Insistenta de a manca il face pe copil nervos?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Olimpia, aceeasi problema o aveti? Tu apari pe aici doar s at eplangi de ne/mancatul Sarei...
Eu cu Lara am rezolvat.Nu ma mai stresez. EA nu vrea sa vada lingurita,vrea sa manance doar singurica.Asa ca-i pun bucatele de mancare pe farfruie si le ia singura si le baga in gurita. CAt vrea,e ok.Cand nu mai vrea zice "gata" si o dau jos de pe scaun,fara stres.Si e mai bine,mananca mai bine :)

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Si noi ne luptam cu aceeasi problema la 1 an si 7 luni.Astazi parca a mancat mai bine, dar doar ce a vrut el, ficatel.Mancarica de dovlecei de la pranz am mancat-o impreuna la 17.30, dar in felul urmator:el imi dadea o ligurita cu mancare si eu, in acest timp, ii bag una tot cu mancare. M-a distrat felul asta, dar macar a mancat ceva. Altfel ar fi refuzat.
Cat priveste crizele, si noi suntem tare ambitiosi.Mereu avem conflicte la locul de joaca si nu stim sa cedam deloc.Asta ma ingrijoreaza cel mai tare, ca nu ne intelegem cu el.Daca nu fac ce vrea se da cu capul de podea, canapea, se tranteste pe jos etc.Il mai las si il ignor, dar in acelasi timp incerc sa ii distrag atentia sa nu se loveasca rau, ca daca e dupa el si-ar sparge si capul.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bocai Valentina spune:

Draga mea,iti pot raspunde in cunostinta de cauza,am si eu doua fetite,una de 11 iar cealalta de 2 ani jumate si cu amandoua am trecut prin ce treci tu(inca mai trec cu cea mica)Din experienta mea iti pot spune ca la mine merge uneori cu povesti,dar nu chiar mereu,si atunci nu mai insist.Trebuie evitat ciugulitul intre mese(bomboane,prajiturici,pufarine,etc.)mai bine ii dai un fruct daca merge si atat.Iar daca la o masa nu maninca deloc,nu-i bai,data viitoare,va minca .Dar repet,numai daca nu "ciuguleste"intre timp .Te pup,sper ca te vei descurca,important e sa incerci sa te adaptezi la copil.Nu exista retete minune,fiecare copil are ritmul lui.

Andre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Of! Mancarea si iar mancarea...
Radu - sotul meu - a concluzionat: tu ai o zi buna (cu tot ce implica ea, deci si chef de)daca si numai daca manaca Stefan. Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang!
La noi problema cu ne-mancatul e mai recenta, Stefan fiind un "bolfos" pana acum. Incerc sa-l lasa sa manace cat vrea, dar uneori - sau, din pacate, deseori - apelez la "mancatul pasiv". Acum tv-ul nu mai are trecere, asa ca ramane calculatorul la putere. Ce-om mai face cand nu mai vrea nici la calculator?
Ideea e ca pe mine ma streseaza groaznic si mama. Ma suna sa ma intrebe daca a mancat sau, daca sta la ea, ma suna sa imi spuna daca a mancat sau nu, cat si cum. Faza e ca atunci cand nu manaca, mama vorbeste de el de parca ar fi murit, asa suparata e!!!Si ma streseaza si pe mine de numai pot...!

Oana si Stefanel

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput