Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (33)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Erica, felicityari pt. dieta!!! te admir ca rezisti si sa te tii tot asa, sa ma incurajezi si pe mine cind o sa ma apuc... dar cred ca mai e ceva timp pina atunci... eu abia luna viitoare ii diversific ca face si Codrin 6 luni atunci si cred ca il voi mai alapta ceva timp pina ori ma musca ori nu mai vrea el sa suga.

Oana, iti doresc sa iei decizia cea mai buna!

tomasa, habar n-aveam ca tb sa incep fe treptat, cred ca acum e deja tirziu, ca deja i-am dat a 4-a zi azi cred si tot 6-7 pic. iar pediatra lui imi spusese 3-4 pic x 3/zi, insa eu le-am redus la 6-7 odata/zi. sa ajung la Culcer sa vad ce zice si ea. totusi de miine ii dau 2-3 pic x 2/zi sa fie mai putin dar mai des/zi.

aveti vreo idee daca e ok ca bebe sa loveasca cu mina stg f puternic, orice jucarie i-as da isi da cumva cu ea in cap cu mina stg si apoi o loveste cumva de burta... ce sa inteleg din asta ca nu-si coordoneaza miscarile miinii inca??? ma tot uit la el si-l mai dojenesc daca face asa, incerc sa-i spun ca se loveste si-si face rau dar nu pare sa priceapa ceva deocamdata...

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Amaya, vreau sa te felicit inca o data pentru evenimentele tale si sa iti spun ca ati fost niste miri foarte frumosi, iar cavalerul a fost de nota 10!

Eu procedez asa:
masa 1: 150 ml lapte
masa 2: suc/piure de fructe (mar+morcov, mar+piersica), alaturi de brinzica sau cereale.
masa 3: 150 ml lapte
masa 4:supa pasata- eu ii fac 150, dar maninca in jur de 100. am inceput cu apa chioara din supa, 30, 60, 90, la care adaugam ulei, cereale si eventual lapte. Acum pasez morcov, dovlecel, cartof, albitura (cite putin din fiecare, predomina morcovul), si pun in ea ulei, 2 masuri cereale, 2 lapte. Iese f buna si ii place mult.
masa 5: lapte
(supa o maninca de obicei spre seara (18), pentru ca prima ei masa de dimineata este in jur de ora 10, a fost chiar si 11.30....cind se trezeste, daca puteti sa va imaginati asa ceva .
A avut zile cind, din cauza ca s-a trezit tirziu, a mincat doar 4 mese, 2 lapte, 2...sper ca am fost clara. daca nu, poti sa mai vb la tel. Nu stiu cit de dupa carte procedez, insa ma iau si dupa instinctul meu. Piure de legume o sa ii dau cind incep cu ou si carne, o sa ii dau o zi in supa, o zi in piure bagate astea.

si ca tot veni vorba de regimuri, eu azi "profit" de vremea asta urita de afara, si m-am pus sa fac o tarta de fructe...si mai mentionez ca nu am mai slabit nici un kil

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Lasa Patricia, ca tu arati foarte bine.

Eu cica am slabit putin, dar problema este ca atat de usor depun la loc, incat, nu stiu ce sa fac.
De luni incep un regim, pe care l-am primit de la cineva si se pare ca da rezultate super daca te tii de el.
Sunt curioasa daca am puterea sa ma tin, nu de alta, dar eu sunt innebunita dupa dulciuri, iar acum fac niste eforturi mari sa nu mananc.

Gabi, e normal ca Rayan sa fie mai marisor, doar e nascut la sf de decembrie.
Acum are cam 73 cm, iar kg nu stiu, oricum sub 9, in jur de 8,6-8,7.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Hop si eu!

Nu stiu cu ce sa incep!

Felicitari Alina! Sa conduci sanatoasa! Eu am carnet de cativa ani si nu conduc ptr ca nu-mi place. Nu dati cu rosii!....

Oana, sa dea D-zeu sa te auzim cat mai curand si numai cu vesti bune.

Inevitabilul s-a produs azi! Fata mea care nu sta locului o clipa a cazut din pat! Din patul nostru, nu al ei. Culmea e ca si eu si tata-su eram langa ea, dar ne uitam la stiri, la nenorocirile din tara cu inundatiile astea. N-am vazut-o decat cum s-a rostogolit si intr-o fractiune de sec era jos. A plans un pic, dar i-a trecut repede ca a facut-o barbati-miu sa rada. Mai mult am plans eu de cat de bleaga si mama rea sunt. Imi venea sa mor de oftica!

Spuneti-mi si mie de ce nu e bine sa-i pasezi si ceapa sau verdeata. Eu i le-am dat in supa ptr ca ceapa, de ex e foarte dulce si da gust bun. Cartoful are amidon si din cauza asta nu e recomandat, dar ceapa? Ioanei oricum nu-i prea place supa. Dar Patricia mi-a dat o idee f buna, sa-i pun putin lapte in ea. Am crezut ca punandu-i carne o sa-i placa mai tare, dar tot ne chinuim.

Anuc si Ioana (6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Kita - nu o durea dar pe manuta aparea ca si o aschie infipta (daca te uitai in zare). Era micuta dar se simtea la mana.
Noi ne plimbam in Agronomie. In we daca e si sotul acasa ne mai vedem cu prietenii sau iesim in diverse parcuri. Voi pe unde mergeti?
Gabi_i - da, e bine dar dr. spune ca s-ar putea sa se refaca (e ca un cos) - acum astept sa se duca semnul ramas. Doamne ajuta!
Shobo - si Alex si-a mai dat cu jucariile in cap. Acum cateva saptamani abia putea sa le tina ca lumea, s-a mai lovit si cu una de plastic tare in frunte - si sa vezi acum ce bine le tine, le ia si le studiaza atent, nu le mai balangane asa...fara sens.

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Patricia, multumim mult de tot ...am inteles acum cum este cu a doua masa, doar ca stiam ca dupa masa de dimineata urmatoarea masa care se inlocuieste este cea de a treia masa a zilei (in cazul nostru la 14)...am inteles de ce ii dai tu supica mai tarziu, dar eu daca se trezeste la 10 (se mai intampla si la noi, dar mai rar) ii dau direct masa de piure de fructe...insa eu nu pot sa-i pun cereale in supica fiindca si asa e grasunica....sper sa-i placa asa fara imbunatatiri, vom vedea maine.

Si eu de cand am citit/vazut ce minunatii de dulciuri face Crinuta m-am apucat si eu de gatit tarte si torturi si pandispanuri, dar nu ma prea ating de ele fiindca nu ma omor cu dulciurile...dar daca simt mare nevoie de ceva dulce, asa cum spune Crinuta ca nu rezista, dupa fiecare inghititura de dulce ma oblig sa beau un pahar mare de apa, in compensatie, si astfel imi fac si pofta dar mananc putin fiindca, inevitabil, ma umflu de apa .

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Amaya, eu am ramas cu 2 obiceiuri din timpul sarcinii: 1- mananc dulciuri multe; 2- beau enorm de multa apa cu lamaie ( asta de la intalnirile noastre pe vremea cand eram burticoase), deci, uite ca nu slabesc, of, iar apa plata nu pot bea, nu o suport.
Culmea e ca sotul meu nu suporta apa minerala si bea numai apa plata.

Anyway, Amaya, imi permit sa iti dau o sugestie referitor la diversificare: indiferent la ce ora se trezeste Andrei, prima masa trebuie sa fie lapte. Laptele ramane alimentul de baza, si e bine ca prima si ultima masa sa fie lapte.
Decalezi restul, ce conteaza ca ii dai fructe la 14 si legume la 18-19?
Nu e musai sa pui cereale in lapte, mai ales daca sta bine cu greutatea.
Eu ii pun seara, deoarece nu mai doarme la fel ca inainte si introducandu-i cereale sper sa fie mai consistenta masa.

Apropos, ti-am spus cat mi-a placut rochia ta de mireasa? Cand mi-ai descris-o la tel, nu mi-am inchipuit ca e atat de frumoasa, dar ceea ce m-a " atins" cel mai tare privind pozele a fost emotia care ti se citea pe fata.
Mi-am adus aminte de nunta mea, si mi-au dat lacrimile.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Mai ce zi nashpa am avut azi, nu va mai spun, ca unele ma luati la mishto... si-am citit POVESTE(A) ADEVARATA de la Discutii Gen., am tras o portie zdravana de plans si mi-am revenit, problemele mele sunt rusinos de neinsemnate ca sa ma vait...

Merci, Shobo.
Intr-adevar daca ma fixez pe ceva, nu ma mai scoti din ale mele (adeca sunt fixista, na c-am zis-o io` inainte). Desigur o sa-ti tin galerie desi mi se pare ca tu nu prea ai ce da jos...

Puteti sa treceti tartele si pe sub nasul meu, ca nu m-ating. Azi le-am gatit alor mei crap cu mamaliguta si mujdei (dupa care-s moarta) si nu m-am atins.

Nu stie nimeni cum e cu ciupercile? Aveam voie au ba?

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Crinuta, pai daca mai reduci din dulciuri, putin cate putin, (sau pune la prajiturile pe care le faci fructoza) o sa vezi ca isi face si apa efectul, dar nu apa minerala...ai incercat sa bei apa plata cu lamaie? acum, spre exemplu, eu nu prea mai beau apa ci doar Pepsi Light si tot slabesc, dar oricum nu este atat de acidulat cum este apa minerala.

Nu stiam ca este important ca prima masa sa fie de lapte!?! am retinut si o sa pun in aplicare, oricum se trezeste foarte rar asa de tarziu, de obicei se trezeste la 7, schimbam pampersul, papa biberonul si se culca la loc pana pe la 10-10:30, deci n-am gresit-o de multe ori...

Multumesc pentru apreciere...eu, sincera sa fiu, mi-ar fi placut mai mult sa nu aiba atatea strasuri stralucitoare in partea de sus, sa fie mai simpla, dar dura prea mult sa o fac pe comanda fara strasuri, doar cu broderie, si nu era gata la timp. Referitor la emotie, era inevitabila, fiindca si eu si sotul suntem tare emotivi, amandoi am plans si la cununie si la nunta...la botez a plans doar el cand l-a bagat preotul in cristelnita...norocul meu a fost ca nu am avut loc sa mai ajung in fata sa-l vad pe bebe si cand a ajuns la mine era deja zambitor si ii trecuse sperietura, altfel ramaneam fara machiaj urgent.

Dana, din cate stiu eu, la regimul disociat ai voie orice fel de legume si fructe, iar ciupercile nu cred ca au cum sa fie interzise...eu zic sa mananci fara teama, doar ca nu poti sa le faci la cuptor klumea, cu kaiser sau bacon si cascaval (mie doar asa imi plac, altfel nu ma ating de ele ).

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Wow cat de multe felicitari am primit , sper sa se fii inteles bine ceea ce am spus , am luat examenul teretic pt. carnetul de cnducere , mai am practica , asta ca mi s-a spus drum bun e zau nu imi displace insa nu merit inca . Orium multi la toate !
Am citit cam pe diagnala si imi cer scuze , in seara asta am fost la sprt si se pare ca ma tin bine astfel incat am ajuns de la 49 km la 45 kg . Sunt mandra de mine , nu stiu pt. cat timp ca am si eu decaderile mele .
Oana scumpa , imi pare rau sa aud ca ai prblema , daca te pot ajuta cu ceva , sa imi spui , poate pe PM si eu am avut ceva probleme si cine stie ... in orice caz imi pare rau .
Fetelor unu :eu cred ca ii dau lui Mandy prea des papa , ea mananca asa :
- 7:00 lapte 160 ml
- 9:00 jumate para cu branza
-11:00 lapte 150 ml
-13:00 danone
-14:00 lapte 160 ml
-16:00 piure de morcov cu cartof
-18:00 lapte 170 ml
-23:00 lapte 170 ml
voua cum vi se pare ? i
nu e prea des ?
doi : Mandy se ridica cu capul si umeri in timp ce sta intinsa , in fundulet nu sta ca se impinge intotdeauna in fata .
trei : e plangareta si nu da semne sa ii iasa dinti
patru : face kaka tare de vreo saptamana in fiecare zi insa iese si cu putin sange .
Eu va pup si sper ca de acum sa am mai mult timp , desi ma apuc de orele de conducere .
Papapapapa !

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 5 luni si jumatate

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput