Vopsitul parului si alaptarea - Este bine?
Raspunsuri - Pagina 3
rox_dumitrescu spune:
Ma-m cam deprimat...adica daca nu ma vopsesc sunt neglijenta, urata? ma imbrac lalau, murdara?Eu nu m-am vopsit niciodata dar nu m-am simtit ca as provoca ceva reactii neplacute celor din jur; din contra as spune fara falsa modestie. Ramane la alegerea fiecarei mamici de a-si asuma riscul (care presupun ca exista intr-un oarecare procent daca se vorbeste totusi) dar eu nu inteleg de ce trebuie neaparat sa te vopsesti ca sa arati bine. Eu am avut o sarcina f. dificila si de la 2 luni la 8 luni cand am nascut am stat numai in pat (dintre care 2 luni in spital) si am renuntat la foarte multe pentru asta, m-am ingrasat 35 kg dar nu m-am simtit niciodata urat pentru ca nu sunt perfect aranjata. M-am simtit deosebita si mereu ma simt asa si as renunta inca la foarte multe pentru copilul meu. Dupa ce trece perioada de alaptare poti face orice fara mustrari de constiinta (oricum nu inseamna chiar asa mult timp). Nu vreau sa supar pe nimeni si nici nu vreau sa intru in contradictoriu dar este o chestiune la care poti renunta usor in comparatie cu altele.
Teodora D. spune:
Rox,nu ai de ce sa te simti deprimata, f. bine ca te simti bine in pielea ta, cunosc o multime de femei pline de farmec care nu isi vopsesc parul, e optiunea fiecareia.
ideea e ca daca in cazul tigarilor, alcoolului, cafelei si a unor medicamente exista studii ca sunt nocive pt. copil daca se consuma in timpul sarcinii si alaptarii, despre amoniacul si ce substante nocive mai pot fi in vopseaua de par nu s-a dovedit si e greu de crezut ca pot trece de pe pielea capului in placenta, respectiv in canalele galactofore. se stie ca incaperea trebuie sa fie aerisita bine, pt. a nu inhala mirosul respectiv si atat. cele care au "riscat" nu au patit nimic, daca ar fi un pericol real cu siguranta s-ar fi aflat in atatia zeci de ani de cand se vopsesc gravidele si femeile care alapteaza.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
anella spune:
Teodora,iti spun sincer ca nu mai tin minte denumirea vopselei.La mine vine o coafeza acasa si ma vopseste.O cunosc de cativa ani si n-am avut niciodata probleme cu serviciile pe care mi le-a facut.Cred ca nici atunci(acum vreo opt luni si ceva)nu stiam.M-a vopsit si acum o saptamana si nici acum nu stiu cu ce.Ea imi spune,ea aude.La urma urmei indiferent de denumirea vopselei toate sunt chimicale(mai sunt cele pe baza de plante)si cred ca-i mai bine sa se evite orice ar putea afecta bebelusul.
E bine ca bebelusul tau n-a avut nici o reactie negativa dar asta nu inseamna ca e super sa te vopsesti in timpul alaptatului sau ca alt bebe n-ar putea fi afectat.
Si doctorii daca-i intrebi vor avea pareri impartite ca si cu fumatul si cafeaua in timpul sarcinii si alaptatului(O doctorita i-a spus unei prietene de-ale mele insarcinate ca poate sa fumeze fara grija si sa bea si cafea ca n-au treaba cu bebe,doctorita mea mi-a spus categoric fara fumat si cafea).
Tot ce vreau sa spun este ca mai bine prevenim(mai ales la bebelusi)decat sa tratam.
Va pupam si va dorim sanatate voua si la bebei)
anella spune:
Dupa ce-am scris mesajul anterior din nou mi-am adus aminte de problema cu bebe pe care am avut-o dupa vopsit(a fost un cosmar)si ma gandeam ca inainte de a ma vopsi si eu imi faceam probleme de constiinta(nu mai spun dupa)si desi instinctul matern ma avertizase sa nu o fac,am facut-o.
Acum ma gandeam :din moment ce se dicuta problema asta inseamna ca instinctul matern al multor mamici se alerteaza cand doresc sa se vopseasca.Oare de ce ne trebuie neaparat o foaie scrisa si parafata care sa ne confirme ca vopseaua nu e buna pt bebelusi?Oare chiar nu mai credem deloc in instinctul matern care totusi de mii de ani a salvat o multime de copii?Sau a devenit si asta o superstitie,o chestie paranormala?(intrebari pe care mi le-am pus si mie)
gabibarta spune:
quote:
Originally posted by rox_dumitrescu
Ma-m cam deprimat...adica daca nu ma vopsesc sunt neglijenta, urata? ma imbrac lalau, murdara?Eu nu m-am vopsit niciodata dar nu m-am simtit ca as provoca ceva reactii neplacute celor din jur; din contra as spune fara falsa modestie. Ramane la alegerea fiecarei mamici de a-si asuma riscul (care presupun ca exista intr-un oarecare procent daca se vorbeste totusi) dar eu nu inteleg de ce trebuie neaparat sa te vopsesti ca sa arati bine. Eu am avut o sarcina f. dificila si de la 2 luni la 8 luni cand am nascut am stat numai in pat (dintre care 2 luni in spital) si am renuntat la foarte multe pentru asta, m-am ingrasat 35 kg dar nu m-am simtit niciodata urat pentru ca nu sunt perfect aranjata. M-am simtit deosebita si mereu ma simt asa si as renunta inca la foarte multe pentru copilul meu. Dupa ce trece perioada de alaptare poti face orice fara mustrari de constiinta (oricum nu inseamna chiar asa mult timp). Nu vreau sa supar pe nimeni si nici nu vreau sa intru in contradictoriu dar este o chestiune la care poti renunta usor in comparatie cu altele.
nu trebuie sa te vopsesti daca nu simti nevoia!!!!
Eu insa ma simt mult mai bine asa, pt. ca am ff multe fire albe, zice lumea, ca-s bunica:(
Si mai schimb designul, ceea ce imi pica bine la suflet:)
Altele nu pleaca de acasa nerujate, nemachiate, stii tu, fiecare cu tabieturile lui...
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by anella
Acum ma gandeam :din moment ce se dicuta problema asta inseamna ca instinctul matern al multor mamici se alerteaza cand doresc sa se vopseasca.
Parerea mea e ca decizia in cele mai multe din cazuri este deja luata,indiferent de ceea ce spune sau nu spune instinctul matern,numai ca...n-ar mai strica o parere in plus,acolo...
Miha si puiul Robert
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mariussimiuc/my_photos
anella spune:
Miha,sa stii ca si eu cred acelasi lucru desi mi-am dat destul de mult cu parerea.Va pupam.
beatriced spune:
Andreea in aceasi situatie sunt si eu. Adica alaptez si vreau sa ma vopsesc si pentru asta le-am cerut sfat fetelor. Acum trebuie sa ma mai gandesc, ca si eu trebuie sa ma vopsesc ca au inceput sa se vada firele albe... Plus ca ma duc la nunta din octombrie si trebuie sa fiu frumusica...
Mami de
Alex mancacios
Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex
Evolutia lui Alex:
http://lilypie.com/baby1/060522/1/15/3/+1/.png
Beatrice
beatriced spune:
Gabibarta, La multi ani! fetitei cu intarziere... Sa creasca mare si frumoasa si sa o asculte pe mamica ei. Si eu mi-am serbat ziua de nastere si nu am mai intrat pe DC, de aceea nu am vazut mesajul tau!
Pupici
Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex
Evolutia lui Alex:
http://lilypie.com/baby1/060522/1/15/3/+1/.png
Beatrice
gangurici_licurici spune:
Se pare ca desi exista o legatura dovedita intre chestii cum ar fi alcool, droguri, tigari consumate in timpul sarcinii sau alaptarii si starea de sanatate a bebelusului, nu s-a dovedit ca ar vopsitul parului ar face rau bebelusului. Dar, daca vrei sa fi 100% linistita, mai bine renunta.