Frica de bau-bau

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Buli are mare dreptate redand ''am citit intr-o carte de psihologia copilului, nu mai tin minte care, urmatoarea solutie la aceasta problema:
se ia copilul de mina, se cauta "bau-bau" (sub scaun, sub pat, dupa usa etc), se gaseste, apoi se duce "bau-bau" la usa de la intrare si "se da afara". totul in prezenta copilului.''

Eu toata copilaria mea si pana tarziu(si acum imi e frica de unele lucruri :)....am fost speriata de bau bau , de lup, de fantome si toate prostiile.
Noaptea aveam numai vise urate legate de o fantoma imbracata in alb care statea in sufragerie si era intuneric si imi era frica ....

Este pacat ca fetita sa continue cu aceasta frica , asa ca tb sa o ajutati.

Un prim pas ar fi asa zisul ''ritual'' de fugarire a lui bau bau.
Cumparati o mica luminita din aia de pus in priza care ar fi de preferat sa aiba o fata de zana sau de iepuras sau ceva frumos si cu sugestie protectoare.
Cumparati stelute fosforescente sau niste chestii dragute pe care sa le aruncati ca sa ziceti ca a venit zana cea buna si a fugit bau bau.
Ar fi bine daca ati schimba cate ceva si in alinierea mobilierului in camera copilului, ca fetita sa simta ca e intr-adevar o schimbare.

Intr-o zi programati sa faceti ''ritualul '' de fugarire a lui bau bau si primire a zanei bune.
Intai il cautati pe bau bau,tu te prefaci ca il vezi si ca il fugaresti bine , il dai afara pe usa camereu aruncand stelute , apoi il fugariti bine pana il dati pe usa afara de tot.
Apoi o incurajezi pe fetita sa se bucure si ii cumperi o zana de jucarie si seara ii pui in priza luminita aceea care tu ii zici ca e lumina zanei care o protejeaza peste noapte.
Dimineata o pui pe fetita sa multumeasca zanei si scoti lumina din priza spunandu-i ca zana tb acum sa se odihneasca.

Eventual nu ar strica sa dai si cu niste aghiazma prin casa daca esti credincioasa.

Oricum incurajati fetita si spuneti-i ca bau bau a plecat si nu se mai intorce si ca totul e in regula ca zana are grija de casa
Mult succes!
Daca , simti ca sunt prob la nivelul psihicului feitei si are nevoie de un psiholog, nu ezita sa mergi pt ca e cumplita starea aceasta de frica si nici un copil nu o merita .
Ma bucura faptul ca nu treceti cu vederea pb asta si ca incercati sa o rezolvati!

''Suflet de copil -ANDREI ONICIUC''
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52159
O sansa pt Silviu!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52298

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns folliana spune:

Buna,
multumesc inca o data pentru sfaturi. Si iti multumesc si tie Tzuni pentru melodie. Mara, cu toate ca nu are decat 1 an si 11 luni impliniti ieri, reactioneaza foarte bine la argumente logice. V-am spus deja ca am gasit argumentul "bau-bau nu are cheia casei noastre" si vociferarile s-au redus simtitor. Urmatoarea etapa a fost ca alaltaieri a descuiat chiar ea usa (cu ajutorul meu discret, binenteles)si tot ea a incuiat-o. Iar seara am dansat toti trei (Mara, eu si tati) dupa melodia trimisa de Tzuni si am aplaudat de zor (era vreo 10 noaptea). Reactia: nu mai pomeneste de bau-bau, ba chiar a inceput sa stea din nou singura pe unde are "teaba" fara sa ma mai solicite sa o asist. Sa vedem cum reactioneaza astazi.
M-as bucura foarte mult daca solutiile de pana acum ar putea ajuta si alti copii frumosi si "speriosi".

Va doresc o zi buna.

Mergi la inceput