Dureri de stomac

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Inca o recomandare: sa evite apa si sucurile carbogazoase. Numai apa plata!!

Multa sanatate

_
"After all, tomorrow is another day!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Daca tot are dureri, nu sunt suficiente antiacidele(din care clasa fac parte cele enumerate de tine), trebuie medicamente din alta clasa ,care inhiba secretia gastrica (omeprazol) combinat cu terapia infectiei pentru Helicobacter pilori (daca se dovedeste ca are asa ceva). Daca dupa doua endoscopii nu s-a pus diagnosticul de ulcer inseamna ca nu exista leziuni , dar daca are manifestarile pe care le povestesti, atunci mai bine se investigheaza si bacteria asta numita Helicobacter si sa i se dea si tratament ca de ulcer.
Fa-i programare undeva sau cu trimitere de la medicul de familie sa se duca la orice spital cu sectie de interne sau gastroenterologie. Orice doctor internist sau gastroenterolog poate trata asa ceva.Plus sa evite alimentele care-i fac rau, fara chestii care cad greu si prelungesc digestia (prajeli, rantasuri, mancare de varza, fasole, grasimi), fara cafea, cola , ciocolata, bauturi acide, nu alcool, mese mici si fixe (cel putin 3 pe zi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Miruna, pe mine m-au ajutat tare mult ceaiurile de musetel si de radacina de lemn dulce.

Pe stomacul gol, cind mi-e rau, maninc o banana sau uscatele.
Evit piinea calda, inghetata si dulciurile concentrate. Bauturile carbogazoase sunt total interzise, iar din cele acide, gen suc de portocale, fff putin. Evit sa maninc mult dintr-o data, ci prefer mai multe mese pe zi (vreo 4-5). Daca are senzatie de foame sa manince ceva usor. Mare atentie la legume si fructe crude! La mine ajuta sa nu amestec din mai multe soiuri pe zi!

De asemenea ajuta foarte mult cartofi fierti (piure) cu un pic de tot de unt sau orez fiert.

Daca are tendinte sa aiba "stomac/intestin nervos" sa se menajeze la suparari si la stress, sa evite sa manince suparat si nervos.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Un test de sange pentru H.Pilori e cel mai indicat.La mine asa a fost,si uite-ma pozitiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

A facut si tratament ptr.helicobacter pylori, a tinut regim si nimic; avem nevoie de un medic gastroenterolog bun; stie cineva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

merge cu bioenergie. cel putin la mine.

Antonela &Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns punca1976 spune:

Draga Miruna, bineinteles ca daca a urmat atitea tratamente si nimic este ffff necesar sa vada un gastroenteorolog. Eu stiu din iasi, DR.Stanciu si DR.Balan sunt cei mai buni. Nu stiu de unde esti tu.
Si ca sa-ti dau un exemplu....Pe mine a inceput sa ma doara stomacul dupa ce am pierdut-o pe bunica-mea , apoi pe tata..in fine dupa multe necazuri am simtit dureri in plex, din ce in ce mai ascutite cu trecerea anilor. La inceput durerile treceau cu CALMOGASTRIN apoi in ultimul an din ce in ce mai greu treceau su durau crizele din ce in ce mai mult.
In toti acesti ani care au fost 4 ani de suferinta , am fost la medici dar intotdeauna mi-au facut numai analize la stomac....radioscopie, ecografie..la nimeni nu le-a trecut prin cap sa se uite un pic mai jos..
Deci ca sa nu ma mai lungesc ..eu nu aveam nimic la stomac iar durerea RADIA de la intestinul subtire. AM fost operata de urgenta
si in ultimul moment si am scapat cu viata ca printr-o minune...
Concluzia e ca nu intotdeauna daca te doare undeva trebe sa fie cauza acolo..cauta mai in profunzime...colonoscopia de ex era in cazul meu ce trebuia facut dar cine sa stie???
Te pup si sotului tau multa sanatate..vezi neaparat un gastroenteorolog...si nu va lasati..durerile sunt naspa tare..eu stiu ce inseamna...si aveam si 20 ani pe atunci...

Mergi la inceput