Mamici de iulie-august (58)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Mamini, bine ai revenit in forta! Noi iti multumim mult pt sfaturi si daca iti mai amintesti lucruri utile chiar te rugam sa ni le impartasesti si noua! Important e sa stim cat mai mult si dupa, fiecare face ce vrea. Si eu stiam de la mama mea ca nu e bine zahar pana la un an, dar ea zice ca e voie miere. Eu stiam ca nici asta nu e ok. Voi ce stiti?

Ioana, si eu o sa nasc cu cezariana (sper, ca tot visez ca ma apuca nasterea si nu mai are cand sa-mi faca!) Iti multumim pt poveste, si am si eu niste intrebari: Tie nu ti-a pus sonda? Ce sunt chestiile alea de fier pe care te-a pus sa te sprijini si de ce? Ti-a facut clisma? Cum a fost? Sper ca nu sunt prea pisaloaga, iarta-ma, dar sunt tare curioasa!

Simona si Mario 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Fetele, hai ca am si eu 1 min liber sa mai scriu .

FELICITARI IOANA CO SI EMAAIMEE PENTRU FETITE!!!!!!!

Multumesc pentru urari!!! O sa le transmit si Evei

Vad ca zilele astea s-au nascut numai fetite. Cred ca a fost "sezonul" lor.

Noi sintem bine, grasunele si mincacioase. Si dormim muuuuuult, muuult de tot (dar sintem sclifosite in timpul somnului, ca mami trebuie sa sara mereu sa vina linga mine si sa vada ce am).

HAideti sa va spun cum a fost Daca am timp si voi aveti timp sa cititi.
Dupa cum stiti, miercuri dimineata a inceput sa mi se scurga din dop; la prinz iar; chiar am si scris mesaj; a fost muuuult, o gramada, dar fara singe. Asa ca am sunat sotul si a zis sa sun la dr mea. Am sunat dr si am vb cu cineva (cred ca era o asistenta), care mi-a spus ca sa nu imi fac probleme, pt ca dupa ce ti se rupe apa, poate dura 1-2 sapt pina nasc, asa ca sa stau linistita . Am fost sa fac un dus sa imi spal "gelatina" si nici bine nu am dat drumul la apa, ca a inceput sa imi curga ceva caldut siroi pe picioare. Mi-a venit sa rid; am sarit afara din dus, mi-am pus un prosop intre picioare si am sunat sotul sa vina acasa (chiar i-am si zis ... "ti-am spus eu" ), apoi am sunat iar la dr mea ... si aleia cu care abia vorbisem i-am zis ... "sint cea care a sunat acum 5 min". Dupa ce m-a felicitat, mi-a zis sa il astept pe sot (ma intrebase inainte in cite min vine) si sa merg la spital, ca dr mea este deja acolo.
Chiar nu am avut nici o durere; numai apa care imi curgea incontinuu (este ca ceva lichid f putin gelatinos-grosut) si era incolora. Asa ca am avut timp sa imi pensez sprincenele, sa mai pun ceva in bagajele pt spital, sa sun la parinti in tara ... Cind a venit sotul, parca el era cel care nastea . Am avut timp sa fac si poze (ca "inainte de nastere").
Am ajuns la spital (in 10 min), m-au luat in camera de preadmitere, unde pt ca mi se rupsese deja apa m-au pus la niste monitoare, si pe bebe la fel. Sotul a stat cu mine tot timpul. Mai auzeam pe una care se vaita de parca o taiau (tot in preadmitere) si am inceput sa rid, am zis ca eu nu o sa faca asa, pt ca nu am nici o durere. Am fost 2,5 cm dilatata, iar contractiile nu incepusera inca. ... Si asistenta aia care s-a ocupat de mine mi-a spus ca o sa nasc abia a doua zi, sa nu ma ingrijorez (ca eu am intrebat-o cind voi naste)
Pt ca apa era rupta, m-au admis intr-o camera de nastere, unde au inceput sa ma monitorizeze, si pe mine si pe bebe, apoi au inceput cu doza f mica pt inducere (pt ca nu ma dilatam deloc, nu aveam contractii). Cu toate astea, iar mi-au spus ca o sa dureze cel putin 10 ore pina nasc ...
Asta era pe la 7 pm (la 4 mi s-a rupt apa, la 5:15 eram la spital, la 6:30-7 in camera de nastere).
Intre timp am inceput sa am contractii cam tari si regulate (ne uitam la monitor - eu si sotul - sa vedem cind se termina, pt ca de inceput il anuntam eu, iar el vedea cum creste curba ). astea erau cam la 5 min distanta si mi se pareau destul de puternice, dar nu dureau asa de tare incit sa urlu ... inca . Totusi am inceput sa le spun ca vreau epidurala, iar ei ma tot "calmau" ca n-o sa nasc asa de repede si ca sa stau linistita. Pe la 7:30 mi-au facut epidurala (am zis ca ii iau la bataie daca nasc fara), la 8 pm dr mea a venit sa ma consulte; eram 8 cm dilatata!!!! Oricum, imediat dupa epidurala am vazut cum contractiile erau f mari si fff aproape, deci mi-au facut-o chiar la limita!!! Chestia e ca, asa cum a spus si Adriana, in partea dreapta nici la mine nu s-a prins; asa ca am mai stat vreo citeva min bune asezata pe partea dreapta; cind am vazut ca durerea nu trece acolo, am mai cerut o doza, dr me a aprobat ...
Iar pe la 11:10 a venit dr mea cu o asistenta si m-au intrebat daca sint gata sa nasc (f mirate inca pt ca ma dilatasem asa de repede ... la prima nastere ). LE-am zis ca da, sa trecem la treaba.
Asa ca a inceput "impinsul"; ele tot se uitau la monitor sa imi spuna cind sa imping, la fiecare contractie, dar pt ca eu le simteam inainte de a aparea pe ecran (nu ca o durere, ci ca o presiune), le spuneam eu cind pot sa imping. Cel mai nasol a fost ca inima bebelusei incepuse sa o ia razna, asa ca mi-au dat masca de oxigen si cind respiram profund si apoi expiram dupa 10 numarari (de-ale lor, 30 ale mele) aerul se incalzea fff tare in masca, asa ca urmatoarea inspirare o era f calda si nu o puteam sustine f mult.
Cam la citeva min dupa, timp in care incepusem sa ma miorlai de alintata ce sint (nu sa urlu), ca nu mai pot sa imping pt ca aerul din masca era f cald si nu ma lasau sa o dau jos, am simtit cum bebelusa vroia sa iasa afara si aveam momente cind imi venea sa imping (ca atunci cind faci kk ), asa ca dr mi-a spus sa imping atunci ...
Si Eva s-a nascut la numai 40 min de "labour". Nici nu-mi venea a crede ca s-a terminat asa de repede ... Era 11:54 pm, pe 29 iunie ... dupa ce toata lumea spunea ca o sa nasc dimineata spre prinz, adoua zi.
Mi-au pus-o pe piept (era asa de perfecta!!!!!), au sters-o si nu stiu ce altceva i-au mai facut pt ca nu vedeam, apoi sotul a plecat cu asistentele (ca aparusera vreo 4 pe-acolo). Mi-au zis doar ca din cauza ca s-a nascut asa de repede are lichid amniotic in plamini si nu respira f bine, dar ca ii va trece.
Dr mea a ramas si a facut niste ochi mari, apoi a inceput cusutul ... Am intrebat-o ce s-a intimplat si mi-a zis ca m-am rupt in interiorul vaginului (nu din fata in spate), asa ca trebuie sa ma coasa mai diferit; eu nu am simtit nici o durere, doar o presiune. ... Cind a terminat a spus ... "plastic surgery" ... adica ceva ca o schimbare de sex . Am intrebat-o cite cusaturi de genul acela are intr-o luna si mi-a zis ca 1-2 ....
Mai inainte de asta au deliverat placenta, s-au asigurat ca nu am maruntisuri in interior ...

merg sa ii dau lui baby sa pape...
revin

Oana si baby Eva (29/06/2005) - 3,530 kg, 50,16 cm, Apgar 9

Mergi la inceput

pus poze ..... originale, neprelucrate .... scuzati calitatea

Mergi la inceput

nu am apuact sa citesc. citesc dupa ........ sorry

Oana

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

FELICITARI EMAAIME PENTRU FETITA! Sa fie sanatoasa si papacioasa! Bravo!Supertravaliu! Ne-am dori si noi, dar nu indraznim sa speram!

Te asteptam cu vesti! Refacere usoara si laptic mult!

Andy si 36

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Bine ati venit inapoi acasa: Ioana, Laura si Oana!
Ioana esti o mamica luptatoare. Bravo! Nu te lasa cu lapticul. Noi iti tinem pumnii sa il poti alapta pe Andrei cat mai mult timp.
Laura felicitari pentru perechea de luptatori, mai ales cea mica! Cred ca e greu cu doi de prima oara. Multa bafta!
Oana, inca n-am apucat sa citesc cum ti-a fost, dar sper ca sunteti bine amandoua! Revin.

Sa stiti ca am reusit sa vad toate pozele noilor bebelusi: Marc, Aidan, Andrei, Alexandru. Sunt toti niste dulci! Felicitari mamicilor!

Andy si 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

M-am ridicat din pat ..ca nu pot sa dormmmmmmm...nu sti ce am..ma tot intorc de pe o parte pe alta, si pana la urma m-am ridicat din pat, am zis sa va mai citesc.

OanaC, m-a emotionat f tare povestea ta,mi-au dat lacrimile si cand am vazut pozele si cu ingerasul tau imbracat in roz...mi s-a umplut inima de emotie.
Sa va traiasca galusca, e tare dragutzica!..aviz cavalerilor

AniS si bebelina mea dulce 34+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Oana super povestea ta! Auzi, ai avut timp sa te pensezi, sa faci poze. Eu cred ca o sa ma agit aiurea si nu o sa rezolv nimic in ultimele momente.

Superba grasunica in roz! Sa fie sanatoasa si norocoasa in viata!

Andy si 36

Mergi la inceput

Acum imi dati voie sa am si eu hormoni suparati?
Ati uitat de mine care am fost la nunta fara bagaj pregatit?

Am avut un we tare solicitant cu 3 examene si o nunta care mi-a tinut ocupata cam toata ziua de ieri. ( pe mine sa nu ma intrebati cum invat, pentru ca mai mult uit decat retin, si oricum n-am nici o sansa sa iau 10 la vre-unul, dar ma multumesc sa trec)
Asa cum spunea si am fost mascota nuntii, toata lumea se minuna de mine si vroia sa faca poze cu graviduta (ca si cu maimutele)
N-am dansat decat o brasoveanca, ca era mai usor. In rest am admirat.
Toata seara am avut contractii nedureroase din cauza scaunelor neadaptate pentru gravide, si treaba asta m-a cam intristat. Picioarele butuci, in rest ok.

Ma bucur ca am trecut peste acest we fara sa nasc. Poate avem sanse sa facem un leut asa cum ne-am dorit, si nu un racusor.

Am dormit toata duminica numai la ore ciudate, asa ca acum stau pe net. Dar merg sa mai fac o incercare.

Pupici!
Andy si 36

Mergi la inceput

Stati ca n-am terminat ...
Inainte de epidurala, atunci cind m-au mutat in camera de nastere, mi-au pus un IV cu pitocin ca sa imi induca nasterea. Si fricoasa cum sint eu de fiecare data cind mi se ia singe ... venele mele din mina stinga s-au ascuns, asa ca au scos acul din mina stinga si l-au infipt in mina dreapta. Asta a durut asa de tare ...
Apoi epidurala a durut si, la fel, a trebuit sa scoata acul si sa mi-o faca a doua oara ...
Cred ca astea au fost cele mai nasoale momente si dureroase ...

Asaaaaaa ...

Pt ca Eva s-a nascut cu lichid amniotic in plamini si pt ca era noapte si personal putin pt citi copii s-au nascut in ziua si noaptea aceea (peste 20 copii, unde in mod normal se nasc 5-7/zi), au luat-o la nursery in noaptea aceea, i-au facut teste si au tinut-o sub observare. Eu am fost sa o vad imediat dupa ce dr a terminat sa ma coasa si ne-au spus ca o vor trezi pe bebelusa pe la 6 am. Am dormit cu un ochi pe ceas, unul inchis de la 4 am pina la aproape 6. Am fost sa o vedem.
Era asa de frumoasa .... Atunci m-a apucat sentimentul ala de care spun toate mamele ... Ceva ce nu-ti poti inchipui ca exista, e ca cea mai mare dragoste a vietii voastre multiplicat de un infinit de ori ... Iubesti copilul ala la nebunie!!!!!! Si pentru totdeauna!!!
Cind m-am intors, am simtit cum imi curgea f mult singe. Tocmai vorbisem pe drum cu dr mea si i-am spus ca sint bine. Am chemat asistenta; mi-a spus sa merg la baie, cind m-am dezbracat parca mi-au curs plaminii pe jos (dar era ceva de genul 100 de plaminei mititei, plini de singe). Asistenta a chemat dr mea, iar dr cind m-a vazut a spus sa ma trimita in camera de operatii si sa o pregateasca. M-au luat cu patul pe care eram, nici nu m-a mai transferat, nimeni nu stia inca ce fel de anestezie o sa-mi faca; totul s-a petrecut f repede; nu l-au lasat pe sot in camera de operatii. Acolo mi-au facut anestezie in coloana, care m-a amortit complet de la briu in jos si m-a facut sa tremur ca o racitura, fara sa vreau. Operatia nu a durut, dar a fost cam 1 ora sau mai mult, pt ca m-am trezit intr-o alta camera, deja schimbata intr-o alta camasa de noapte, cu o gramada de asistente si dr care veneau sa ma vada si sa ma intrebe cum ma simt.
Apoi m-au trimis in camera mea (cu tot cu patul pe care eram (altul decit cel de la operatie), iar de acolo m-am ridicat singura, m-am plimbat putin ... adica m-am simtit f bine; apoi am dormit putin, iar sotul a plecat putin acasa. Cind a venit am fost sa o vedem pe bebelusa iar.
Cam atit sint de povestit despre mine.
Pe Eva au pus-o in IV si i-au dat fluide si antibiotice. I-au luat o gramada de singe din picioruse, facut tot felul de teste, care mai de care mai dureroase . Au tinut-o mai mult in nursery, dar de vineri dupa-amiaza am luat-o in camera noastra (pt ca sotul a avut pat special si a stat cu mine in camera tot timpul).

Eva s-a trezit. MAi scriu

Oana C si baby Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput