ce mai pregatiti din broccoli?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

whouuuu, ce pofta ce mi-ati facut cu broccoli, sunt fan ... desi mie imi place crud, oparit, prajit, fiert, oricum, tocmai am pus is la murat cu castraveti, mmmm yammy....
o sa incerc si eu retetele de pe aici

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ISOLDA spune:

Supa crema de broccoli

Se fierbe bine broccoli (spalat si curatat), impreuna cu albitura, putin morcov, sare si putin piper. Cand a scazut apa si este bine fiert, se zdrobesc toate zarzavaturile cu un blender si se adauga un sos gros, facut din galbenus de ou, lapte, putina smantana si eventual branza sarata rasa......se omogenizeaza bine. Se serveste cu crutoane.

Lui bebe Mihai ii place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Supa crema de broccoli e nemaipomenita
Eu mai folosesc broccoli in pasta. Fierb linguini, si cand sant gata, adaug steamed broccoli, cu morcivi fierti si porumb, cu sos alfredo si parmesan cheese deasupra. Pasta Primavera. Se poate servi cu piept de pui .

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

sufle de broccoli. se face un sos alb din unt, lapte si faina, se adauga broccoli, fiert taiat bucatele (zdrobit), branza/cascaval din belsug, oua (galbenus + albus batut spuma). nu am cantitati - ochiometric!! se lasa la cuptor pana se rumeneste. place si la bebe!

madalina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Cine stie reteta de broccoli cu smantana? O caut de doua zile pe forum...PLSAna-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Ana-Maria, nu stiu daca asta e ceea ce cauti, dar noua ne place tare mult: broccoli sau conopida dati prin pesmet, cu smantana.

Pur si simplu se fierb buchetelele in apa cu sare, separat se rumeneste pesmetul, apoi se tavaleste prin el brocolli/conopida.
Se serveste cu smantana deasupra, optional patrunjel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Brocolli

cait

Tot sta brocolli meu in grigider de cateva zile si nu am nici o idee pt k nu gatesc dar am citit k e buna pt sanatate asa k am zis sa incerc..de accea niste idei ar fi bine venite..
Merci

laureta

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52901

Pofta buna.

baby-boom

Sambata am gatit broccoli...sa vedem saca-mi amintesc reteta:
3 pahare sunca
4 pahare broccoli
0,5 pahar ceapa
3 pahare cascaval
3 pahare lapte
5 oua
3 pahare de sunca(orice fel) taiata marunt se amesteca cu 4 pahare broccoli(proaspat sau congelat), cam 0,5 pahar ceapa taiata marunt, 2 pahare de cascaval(sau branza topita sau mozarella).
Se unge o tava cu ulei(e indicata una de forma dreptunghiulara) si se pun pe fundul ei feliile de paine; peste ele se pune amestecul cu broccoli, iar pe deasupra laptele batut cu ouale, si la sfarsit 1 cana de cascaval cubulete. Se lasa asa 10 minute sa se patrunda si apoi se da la cuptor pentru 30-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa 5 minute inainte de servire.
Sper sa iti placa
Pofta buna

nanadana

Buna Cait

uite o reteta rapida :desfaci brocoli in buchetele si il pui la fiert in apa cu sare ,dupa care il scoti intr-o tava uns cu un pic de unt si pui deasupra roquefort sau gorgozola presori un pic de pesmet si il pui in cuptor pina se gratineaza

goanga23

Mie nu prea imi place brocolli dar din cand in cand cumpar si il fierb un pic la abur(atat cat sa ramana putin crocant)si il pun pe farfurie alturi de alte legume sau piure de cartofi. Este foarte sanatos asa ca voi incerca sa il am mai des ii meniu astfel incat fetitza mea sa se obisnuiasca cu el. Am vazut pe aici ceva numit "brocollini" , tot brocolli dar mai micut si mai placut la gust.
Brocolli este destul de prezent in bucatarie chinezeasca de aici asa ca de cele mai multe ori il mananc la un restaurant chinezesc. In combinatie cu alte sosuri are un gust deosebit.

adi69

Fetita mea mananca brocolli de la sase luni.M-i s-a pus mie o pasarica pe creier ,cum ca ar fi leguma cu continutul cel mai ridicat de calciu si minerale si am dat la bebica.Acum are aproape patru ani si mananca brocolli aproape saptamanal(ar manca mai des da e cam scump).Fiert in apa cu sare,scurs,si-atat.Si conopida la fel.Si chiar ii plac!

Sorina7

este foarte sanatos, continut ridicat de antioxidanti.
e bine de gatit cat mai simplu sa nu isi piarda calitatile prin fierbere multa sau prajire.
eu folosesc congelat ca proaspat nu prea gasesc, cand fierbe apa pun direct asa cum e congelat in punga, da cateva clocote si il strecor, pun unt si rad cascaval si e super.
de preferat sa nu se puna sare in apa, oricum cascavalul este destul de sarat.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu fac o "coca" pt pane din faina si bere,sare si piper si in prin ea dau buchetele de broccoli, morcovi taiati,conopida,ardei fisii mari,cozi de telina si alte legume crocante si le prajesc in ulei incins. le scot pe servetele absorbante si merg ca snack de nu se poate...( reteta de la naked chef)
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Baby-boom, excelenta reteta ta!Am facut azi si s-a papat pe nerasuflate

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

ionella3003

In afara de fiert in aburi, mai are cineva vreo idee cum as putea sa-l pregatesc pt. puiul meu de 1 an si o luna?

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Laura T

Fiert, facut piure, cu un pic de unt si un pic de smantana. Asa il mancau ale mele cand erau mici...

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si jumatate) si Ramona (3 ani si 5 luni)
poze_cu_fetele_mele

adriana_mihnea

Eu fierb conopida si broccoli, le pasez bine cu mixerul si adaug smantana si putin usturoi (fiu-miu adora usturoiul! ). Ii servesc aceste piure alaturi de peste.

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

nematics

Broccoli Soup - reteta gen "bucataria fara foc"

3 cani apa
1 cana alune
1 lingurita miere
2 cani broccoli
1 avocado
1/2 - 1 catel usturoi
1 lingura ulei masline
1 lingura ceapa pulbere
sare
1/8 lingurita cumin
1/8 lingurita piper

1. In blender, mixeazaalune si miere pina se fac pasta
2. pune restul de ingrediente si mixeaza pina se face pasta cremoasa

lorelei_19

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by nematics

Broccoli Soup - reteta gen "bucataria fara foc"

3 cups water
1 cup almonds
1 teaspoon honey
2 cups broccoli
1 avocado
1/2 to 1 clove garlic
1 Tablespoon olive oil
1 teaspoon onion
1 teaspoon sea salt
1/8 teaspoon cumin
1/8 teaspoon black pepper

1. In a blender, blend almonds and honey until smooth.
2. Add in the rest of the ingredients and blend until creamy.

Note: Add more sea salt if this tastes bland.

--------------------------------------------------------------------------------

Va amintim ca pe acest forum se foloseste exclusiv limba romana, o alta limba va fi insotzita de traducerea in romaneste. Va multzumim

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

ionella3003

va multumesc frumos, chiar mi-ati dat niste idei minunate!

ALEX cantaretul

slippers76

Mai gasesti cateva retete si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52901

Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/

ionella3003

sar'na Ana, acum chiar am de unde ma documenta!

ALEX cantaretul

nematics

inca o reteta ,absolut delicioasa, tot de "bucatarie fara foc":
Supa de broccoli:

1-2 florete de broccoli
1 avocado mare sau 2 mai mici
1 castravete de sera de 20 cm sau 2-3 castraveti de gradina mari si zemosi, curatati de coaja
- zeama de la o lamiie mare sau 2 mai mici
1 legatura de patrunjel
i lingura sos soia
1 lingura ulei masline (optional)

Se mixeaza toate ingredientele in blender, inclusiv patrunjelul, cu exceptia broccoli, pina se face o crema pufoasa. Se adauga broccoli taiat foarte marunt (un pic mai mare decit ceapa pentru sarmale), se amesteca putin, se presara un pic de frunze de patrunjel tocate si se da la rece.

MMM!

silvia_popa

Eu fac broccoli cu pui...fac o tocanita de pui normala cu tot felul de legume si in ultimele 5 minute adaog buchetele mici de broccoli...la fel fac si cu pastele.
Silvia

Freia si Alexa

Mergi la inceput