare intarziere bine ai revenit din concediu.
Cat despre ajutorul mamei si eu stau un pic in cumpana daca o sa am sau nu neaparat nevoie. Oricum deja invitatia catre maica-mea e facuta, deci va sta 3 luni sa ma ajute cu bebitza, doar ca mi-e un pic frica sa nu ma enerveze fara sa vrea saraca, ca eu o cam reped si dupa aia imi pare rau. Cred insa ca depinde de relatie, eu stiu ca maica-mii pot sa ii zic ce vreu si ce astept de la ea, stiu ca ma ajuta cu buctaria - si ii place si sa gateasca dietetic, ba pot sa zic ca cam prea dietetic pt gustul meu-si cu bebitza cred ca o sa imi dea sfaturi bune avand in vedere ca a lucrat multi ani cu copii. De ex insa stilul soacra-mii nu imi place deloc- desi tin la ea si ea la noi, nimic de reprosat- insa chiar nu as vrea nici macar o secunda sa imi stea in prejma cu sfaturi pt bb. Si repet, tin enorm la ea, relatiile sunt bune si cred ca abia ar astepta sa o solicit. Eu una nu stiu ce as face daca as fi in locul celor care au mame sau soacre dificile, care se impun si carora mi-ar fi dificil sa le spun ce am pe creieras - asa am fost invatata cred sa fiu lasata in pace si...sa mi se cam faca pe voie
Pupici si seara buna la voi toate!
Alina 22+ Bebitza Amalia
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
salisa spune:
Buna fetelor!
Am intrat sa va spun ce am visat cu o seara inainte..." eram la mama acasa si stateam de vorba...aveam deja un baietel de 4 anisor tare cumintel, blond si cu parul cret!!!"
Ce vis a mai fost....
A si azi am facut testuletul ...si mi-a iesit baietel..., dar acu ramane sa vedem pe 25 iulie cand mergem la echo...
Oricum nu are importanta ce este sanatos sa fie..
Toate cele bune!
Salisa 17 + 6 zile!
Bic spune:
Ina, ma intrebai ieri cit faceam miscare inainte sama ia durerile. Ma plimbam in fiecare zi cel putin jumatate de ora, iar de inotat depinde. In ultimul timp m-am hotarit sa folosesc piscina din complexul de apartamente care e mai micuta decit cea de la universitate, dar e mai la indemina. In ultimul timp faceam vreo 12 bazine (socotit 1=dus-intors.) in fiecare zi sau o data la doua zile. Sper sa ma reapuc din nou azi. E foarte bine si placut.
Cit despre soacra, eu in locul tau n-as face nimic dar nici n-as ajuta-o sa-si prelungeasca pasaportul. Las-o sa-si rezolve singura.
Desi soacra mea nu e nici pe departe o cotoroantza ca a ta, m-am intrebat si eu vreo citeva luni daca sa o aducem aici sau nu. Am ajuns la concluzia ca nu vreau din mai multe motive: 1. Vorbeste ingrozitor de mult si mai mult m-ar obosi. 2. Ca si in cazul tau, gateste cu sosuri si eu vreau mai dietetic. 3. Vor sa vina amindoi la pachet (adica si socrul meu) si asta m-ar face sa ma simt si mai indatorata sa-i tratez ca pe musafiri. 4. Eu nu o sa mai lucrez deloc dupa ce se naste copilul si nu are rost toata cheltuiala asta de a tine doi oameni in plus pe un singur salariu.
In alta ordine de idei, pentru fetele din America, mi-am cumparat celebra "Baby Bargains" care nu e deloc in sine un bargain ca m-a costat o groaza. Asa ca, pentru a-mi spune mie insami ca am cheltuit pentru o cauza nobila, daca aveti intrebari legate de unde se pot gasi orice fel de articole de bebelus, spuneti-mi mie si va fac eu un rezumat al resurselor si cit costa, recomandari, etc. O sa dau un mesaj si pe "calatoriile sufletului."
DPN 31.10.05