Atentie miresici! Fotograf recomandat cu caldura!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Categoric nici o tipografie de aici nu se va apuca sa ti-l faca. Pretul te va ajunge astronomic, iar calitatea tiparului digital te va lasa cu un gust amar (i se mai zice si copiator color..., pentru ca asta e). Se gasesc albume foto pentru A4 (noi asa ceva folosim pentru nunti) la preturi undeva in jur de 700.000 lei vechi si gasiti inclusiv pentru bebei. Din pacate elyanne are dreptate. Te ajut cu grafica daca vrei, desi e munca multa si bataie de cap cat cuprinde, dar cu printul...

Haide sa iti spun cum as face eu, daca m-as apuca (adica sa fiu apucat rau de tot!).

Legatoria iti ia pentru legarea stil carte de lux - asa ii zic ei, stai linistita ca nu e nimic de lux acolo, e legarea clasica, ordinara- intre 350.000 si 1.000.000, daca e coperta din aceea rotunda pe muchie.

Poti tipari pe tipar digital pe o grosime de pana la 300 gr si asta este chiar gros (majoritatea cartilor de vizita sunt lucrate pe 170 -250 grame, ca sa iti faci o idee), lasand pe o latura 1 cm pentru legare. Dupa tipar musai colile trebuie finisate pe latura opusa (indepartata marginea alba care ramane). Apoi se leaga blocul de carte - interiorul - si se mai face o finisare pe 3 laturi - ghilotina tipografica, sa poata taia tot blocul de coli odata.
Si gata, se leaga blocul in coperta , in doua zile il pui in rama. Cost total? Cred ca te poate sari binisor de cateva milioane. Un print digital bun (si nu copii ordinare) costa destul de mult - 10000 lei este o copie ordinara color, nu iti va folosi in nici un caz. Singurul centu pe care il stiu si are aparatura potrivita pentru asa ceva ia cam 22.000 per print A4 pe carton de 300 gr..

Acum, daca te-ai lamurit si tot mai vrei, pe PM iti dau si alte detalii, dar atentie ca vorbim de bani multi. Nu pot sa nu fiu de acord cu tine ca arata bine, si nu pot sa nu recunosc ca si eu mi-am dorit, dar m-am lasat pagubas cand am aflat cat ma costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Ar mai fi o varianta, care ar putea reduce costurile. Legarea sa nu se faca stil caret si sa se foloseasca spira - in nici un caz de plastic, macar spira de metal. Dar raman costurile de la tipar si coperta. O estimare ar suna cam asa. Sa zicem ca il faci de 100 pagini - la 300 gr asta va iesi cam de 2 cm grosime. Printul te costa cam 2.200.000. Legarea cam 50.000. La asta mai adauga coperta. Aici, probabil ca vei vrea un print pe A3+ caserat pe carton. Probabil ca va ajunge spre 500.000 (cel putin). Sufleteste, eu unul m-as pregati pentru o suma cam pe la 100USD, si asta fara machetare si grafica. Pentru machetare tarifele sunt undeva pe la 15-25 euro/ora . Daca gasesti un prieten bun - te poate scuti de costul machetarii. Cum suna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Radu, am si eu cateva intrebari daca imi permiti...
Tinand cont de faptul ca nu vei putea, impreuna cu echipa ta, sa faci poze la toate nuntile fetelor de pe forum, cu toate ca sunt convinsa ca ai vrea... da-mi si mie un sfat in alegerea unui fotograf pentru nunta, pls. Deoarece nu sunt specialista in foto nu prea stiu exact ce sa cer fotografului, este de ajuns un singur fotograf sau mai bine doi, este bine sa apelez la un fotograf care ofera in pachetul de servicii un numar fix de filme din care 200 sau 300 poze pe hartier foto sau mai bine poze digi??? Cum imi dau seama ca este nepriceput, altfel decat privind un album al sau?
nu stiu daca am explicat suficient de clar ce vreau sa aflu...
Preturi pentru la anu imi dai si mie pls?

papa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Laura, da' stiu ca ai vreio doua nelamuriri.... Pai, sa o luam in ordine inversa, ca mi-e mai simplu asa.

1. Preturi pentru la anul: sunt preturile normale (acum pe site sun afisate preturile promotionale de anul asta, adica la jumatate reduse. Pentru contractele incheiate acum se pastreaza preturile afisate.
2. NU film! si in nici un caz numar fix de filme. E o prostie, ti le va trage pe toate gramada si apoi te va taxa suplimentar. Poze incluse sa fie minim 150, si de aici in sus te orientezi in functie de numarul de invitati. Daca ai peste 200 e bine sa te gandesti la doi fotografi. Daca nu, nu prea are rost. Ai grija ca pachetul sau sa includa toate fazele nuntii, si daca e posibil, fara limitari de vreun fel (numar de filme, numar de cadre, numar de ore cat sta, etapele nuntii la care participa). De asemenea, ai grija inca de la inceput sa primesti negativele sau fisierele in pretul pachetului. Am vazut destui fotografi, unii chiar cu asa zis renume, care pretind preturi astronomice pentru fisierele deja livrate pe hartie.
3. Daca e priceput sau nu? Pai in primul rand cere sa vezi nunti fotografiate integralk, si nu un album cu cateva poze alese. Nu e relevant. Apoi ai grija la ce aparatura foloseste si daca are aparatura de rezerva. Mai mult nu stiu ce sa iti spun, sunt prea multe de spus.
4. Eu si echipa mea putem deservi pana la 4 nunti pe weekend, tinand cont ca un fotograf lucreaza exclusiv la o nunta pe weekend.
5. Ai grija sa nu fie un fotograf singur, ci sa fie o echipa. Daca isi rupe piciorul cu o zi inainte de nunta ghici cine va plange...
6. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

radu300 eu nu eram in stare sa explic la fel de bine ca si tine... legat de albumul despre care intreba krelia...
Eu m-am hotarat la albumul piticei mele sa-l scot pe hartie foto... iese de o mie de ori mai bine... si le bag in album A4. Dar si asa este destul de scump, insa merita... ca doar o fata am...


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">Alex are nevoie de ajutorul nostru!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pentru Alex


Eliana si Elena – 23 octombrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Felicitari Florentina G! Te astept sa iti revendici premiul, saptamana viitoare cu un telefon. Tu esti castigatoarea pachetului foto oferit pentru luna noiembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Da elyanne cred ca asta e singura solutie rezonabila, desi nu iese o carte asa cum am vrea toti, dar ramane un album frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

WOW!!!

Multumesc Radu!
O sa te contactez negresit!





Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Multumesc mult radu pentru raspunsuri. Acum mai am o intrebare... cu cat timp inainte crezi ca ar trebui sa purtam o discutie pentru un contract anul viitor prin iunie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Pentru miresicile 2006 am vesti foarte bune: sa arunce o privire pe siteul nostru luni, atunci cand se lanseaza noua versiune, si vor gasi acolo imagini la zi de la ultimele nunti, pachetele foto valabile pentru 2006, si, de asemenea, cateva sfaturi privitoare la alegerea fotografului, sfaturi general valabile.

In alta ordine de idei, in urma plangerilor repetate precum ca lansam prea tarziu inscrierea la tombola pentru pachetele fotografice pentru nunta gratuite, o sa schimbam regulamentul, considerand ca toata lumea are dreptul la sanse egale. Din acest motiv, pentru anul viitor, perioada de inscriere va fi mai mare, de aproximativ doua luni pentru fiecare tragere la sorti.

Alte vesti bune? Desigur: nu se modifica pretul pachetelor foto, deocamdata. In virtutea parteneriatului pe care il avem cu agentiile organizatoare de nunti - si aici notific in primul rand Agentia " Happy familly" , incepand cu 01.01.2006, toate pachetele noastre vor fi disponibilie si prin aceasta agentie (si, da, o recomandam si noi cu caldura!). La buna reauzire

Multa bafta la pregatiri.

Mergi la inceput