Mamica de noiembrie -Decembrie 2005(22)
Raspunsuri - Pagina 6
IrinucaR spune:
Dientuta, felicitari!!!
La ce facultate esti tu??
Eu am licenta in 1-8 august pana atunci ma chinui sa invat 

Joy, sigur era bebelul!!!
www.irinucasisoru.3x.ro
joy04 spune:
PAI SA VA SPUN.........Am simtit ca si cum mi-ar fi batut cu buricele degetelor din interior.E ca o falfaiala dar mai ferma. Prima oara am simtit falfaieli ca si cum ar fi niste fluturasi, finute, delicate...Nu ca acum ar fi mai grosolane, dar SUNT MAI FERME, MAI BARBATESTI. Parca ai fi zis "mami uite-ma si pe mine..."
Diseara cu sotiorul ca nu am mai putut sa astept si l-am sunat...Dar parca as vrea sa-l simt mereu acuma....
Exact ca si cum te-ai lovi cu buricele degetelor. Dar imi venea si sa rad si sa plang....
Lordra, eu nici inainte nu prea beam lapte si nici acum. In schimb, mancam iaurturi si branzica telemea. Osa radeti de mine, dar mananc branza telemea si la ciorba. Adica scot pe masa si iau o lingura de mancare, o bucatica de branza....
Dar dr meu zicea (ca imi ieseau analizele cat de cat bine adica Ca 9.0- 9.5) ca practic in loc sa stea unde trebuie Ca se plimba prin sistemul sanguin dar in tesuturi, oase nu il am.Mai ales ca la sumar de urina mereu imi ieseau oxalati de Ca.
Nu stiu ce sa zic, cert este ca am carcei, ametesc usor si repede, obosesc...
Am intarziat nitel cu raspunsul, pt ca nu merg cardurile, banca nu a venit sa ne schimbe soft-ul la POS...
PUPICI
joy 17+
joy04 spune:
DIENUTA...felicitari SI SF DE SAPTAMANA CAT ,MAI PLACUT.
Vreau si eu la aer curat...sau macar intr-o casa normala...M-am saturat de praful din casa care ar trebui sters la 1 ora...
SI abia am terminat baia. Mai este bucataria...holul....
. BAiatul care ne lucreaza, vine numai seara ca mai are si alte lucrari.Dar l-am luat pt ca avem incredere in el si nici nu o sa ne ia bani cum iau altii...Asa CA RABD.
Dar nu am mai iesit pe afara cu al meu sot...de aproape 3 saptamani...

joy 17+
proadelina spune:
Salutare la burtici si la bb-i. Si eu am o veste buna, puiutzul meu a tras primul sutuletz vizibil si pentru mine la 18 s + 2 zile. De atunci e foarte activ, nu mai pot de dragul lui.Cat in privinta kilogramelor, nu m-am mai cantarit de la 12 s si jumatate... Nici nu vreau
.
In rest, va doresc concediu placut la toate si 
Adelina
si BB 19 fix
Bic spune:
Mey, joy, nu mai crede si tu toate balivernele doctorului. Portia de calciu zilnica de care nevoie o femeie gravida este de 1200 mg chiar si pina la 1500 mg. Eventual, in rare cazuri, daca iei mai mult s-ar putea sa fie consecinte. N-am mai auzit pina acum ca nu ai voie sa iei calciu. Prenatalele toate contin calciu. Trebuie doar ca tot ce consumi pe zi (ce iei din vitamine plus ce iei din alimentatie) sa se incadreze in cifrele de mai sus.
Felicitari pt. ca ai simtit BB.
DPN 31.10.05 
meems spune:
Fetelor,
Mai exist si eu pe-aici...
Nu prea am timp sa postez, insa incerc sa va citesc in fiecare zi.
Cu sarcina totul este bine, chiar foarte bine, ma simt excelent. Am trecut deja de primul trimestru si pe 15 iulie am programare la ecograf si sa speram ca vom afla si noi sexul bebelui. De-abia asteptam!
In rest... Incepe sa mi se ingroase talia si nu mai stiu cu ce sa ma mai imbrac... Trebuie sa fiu mereu eleganta la servici si hainele care le puteam imbraca pana acum nu ma mai cuprind. Nu vreau sa-mi cumpar o garderoba intreaga doar pentru cateva luni, dar nici hainele de gravida nu mi se potrivesc inca, asa ca sunt foarte frustrata cu imbracamintea. Bine ca bebele e bine, alt rau sa nu fie...
Va pupic pe toate si va doresc un weekend cat mai placut! 
Meems 16s+
joy04 spune:
BIC...eu nu vroiam sa zic ca nu ai voie calciu deloc...Cel din prenatale, materna sau alte vitamine pt gravide este ok. Eu spuneam de Ca luat in plus. Adica eu in martie, in ziua cand trebuia sa-mi vina ciclu, mi-era f rau si ma durea burta si am luat 2 fiole de Ca.
A doua zi cand am vazut ca nu-mi vine dar tot imi este rau (tremuram, ameteam, nu puteam sa stau in picioare...)am mai luat dimineata o fiola dar pe a doua, nu am mai luat-o, PENTRU CA IMI TRECUSE ASA PRIN CAP UN GAND....
Eu la asta ma refeream .
PROADELINA felicitari pentru miscarile bb-ului... Cred ca esti in al noualea cer...
joy 17+
crissy77 spune:

As avea o intrebare pentru viitoarele mamici care se plang de prea multe kg acumulate: luati vitamine cumva? Eu sunt in sapt. 17 si am luat 2 kg de la inceputul sarcinii. Deocamdata nu iau nici o vitamina (beau 2 - 3 cani de lapte/zi, mananc fructe si legume cat cuprinde, nu fac prea mult efort) si ma simt bine. Vitaminele sunt obligatorii? Mie mi-e cam frica sa iau, ca am auzit ca ingrasa si eu deja sunt grasuta(am o prietena care, dupa ce a nascut, a plecat acasa cu acelasi nr de kg pe care il avea inainte de sarcina; in timp ce alapta, a descoperit ca e anemica si a inceput sa ia vitamine. Intr-o luna s-a ingrasat 10 kg
).
Cand am fost la echo, dr mi-a spus ca ar fi bine sa iau vitamine pentru ca va fi foarte greu sa corectez eventuala carenta de vitamine pe care o va avea BB dupa ce acesta se va naste... mai bine ii dau acum ce are nevoie... Sunt in dilema. Saptamana viitoare merg la medicul de fam. si il intreb ce parere are (desi nu prea am incredere in ea
). Astept si parerea voastra.
Cristina si BB de 17 sapt si 5 zile (ca nu stiu sigur daca a miscat
)
proadelina spune:
Da, JOY sunt foarte fericita!
Cat in privinta calciului am luat si eu un mic supliment cam 250 mg/zi, desi consum multe lactate (iaurt, lapte, branza) si asta din cauza ca imi cadea parul si aveam senzatia de sensibilitate la dinti. De cand am facut completarea cu calciu simptomele de mai sus s-au ameliorat simtitor.
Adelina
si BB 19+
cristinamh spune:
cristina, normal vitaminele se recomanda de la 5 luni jumate-sase, nu mai devreme daca nu este nevoie de ele.
am un raspuns cu carceii... se recomanda o ionograma, iar rezultatul sa-l vada dr... daca lipseste ceva, Ca sau Mg, se recomanda de dr... nu luam noi asa, preventiv...
Ca stiu si eu ca nu se recomanda in sarcina, prenatalele au doza suficienta...
Cristina
18+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro