Vopsitul parului si alaptarea - Este bine?

Vopsitul parului si alaptarea - Este bine? | Autor: beatriced

Link direct la acest mesaj

Pun si eu o intrebare pentru acele mamicute care alapteaza si celor care stiu acest lucru din experienta...

Cat este de bine sa te vopsesti atata timp cat alaptezi?

In septembrie ma voi duce acasa si vreau sa ma vopsesc pentru o nunta... Afecteaza cu ceva calitatea laptelui?

mami de Alex mancacios

Povestea nasterii micului Alex:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885

Evolutia lui Alex:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;31/st/20050522/n/Alex/k/7a10/age.png

foto: http://photos.yahoo.com/piticii2003

Beatrice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Nu cred.Eu de cand am nascut,de aproape 8 luni,m-am vopsit de 2 ori si Robert nu a refuzat sanul,semn ca nu ar fi bun.Cumpara o vopsea fara amoniac,ca sa nu inhalezi mirosul ala intepator.Eu asa am procedat...

Miha si puiul Robert

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mariussimiuc/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Eu m-am vopsit o data de cind am nascut si nu mi s-a parut ca a afectat cu ceva alaptatul. Mai greu a fost sa gasesc 45 minute cind sa fiu sigura ca fetita nu se trezeste.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

m-am vopsit lunar inca din prima luna de sarcina, l-am alaptat aproape 9 luni... intr-adevar... dificil e sa gasesti minute suficiente pt operatiunea asta cand alaptezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

NUUUU! toti medicii ginecologi recomanda ca pe perioada sarcinii si alaptarii sa nu ne vopsim parul. este stiut ca anumite substante din vopsea traverseaza placenta si este probabil ca sa ajunga ceva si in lapte. mai exista si cateva coafeze cu cap care refuza sa vopseasca femei gravide...
poti sa citesti in orice revista pentru mamici, poti sa intrebi medicii, peste tot vei gasi acelasi raspuns. in cazul meu, asta a fost primul lucru pe care mi l-a spus medicul ginecolog: sa nu imi mai vopsesc parul (ca sunt bruneta si credea ca sunt vopsita). de asemenea, si pediatra mi-a spus delicat ca anumite substante trec in lapte.nu ii schimba gustul, nu produc probleme imediat, dar in timp...
daca totusi vrei sa te vopsesti, incearca henna. nu e cea mai grozava solutie, dar poate singura sanatoasa.
iti doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Multumesc la fete pentru raspunsuri...

Silvia, nu stiu ce sa zic despre Henna, m-am facut cu ea cand eram gravida si mi-a ramas miros de plante mult timp, plus ca nu era asa de grozava. Eu m-am vopsit la sfarsitul sarcinii prin luna a 9-a si bebe nu a avut nimic. In reviste intr-adevar zice sa nu te vopsesti in primele 4 luni cand atunci se dezvolta si creste bebe, pe urma nu mai sunt asa de mari probleme.
Nu stiu, ce voi face, voi vedea cat de crescut este parul la radacina si cat de nasol se vede...

Pupicei

Bebei sanatosi si mancaciosi ca Alex

Povestea nasterii micului Alex:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885

Evolutia lui Alex:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;31/st/20050522/n/Alex/k/7a10/age.png

foto: http://photos.yahoo.com/piticii2003

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
Originally posted by silvia_c

poti sa citesti in orice revista pentru mamici, poti sa intrebi medicii, peste tot vei gasi acelasi raspuns.

pai eu am citit contrariul, m-am si vopsit in timpul sarcinii si in timpul alaptarii - nici un efect negativ

e putzin probabil sa consideri ca vopseaua trece prin epiderma in sange, apoi in lapte si otravesti copilul!!!!
sa nu mai zic ca mie mi se pare chiar o prostie, in cartzi scrie ca din contra, in perioada sarcinii si alaptarii trebuie sa fii ingrijita, aranjata, nu sa umbli ca o aratare, nevopsita, cu manichiura neingrijita si cu haine lalai si eventual si patate de la bb!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

ca sa nu mai zic ca pe medicul meu ginecolog (o femeie), care a nascut al doilea copil la 43 de ani,
in 6 ani de zile cat am frecventat cabinetul
nu am vazut-o o singura data nearanjata sau nevopsita
si la cata carte are, la cate congrese si simpozioane internationale frecventeaza
ma indoiesc ca n-ar fi auzit de toxicitatea vopselii de par asupra sugarului

Mergi la inceput

quote:

NUUUU! toti medicii ginecologi recomanda ca pe perioada sarcinii si alaptarii sa nu ne vopsim parul. este stiut ca anumite substante din vopsea traverseaza placenta si este probabil ca sa ajunga ceva si in lapte. mai exista si cateva coafeze cu cap care refuza sa vopseasca femei gravide...
poti sa citesti in orice revista pentru mamici, poti sa intrebi medicii, peste tot vei gasi acelasi raspuns. in cazul meu, asta a fost primul lucru pe care mi l-a spus medicul ginecolog: sa nu imi mai vopsesc parul (ca sunt bruneta si credea ca sunt vopsita). de asemenea, si pediatra mi-a spus delicat ca anumite substante trec in lapte.nu ii schimba gustul, nu produc probleme imediat, dar in timp...
daca totusi vrei sa te vopsesti, incearca henna. nu e cea mai grozava solutie, dar poate singura sanatoasa.
iti doresc numai bine.

m-ai convins...merg sa-mi omor juma` de familie...si un sfert din prieteni ca nu m-au tinut din scurt! si , in final, merg la primarie sa declar ca n-am cap... pt ca m-am vopsit singura, nu la coafor!!!
si io care credeam ca dak nu beau, nu fumez, nu ma droghez si n-am boli venerice, o sa am un cupil sanatos....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

dragele mele, fiecare face ce vrea. aici fiind un loc unde se dau sfaturi, am dat un sfat, nu am spus ca cine n-a facut ca mine nu-l duce capul.nu e cazul sa reactioneze nimeni asa agresiv la un sfat. treaba voastra ce faceti...
in al doilea rand, nu am spus ca trebuie sa aratam rau daca avem copil. personal am manichiura si pedichiura facute in ficare saptamana, la cosmetica merg la 2 saptamani, la coafor o data pe luna. parul meu arata excelent chiar si daca nu-l vopsesc.il spal si il ingrijesc si asa ca arata super. deci, nu inseamna ca daca te vopsesti ai grija si daca nu te lasi lalaie.
apoi, referitor la medicul care se vopsea, iarasi, este treaba ei. medicul meu ginecolog m-a sfatuit sa nu ma vopsesc si oricum n-aveam de gand sa o fac. si medicul meu este dus pe la congrese, a lucrat ani de zile in emiratele arabe, in marea britanie, deci am incredere in ea.
si ca un copil sa fie sanatos, nu trebuie numai sa nu fumezi, sa nu bei, sa nu te droghezi, etc. trebuie sa iei anumite precautii, sa nu stai in medii toxice (de ex. ati vazut voi coafeze care sunt gravide si vopsesc??), in radiatii, sa nu-ti faci radiografii in timpul sarcinii, sa nu iei medicamente (decat cele prescrise de medic), si cate si mai cate.
in fine, hai ca am deranjat pe toata lumea. eu zic sa nu luati asa de mult in nume de rau pe cei ce au pareri diferite de ale voastre.
numai bine.

Mergi la inceput

quote:

dragele mele, fiecare face ce vrea. aici fiind un loc unde se dau sfaturi, am dat un sfat, nu am spus ca cine n-a facut ca mine nu-l duce capul.nu e cazul sa reactioneze nimeni asa agresiv la un sfat. treaba voastra ce faceti...
in al doilea rand, nu am spus ca trebuie sa aratam rau daca avem copil. personal am manichiura si pedichiura facute in ficare saptamana, la cosmetica merg la 2 saptamani, la coafor o data pe luna. parul meu arata excelent chiar si daca nu-l vopsesc.il spal si il ingrijesc si asa ca arata super. deci, nu inseamna ca daca te vopsesti ai grija si daca nu te lasi lalaie.
apoi, referitor la medicul care se vopsea, iarasi, este treaba ei. medicul meu ginecolog m-a sfatuit sa nu ma vopsesc si oricum n-aveam de gand sa o fac. si medicul meu este dus pe la congrese, a lucrat ani de zile in emiratele arabe, in marea britanie, deci am incredere in ea.
si ca un copil sa fie sanatos, nu trebuie numai sa nu fumezi, sa nu bei, sa nu te droghezi, etc. trebuie sa iei anumite precautii, sa nu stai in medii toxice (de ex. ati vazut voi coafeze care sunt gravide si vopsesc??), in radiatii, sa nu-ti faci radiografii in timpul sarcinii, sa nu iei medicamente (decat cele prescrise de medic), si cate si mai cate.
in fine, hai ca am deranjat pe toata lumea. eu zic sa nu luati asa de mult in nume de rau pe cei ce au pareri diferite de ale voastre.
numai bine.

nu cred ca s-a suparat nimeni...cel mult a zis fiecare ce-a gandit, ca si tine de altfel!

Mergi la inceput