O reteta f buna de vara , care se apreciaza cald !
Turta forestiera in foietaj
250g coca foietaj (cumparata sau facuta de casa)
400g ciuperci proaspete
1 buchet de patrunjel
2 echalote (ceapa mica , tipica saladelor)
2 catei de usturoi
4 felii de jambon (finuti)
150g cascaval
1 galbenus de ou
25g de unt
nuca de muscada , sare si piper
Se curata ciupercile si echalotele , si se mixeaza (macina) . Se pune intr-o tigaie cu un pic de unt timp de 7-8 minute , se amesteca mai tot timpul , . Sarati si piperati dupa gust si adaugati un pic de nuca de muscada macinata .
Curatati cateii de usturoi si bagati in mixer impreuna cu patrunjelul , dupa care puneti peste ciuperci .
Preincalziti cuptorul (cca. 210°C) th.6-7.
Intindeti foaia (foietajul) formand un dreptunghi mare . Taiati-l in 2 benzi (una de 15cm, iar cea de-a 2a de 20cm) . Puneti una dintre ele pe o placa udata cu apa , si ungeti cu obtinutul de ciuperci (un strat) , peste care puneti feliile de jambon si cascavalul taiat in lamele , peste care iar un rand de ciuperci si tot asa (in total 2 straturi) , peste care puneti cea de-a 2a banda (mai larga) peste .
Piscati cu degetele marginile ca sa se sudeze foietajul (banda 1 cu banda 2) Decorati foietajul de sus cu incizii (taieturi) lejere . Dati cu galbenusul de ou peste si puneti in cuptorul bine incalzit , timp de 25 min. Serviti cald , acompaniat de o salata verde ! Este o reteta usoara si de un gust deosebit care poate sa fie si mancarea principala a unei mese ! Se poate acompania de un vin alb sec .
BON APPETIT !
Aileene
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!