Virus sau nu?
Se intampla ceva cu calculatorul meu,eu cred ca este un virus.
Daca stie cineva,sau a mai patit cineva,plisssss,ajutooooor.
Sa va spun ce se intampla,il deschid si in maxim 10 minute imi apare o ferestruica in care printre altele scrie "system shutdown" si se restarteaza.
Plissss.Help.
Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
http://community.webshots.com/user/andreeabanica
"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru
Raspunsuri
dante01 spune:
zici ca zice mai multe pe langa sistem shutdown...
mai da detalii ca asa e destul de greu de diagnosticat...
daca zice ceva de genul lsass error, sistem restar in 60 seceonds, s-ar putea sa ai W32.sasser.D Worm, also known as W32.Sasser Worm...
desi destul de vechi virusul asta, ma gandesc ca e inca activ pe net, mai ales daca nu ai un firewall si nu ai mai facut un windows update...
bafta!
ps just in case e asta, ai aici niste removal tools de la simantec, descarca-le si incearca...
sau fa un update la antivirus si da-i sa scaneze, urmat musai dupa remedierea defectului de un windows update...
pentru viitor, e bine de precizat si ce sitem de operare ai...si evantual la ce service pack e, asta bine inteles daca stii...daca nu, incearca belarc advisory...
gata, bafta si mai vb!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
ANDREEABANICA spune:
Dante,multumesc pt sfaturi,ah uite-l pe nenoricit cum se inchide,revin.
ANDREEABANICA spune:
Am revenit,ai dreptate se inchide in 60 de secunde,eu am XP Profesional;nu cred ca e sasser,fiindca am un antivirus de c...at(scuze)care a reusit doar sa-mi spuna ca e urmatoarea chestie:"BDS/PoeBot.B.9.",am cautat pe net printre restartarisi nu am gasit decat doua site-uri in germana si spre rusinea mea am chiulit la orele de germana,asa ca nu am inteles decat ca e un virus.
Ce cred eu ca e cel mai nasol,e ca viermele s-a instalat in system,te rog pe tine ,ca ai calculator care nu se restarteaza,pote gasesti ceva.....of,iar se restarteaza,il arunc pe geam....
dante01 spune:
revin cu aceeasi rugaminte ca sa te pot ajuta...
pana sa stiu care e buba for real (antivirusul tau se poate sa nu-l detecteze sau sa-l vada ca altceva din cauza ca nu e updatat sau mai stiu ce ce face) am nevoie sa stiu ce si cum zice mesajul ala de eroare...by the way, sasser nu se instala pe pc, exploata doar o scapare in setarile de siguranta ale sistemului de operare...
daca tu nu poti cauta prea mult pe net, da un ctrl/print screen cand iti apare mesajul de aeroare si apoi mergi in Start/Programs/Acessories/Paint, da ctrl/V si apoi salveza bitmapul ala...daca ai cu ce, taie fix bucata in cate e mesajul de eroare( ca sa fie mica si usor de trimis pe mail ca imagine), salvezaz-o repede si cand mai poti da-mi un mail sa vad si eu ce zice...abia apoi pot cauta pe net...
ai pm cu adresa...
bafta!
inca o idee...
ok, cand zice ca se restarteaza, trebuie sa zica si cine da eroarea asta...ceva de genul xxxxx.exe has generated errors, sistem will restart in 60 seconds...
incearca sa kilaresti tu serviciul ala, xxxx.exe, poate te lasa sa stai mai mult on-line...de duci deci in task manager (ctrl+alt+delete)/processes si daca dai de el pe acolo selecteaza-l si apoi end task...
daca merge, s-ar putea sa te lase sa stai mai mult on line, daca nu probabil ca se va restara din nou...
dante01 spune:
hai ca am mai sapat un pic...
am mai gasit asta despre ce s-ar putea sa ai tu...
ANDREEABANICA spune:
Dan,iti multumesc mult pentru ajutor,dar m-a luat durerea de cap de azi dimineata,cred ca s-a restartat de 50 de ori,imi joaca ochii...cred ca-l duc la un doftor.
Oricum multumesc inca o data,am reusit totusi sa fac treaba aia cu task manager si face la fel,in paint nu am reusit sa tai din eroare,asa ca ma declar invinsa .
O sa-ti spun ce a fost cand il aduc inapoi.
adi2003 spune:
Este un virus care restarteaza calculatorul in 60 secunde. Intra pe calculator imediat dupa conexiunea la net, daca n-ai instalat un antivirus sau firewall. E suficient si 5-10 min fara nici un element de siguranta si te alegi cu el. Stiu si eu cat e de enervant.
Daca bine imi amintesc, am avut un patch "fix agobot" pentru a scapa de el. Da-mi o dresa de email sa-ti trimit. Sper sa scapi. Daca nu, o solutie sigura e reinstalarea windowsului si apoi instalare sp2.
Simina
Fotografii
"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."
emma27 spune:
imi cer scuze,nu are nici o leg cu subiectul...dar de cateva zile am ramas fara antivirus si vroiam sa stiu imi recomandati pentru un Win98.multumesc mult.nu vreau sa ajung in situatia ta,andreea.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
Jazz spune:
Emma,
Eu folosesc AVG, ocupa mult mai putin spatiu decat Norton si prinde minunatii pe care cel din urma nu le depisteaza.
Apropos, voi va curatati computerul de cookies si "temporary files"? E uimitor cat de multe se colecteaza fara ca noi sa stim...
Darria spune:
quote:
Originally posted by Jazz
Apropos, voi va curatati computerul de cookies si "temporary files"? E uimitor cat de multe se colecteaza fara ca noi sa stim...
Cu ce? Cum?
http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama