Cafeaua

Cafeaua | Autor: mist

Link direct la acest mesaj

Este oare adevarat ca daca bei cafea in perioada de conceptie iti micsorezi sansele de a ramane insarcinata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

nu am auzit ca ti-ai micsora sansele de a ramane gravida, dar in sarcina e indicata doar o cafeluta mica pe zi, de aceea inainte de a ramane insarcinata am redus bautul cafelei treptat pana am ajuns la o cescuta, iar dupa ce am ramas gravida am renuntat si la aia, organismul se acomodeaza si se poate supravietui si fara cafea.
la cateva luni dupa nastere am reinceput sa beau cate o cafeluta, din cauza tensiunii scazute ii simteam acut lipsa, alaptam,dar am tatonat si am vazut ca pe bb nu il afecteaza.
iti doresc sa ramai insarcinata cat mai repede si ai sa vezi ca pt. puiul tau nu va fi un sacrificiu prea mare renuntatul la cafele!

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu este adevarat!
Eu am baut cafea atat in perioada conceptiei, cat si in perioada sarcinii, si totul a fost ok.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

crinuta, tu nu spui cata cafea ai baut; daca depasea 300 ml/zi nu e prea bine. ce inseamna ok? ca fatul nu a avut malformatii? nu s-a dovedit ca provoaca malformatii, dar exista alte efecte secundare.din cate am citit eu, cofeina da hipertensiune arteriala, favorizeaza anemia, depresia si o greutate mai mica a nou-nascutului.
pe net se gasesc articole destule, iar pt. dependente se recomanda o cescuta/zi. iata si un articol:

Cofeina trece usor de bariera placentara si nu poate fi bine metabolizata de fat. In ultimul trimestru al sarcinii, cofeina nu este bine metabolizata nici de catre mama. Efectele cofeinei asupra copilului se situeazâ mai ales în zona defectelor congenitale si par sa favorizeze avortul spontan din primul si al doilea trimestru al sarcinii. Sarcina este un timp de aur când puteti sa va eliberati de dependenta de cofeina. Aceasta substanta, numita pe buna dreptate drog, se gaseste in cafea, ceai (ceaiul negru si ceaiul verde oriental), Coca-Cola si in alte bauturi cu cofeina, in ciocolata si in unele medicamente. Bauturile pe baza de cereale, fara cofeina, facute din malt sau orz prajit, cicoarea sau carobul (pudra de roscove) pot fi buni înlocuitori ai cafelei. Desi cafeaua decofeinizata contine putina cofeina, nu este recomandata, pentru ca se manifesta ingrijorari in legatura cu efectul substanlelor chimice cu care se extrage cofeina din masa de cafea, reziduri care raman, intr-o oarecare masura, in produsul finit. Ceaiurile din plante medicinale ca: macesul, menta, lamaia si ceaiurile din fructe sunt, si de data aceasta, altemative sanatoase.
dr. Nicolae Dan
sursa:http://www.intercer.org/v+s/vege+insarcina5mai2001.html

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cata am baut in timpul sarcinii sau inainte?
Inaite cam 500 ml pe zi, iar in timpul sarcinii 1 ceasca de 250 ml, insa in ultimele luni o faceam mai diluata, asta e tot.
Copilul nu a fost nervos, agitat, din contra.

Oricum, intrebarea se referea daca afecteaza fertilitatea, iar raspunsul este NU.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Adevarul este ca in timpul sarcinii renuntarea la orice viciu nu il consider un sacrificiu prea mare. Multe femei fumeaza, de exemplu, in timpul sarcinii si de la majoritatea auzi acelasi lucru: nu are ce pati copilul, ca stie ea nu stiu cate care au fumat si copiii nu au nimic. Ma enerveaza ingrozitor si de asta am scris chiar daca e un pic pe langa subiect.
Cat despre cafeaua in timpul perioadei de conceptie, nu am auzit sa aiba vreun efect intr-un sens sau altul.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Fi atenta aici faza..nu stiu de mine..eu am baut moderat inainte sa ramin..adica cam la citeva zile o cafea, dar sotul a baut, el care nu bea aproape niciodata, exact in zilele in care am ramas..si am vazut pe documentarul "In burta mamei" de pe National Geographic ca este bine ca sotul sa bea o cafea in ziua in care este pus pe fapte mari in perioada nostra fertila, pentru ca se pare ca stimuleaza , asa ca tu mai moderat cu cafeau...si el cite o cafea in zilele cu pricina..succes!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
12+
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

io nu cred in chestia cu cafeaua. ptr k multe femei raman insarcinate si fara sa-si propuna asta..si beau cafea bine merci.
io las orice..dar la cafea nu pociu sa renunt...si va veni bb..io stiu

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu nu cred ca afecteaza,bine daca bei in cantitati mari te afecteaza si pe tine..Deci nu-i bine nici pt tine sa bei prea multa..
Insa eu am ramas insarcinata desi beam cafea(juma de cana/zi,dimineata),nu mai zic ca si cu preze ca ma ia lumea cu huu(hulituri adica) pe aici
Insa apoi am renuntat..acum vreau sa renunt pt ca fac orice pt bb.
Cum spunea cineva mai sus..nu te lua dupa chestii de genu' io am baut si n-am avut nika..fiecare e diferit si are problemele lui de sanatate.
In plus uite eu stiu pe cineva care mi-a zis ca in timpul sarcinii a baut un pahar de vin pe zi..rosu,de tara..ca asa e bine .Eu care citisem cat rau face alcoolul fatului am ramas paf..si mi-a zis..mda si uite copilu e bine,sanatos.Iar asta cum ca ar face bine,n-o sa ma convinga nici intr-o mie de ani..
Daca tu vrei sa renunti la cafea,sa ai un regim de viata mai sanatos,bravo tie,e spre binele tau si al bb-ului.Insa nu te speria ca o ceasca de cafea pe zi ti-ar putea afecta fertilitatea.
Pupici cu lipici si bafta.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Nici vorba! Eu nu sunt cafegioaica si, ce folos?? Am prietene care beau stakane intregi de cafea pe zi, si sunt tare prolifice.... Pupici, Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Bafta la facut copii atunci..
Si sa vi cu vesti bune la noi curand.
Pupici cu lipici.
PS:Nu e deloc prostesc mey sa ai emotii..e normal..Lasa astea nu te mai stresa tu cu prostii,ai grija de tine, si-ai sa vezi ca luna urmatoare vi cu vestea ca esti burtica.
Edit:cred ca mai degraba alimentatia plina cu chimicale,hormoni si tampenii face mai mult rau organismului si fertilitatii decat cafeaua.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput