Bebelusi de mai-iunie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Ma inscriu si eu rapid cu fi-mea Irina, 3800g, 53cm.
Pitica mea a dormit azi-noapte 9 ore , si astazi a reusit tati sa o convinga sa doarma vreo doua ore jumate legat (ma rog, cu o mica pauza).

Eu am reusit performanta de a redeveni posesoare de ciclu, daca data trecuta mi-a revenit la doua luni, acuma s-a grabit: 6 saptamani. Cu tot cu vechile simptome.

Lapticul e tot cu toane, seara a inceput pitica sa bea si formula, nu cat as vrea eu dar macar nu se culca cu stomacul gol. Ma tot chinui cu ceai, dar mai mult de un pahar jumate, doua nu reusesc sa beau, asa ca ma indop cu apa si Nutrinatale. Poate m-ar ajuta daca n-as mai sta noaptea pe net si as dormi mai mult.

La noi in casa is cam 25-26 de grade (caciula? ce caciula, soro? ), cand nu se mai poate respira dam drumul la aerul conditionat si facem si mai racoare de atat. Copiilor le e cel mai bine cam la 20 de grade, ba unii prefera si mai putin, da' de unde pe zapuselile astea?

La 6 luni se face rapelul pentru hepatita B, ala de pe manuta e BCG-ul la care se mai face revaccinare abia la 14 ani. Reactia aia locala cica e normala (am citit in "Mama si copilul"), nu e nevoie sa luati nici o masura.

Eu ii dau fetei Baby Drink, dar diluat (un plic la 100ml), combinat cu ceai instant de fenicul de la Humana.

V-am pupat, noapte buna!

PS Cornelia, multi pupici pentru Maria, multi ani fericiti si numai bucurii!

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Hai salut...

Incerc a nu stiu cata oara sa scriu si de fiecare data imi da niste mesaje de eroare...Sa fie netul sau calculatorul?!

Cornelia Mariei sa creasca mare si frumoasa, sa va implineasca alaturi de Stefan...Sper ca s-a distrat de minune la party...Mor de ciuda ca nu am ajuns

Polemica naibii cu ceaiul asta...Eu una sunt mai nonconformista asa ca ceea ce spun dr o iau ca pe un fapt divers doar cand e cazul de o boala ceva devin serioasa si ii ascult...Au fiecare teoria lor si nu sunt doi la un loc...

Corni invitatiile le-am facut la Tomis, la parter...Am vrut altele insa nici timp sa aleg nu am avut si trebuia sa merg si cu Delia atarnata de mine...

Babygirl fiecare copil papa cat ii trebuie...A mea la o luna halea 90-120ml de formula,desi normal era 60....Acum a sarit la 150 insa are zile cand abia papa 60 la unele mese...Atata timp cat este vioaie,doarme si are scaune normale nu ma plang...

Azi i-am facut baie la 12 noaptea...Stiu parinti denaturati...Cred ca piramida de pe casa lui Costi Ionita o fi de vina, ca am fost la cineva la curte chiar in spatele casei lui...Oricum Delia nu a protestat...a papat si acum doarme nentoarsa...Sunt curioasa la ce ora se va trezii...

Loreen cu Bianca(15.10.1996)si Delia(26.04.2005)
Poze cu bebe Delia
Bianca mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Buna fetele,

Mie mi-a zis dr. sa nu ii dau absolut NIMIC inafara de lapte...nu apa, nu ceai. Am citit ca nu e nevoie de astea doua pentru ca bebele isi ia apa necesara din lapte care e 85% apa. Eu oricum nu i-am dat nici Emmei nimic pina cind am introdus mincarea solida si, daca stau si ma gindesc bine, ba chiar nici atunci, ci doar pe la 6 luni si a crescut f. frumos. Eu ceaiuri indulcite nu i-as da oricum.

Noi tot cu suplimentarea crestem. Laptic am mai mult noaptea cind ma odihnesc. Mai mult de jumate e lapte de la mine si am sa ma chinui asa pina cind o sa dispara complet. Chiar daca beau 3-4 l de apa pe zi, tot prost stau la capitoul lapte, mai ales ca Diana papa la 3 ore cam 100 ml, uneori chiar si mai mult si eu nu reusesc sa am atita laptic. La 2 saptamini luase in greuate 700g, acum sa vedem saptamina viitoare cind o sa faca o luna cit are...chiar sint f. curioasa. Noi o sa mergem la control de abia la 2 luni, apoi la 4, 6, 10 ca asa e aici, dar eu am cintar acasa si o sa o cintaresc. Se vede ca a luat in greutate, a facut sunculite la picioare si falcute bine, doarme f. bine. Uneori numai se scoala sa pape si adoarme. Seara de pe la ora 18-19 are program de voie ...voie de atentie:))...cind nu e chip sa o lasi singurica 2 minute ca imediat isi face auzita dorinta:). Si de pe la ora asta sta treaza vreo 2-3 ore. Dimineata are tot asa un program de distractie si asa "distractie" e pe capul meu cind amindoua pling si amindoua vor hranite... De multe ori ii dadeam Emmei sa manince cu Diana in brate. Deh...maimuta:). Noaptea se trezeste doar sa manince si apoi nani inapoi. Tare sint norocoasa ca nici ea nu are colici. Emma e in continuare aceeasi surioara iubareata si toata ziua s-ar duce la ea sa o pupaceasca si sa mai miste un pic patutul ...asa, din dragoste.

Si eu stau in cumpana ca nu stiu ce metoda contraceptiva sa folosesc, dar mai mult ca sigur ca imi voi pune sterilet pentru ca eu nu mai vreau alti copii. Doi imi ajung. De fapt mi-a dat dr. mea ginecolog o brosura cu info despre pilule si sterilet, dar pur si simplu nu am avut timp sa citesc. Probabil ca aproaape de cele 6 saptamini o sa citesc sa nu ma duc la dr. "fara temele facute":)).

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

am vazut poze cu iulia si diana! sa va traiasca si sa va bucurati de fiicele voastre! sunt minunate! cri, vad ca i-ai pus cercelusi. ii suporta bine?

adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

fetelor, cam cat dorm bebeii vostri? bursuca mea doarme cam 13 ore pe zi la 7 saptamani si nu stiu ce sa ma fac cu ea, ca nu reusesc deloc sa o fac sa doarma! nu e cam putin?

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

pisika4ever, ema mea a avut zile in care n-a dormit mai deloc in timpul zilei. azi a furat o ora de somn, si in rest m-a purtat prin toata casa cu ea in brate, am cantat pt ea si m-am maimutarit, i-am facut masaj, i-am dat calciu cu seringa, am schimbat-o din 2 in 2 ore. deja simt ca nu mai pot. cum o pun in patut, cum scartaie. acum e in patul mare cu mine si face cachi...adica am 5 minute libere. acum 2 zile a dormit TOATA ZIUA< dar ieri si azi mi-a dormit doar de la 9 seara la 9 dimineata(cu pauze de masa). ma doare spatele de-mi vine sa dorm pe lemne. am citit ca un bebe asa mic ar trebui sa doarme 17 ore. cum????
adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Cornelia, La Multi Ani pentru Maria ! Sa fie sanatoasa si sa se inteleaga bine cu Stefan!

Mercedes- da' ce are Izv. Minunilor ca mie mi se pare OK, cica e bine o apa cu mai putine minerale- e adevarat ca eu nu le-am studiat etichetele- da' cica asta asa e. Tu de care zici sa-i dau?

Ruxel- .Vineri am fost si noi in parc pe la 5-6 dar nu v-am vazut. De fapt cred ca v-am vazut mai demult, ca stiu ca mi-au ramas odata ochii la un carucior cu trei roti...Da' ce are daca a crescut 1kg intr-o luna ca si a mea a facut la fel si pediatra ne-a laudat...

Corni- parca ai descris cum mananca a mea. Totusi dupa ce am trecut la tetina nr.2 (de la avent) trece de obicei de 100 la o masa...(am incercat figura si acum 1 sapt si se ineca..., acum vad ca e ok).

Ceaiul Mey eu am citit tot ce ati scris, si pana la urma am intrebat-o direct pe pediatra (care zicea sa-i dam) care e treaba de zic unii da si altii ba. Cica oricum nu e bine sa-i dai cu zahar, ci neindulcit sau din alea granulate care nu au de fapt zahar ci lactoza sau maltodextrina.(in paranteza- lactoza cica e f. buna pt. cei care papa formula-ii ajuta sa aiba scaun). Ok da' de ce zic unii sa nu-i dai deloc...Pai, laptele contine apa- deci daca bea lapte ii trece si setea, da' daca n-ai lapte la indemana (cum zicea Androix- esti afara si e cald), sau copilul are colici, il doare burta e f. bun ceaiul- maxim 50-60ml pe zi. Adica unii zic sa-i dai doar lapte ca sa nu pierzi din alimentatie ml aia pe care-i bea sub forma de ceai. Da' a mea zicea ca daca ii e sete la 1-2h dupa ce a mancat mai bine 20-30 ml de ceai decat sa-i dai lapte la o ora si sa ajunga in stomacel peste lapticul incomplet digerat...cica de obicei ii doare burta de la chestia asta...
Adina, am uitat sa o intreb care e faza cu apa, de ce apa da si ceai nu. Data viitoare cand vorbesc cu ea.

Loreen -parca ziceai ca i-ai luat Deliei oglinda de la Philips ? E grea, o sa o poata tine in manute ca m-ar tenta si pe mine...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Fran, multumesc pt lamuriri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare

Si Alex al meu in timpul zilei cateodata doarme foarte putin, ieri spre exemplu cred ca a dormit vre-o 10 minute toata ziua. Nu stiu ce-a avut, dar m-a obosit pe mine de era sa adorm. Cu toate astea la ora 23.00 a adormit bustean si mi-a dormit pana la 5.30 dimineata! Apoi are momente cand doarme si in timpul zilei. Dar cred ca pe masura ce creste in timpul zilei o sa doarma mai putin... Cat de bine o fi, nu stiu? Dar ramane de vazut!
Astazi am fost cu Alex la mare si i-a priit foarte bine aerul, ca acum spre uimirea noastra doarme de ceva timp...

mami de Alex mancacios

Povestea nasterii micului Alex:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885

Evolutia lui Alex:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;31/st/20050522/n/Alex/k/7a10/age.png

foto: http://photos.yahoo.com/piticii2003

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mai ce mai vreme infecta a fost azi! Dimineata am fost la biserica sa-mi citeasca de 40 de zile. Si am fixat cu popa si botezul, pe 28 august.
De-abia asteptam weekendul sa mergem la plimbare in parc, dar din cauza ploii am facut doar o tura prin jurul blocului, si aia pe ploaie.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput