trandafir care nu infloreste
am un trandafir japonez si desi,se dezvolta f bine,nu a inflorit niciodata.are lumina,apa,ingrasaminte,dar nimic.mai mult,am dat o crenguta unei vecine si i-a facut vreo 3 boboci,si are aceleasi conditii ca mine.i-am intepat si tulpina cu un ac,deh ascult orice sfat.l-am certat ca-l tai,ba chiar l-am ciuntit un pic,nimic.ce sa fac?????pacat de el,caci ii cresc frunze in prostie.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
Raspunsuri
thalia spune:
La fel am patit si eu dar am fost nevoita din cauza unor purici de care nu puteam scapa cu nici o substanta ...sa-l tund . Dar la sange .Nu a ramas nici o frunza si cu aceasta ocazie am dat o forma frumoasa de viitor copac ramurilor care au ramas. Ma uitam la el asa chel saptamani intregi.Cand deodata am observat cum au izbugnit o puzderie de frunze peste tot. Am cipilit ca sa ramana forma dorita de mine , si cand au crescut mari frunzele au aparut si primii boboci. De atunci am mereu , mereu flori pe el.
emma27 spune:
purici nu are,thalia.de ciuntit,i-am facut-o si eu,dar nici chiar sa-l las chel.si are o forma asa frumoasa acum,de mi-e mila sa-l slutesc.am tras concluzia ca e un prapadit de trandafir homosexual.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
candy24 spune:
Conteaza foarte mult lumina(soarele) daca nu are nu infloreste.Mama mea are 3 trandafiri ,doi rosii si unul galben si daca nu ai scoate in balcon la lumina nu infloresc.
Ramona
emma27 spune:
ramona,sta langa geam.bine,nu pe pervaz,caci e f mare,dar ajunge pana la pervaz cu frunzele.de curiozitate, o sa-i rup o crenguta si o pun direct la geam,sa vad dc intr-o luna infloreste,inseamna ca e de la lumina.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
danna2002 spune:
nici al meu nu a inflorit ani de zile..la fel.ramuricile pe care le am dat au crescut si aveau flori..asta pana anul trecut cand l am scos prin mai afara in balcon..a avut soare si toate conditziile si a inflorit non stop..pana in oct..anul asta iar nu are kef sa faca flori.
emma27 spune:
dana, si eu am incercat o data sa-l scot pe balcon,dar bate soarele direct,plus ca e si f mult praf.s-au vestejit jumatate din frunze,si l-am lasat doar 2 ore.nu mai stiu ce sa-i fac.oricum mai am o speranta,inseamna ca nu e eunuc,pe viata.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
flamingo spune:
Uite ce scrie in cartile mele: aceasta plante traieste pana la 20 de ani. Trebuie sa fie taiat la fiecare sfarsit de iarna,(fara mila) ajutand la mentinerea une forme bune si tot odata sa ii creasca ramuri tinere pe care se vor forma mai tarziu flori. Trebuie replantat primavara, ideal ar fi imediat dupa ce este curatat (taiat,) pt. a incuraja inflorirea trebuie hranit cu ingrasamant lichid la fiecare 14 zile pe perioada de cestere(primavara-vara).
Lumina: tinut intr-o pozitie luminoasa, dar nu in soare direct. Aici cred ca e faza: daca avem balconul orientat spre apus nu tebuie scos caci soarele este prea puternic si il arde.
Udare: pamantul nu trebuie lasat sa se usuce, cam de 2 ori pe saptamana vara si mai rar iarna.
eu vreau sa stiu ce pamant a utilizat vecina si la ce fereastra il tine?(nord, sud)?
bafta la inflorire.
emma27 spune:
flamingo,adevarul e ca vecina-mea are apartamentul exact pe partea opusa.pamantul e tot din ala normal,de la florarie.nu prea il ingrijeste,adica,la infipt in pamant si atat,nu tu ingrasaminte sau solutii pentru inflorire,ca mine.il tine pe pervaz,intr-un ghiveci mic.l-am ciuntit la sf de iarna,de ii ramasesera vreo 15 frunze max pe el,e destul de inalt.eu il am intr-un ghiveci mare, pe podea,langa geamul de la balcon,deci are lumina,si nu e directa.poate dc nu l-as baga atat in seama,ar inflori.
aa,am uitat sa va spun,ca il am de la mama,si nici al ei nu infloreste,desi are alt pamant,alta luminozitate,alta orientare a apartamentului.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
flamingo spune:
Emma27 Tot in cartile astea scrie ca sunt unele soiuri care infloresc usor si abundent. Tu l-ai vazut inflorit pe asta? Oricum eu nu vreau sa te supar dar daca nu se pune pe treaba, ia-ti altul. Uite cum faci: ceri, rupi, furi(stii ca florile furate se prind cel mai bine) o crenguta de la cineva, de la care stii sigur ca infloreste si iti pui altul. Sunt unii galbeni sau albi, cu flori simple sau batute. Poti sa-ti faci rost de mai multe feluri pe care sa le pui intr-un singur ghiveci...
In cateva saptamani ar trebui sa faca mustati, in apa si apoi in pamant cu el. DAr sa-ti zic si de pamantul asta de la florarii: s-ar putea sa fie si teapa, adica pune unu niste pamant in pungi pe care il vine...da merci, ala nu e pamant. Tre sa fie turba neagra. Pe care o amesteci tu cu ceva nisip1-3. Poti sa ei si pamant negru-negru de padure sa-i pui(cu putin nisip). Pamantul NU trebuie sa fie galben, maro, sub nici o forma, la nici o floare.
Eu aici cumpar pamant, dar ce sa zic sunt super multumita, infloresc toate ca la carte.
http://community.webshots.com/user/flaminggo
emma27 spune:
flamingo,dc nu era soiul bun,nu mai inflorea cel al vecinei.face niste flori rosii,batuta,f frumos si tine vreo 2-3 zile.stiu de chestia cu furatul,insa mi-e jena sa fac asta.mi-a furat mie bona un pui de curmal,si mi-au murit totii puii pe care ii mai aveam.
cat despre pamant,asta e turba,adevarul ca nu i-am mai pus nisip,dar cum alte flori imi infloresc?am niste cale salbatice.
oricum il las pt frunze,nu l-as arunca.m-am atasat de el,cu toate certurile noastre si taieri.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie