8 martie pentu doamnele educatoare
Mamicutelor cu copiii la gradi, va rog sa imi dati o sugestie. Se apropie 8 martie si eu nu stiu ce cadouri sa le fac doamnelor educatoare. In oras nu pot sa ies, sa vad ce se mai gaseste, deoarece stau acasa cu fetita cea mica mititica.
Va multumesc.
Raspunsuri
Camelia spune:
Draga mea, sper sa nu te superi pe mine insa eu am lucrat in invatamant timp de 6 ani de zile (am fost invatatoare) si-ti spun ca cel mai mult ma bucuram cand primeam flori! Nu cadouri! Obiceiul asta de a oferi cadouri cadrelor didactice cu diverse ocazii ar trebui sa dispara! De fiecare data le spuneam parintilor ca-i rog sa nu cumpere nimic ! Stiam ca aceste cadouri inseamna pentru ei o cheltuiala in plus si ca nu toti si-o puteau permite si, in plus, se mai starneau si scandaluri ca unii vroiau sa ia ceva, altii altceva si alte chestii urate! Deci, eu zic ca un buchet frumos de flori, oferit cu drag de copil, o va bucura pe educatoare chiar mai mult decat un cadou.Asta e parerea mea, tu faci cum crezi.
ilinca spune:
Multumesc pentu raspuns.Un buchet de flori ar trebui sa fie suficient dar doamnele educatoare de la gradinita la care este baietelul meu sunt asa de dragute cu el, incat mi-ar face placere sa le ofer si o mica atentie langa buchetul de flori.
Cary spune:
Draga ilinca si copilul meu merge la gradinita si mai stiu si zicala "Daca nu dai nu se uita la tine" asa ca eu pe langa traditionalele flori am cumparat si cateva cosmetice (tip pachetel, gata ambalate cadou) de la firma Elmiplant, nu sunt prea scumpe, dar tin sa te anunt ca Rebecca are 2 educatoare si 2 ingrijitoare si pentru fiecare am luat cate un pachetel.
Poate alte mamici au alte posibilitati si pot oferi mai mult, iar eu nu vreau sa mi se persecute copilul din cauza acestor mici cadouri simbolice, caci pana la vremea gradinitei, am auzit si eu multe!!!
salhiuta spune:
La noi la gradi o mamica stringe bani si cumpara ceva din partea clasei dar eu ii duc intotdeauna si din partea mea personal pt ca asteapta.Stiu ca avem posibilitati si pur si simplu i-mi spun in fata.Ca sa va dau un exemplu miine trebuie sa ma duc cu 2 seturi de sosete cerute de doamna directoare pur si simplu mi-a zis in fata.Dar macar stau linistita ca pot sa am si eu pretentii.Asta este in Ro.
Claudia Costache spune:
Eu ce sa mai zic, caci Theodor are la cresa 4 ingrijitoare dimineata, 4 dupamasa si o asistenta sefa.
De Craciun le-am luat cate o punguta de cafea Jacobs si cate o ciocolata la ingrijitoare si bomboane si o cafea mai mare la asistenta.
Acum nu mai stiu ce sa le duc ca sa fie multumite sa aiba grija cat mai bine de puiul meu.
Garofitza spune:
Tare sunt curiosa daca se va termina odata chestia cu cadourile/atentia si alte bazaconii ca astea. Peste tot trebe sa dai, si daca mai ai si cativa copii, ala esti. Este dezgustator, dar adevarat. In veci nu o sa se dezvete de acest obicei (si este valabil si la (unii) doctori).
Cum a spus si Camelia, un buchet de flori. Cel mai frumos gest! (dar oare cate se vor bucura cu adevarat?, ca (mai) toate asteapta cate ceva)
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
mirelam spune:
Offfffffffffff
Asta e si problema mea. Si eu nu am una, am 5 persoane...2 educatoare, 2 ingrijitoare si directoarea. Ma tot gandesc ce as putea sa le iau cadou (in afara de flori). La craciun le-am luat cate un set de la Avon, dar acum chiar ca nu stiu. Si mai este asa putin timp.
Voi le luati si de 1 martie si de 8 martie? Sau le dati doar o singura data?
, care de ziua femeii implineste 5 anisori
Andrada spune:
salhiuta
Membru junior
Ca mama de fetita trebuie sa trimit de 1 martie martisoare la educatoare?Ce stiti voi despre asta?Cum e obiceiul?
Nadine eroul principal si mamica anca
diana904
Membru matur
Dar daca fetita mea e la o gradinita particulara, credeti ca ar trebui sa duc de 1 martie ceva mai mult decit flori?
coryna
Membru junior
Nu stiu cum mai este acum, dar imi aduc aminte ca, pe "vremea mea" "tovarasele" plecau de la scoala si de la gradinite cu sacosa de martisoare, iar de 8 Martie le cumparam la profesoare bibelouri, parfumuri sau spray-uri (nu o sa uit niciodata Lady Cameea, sau cum s-o scrie), asa ca nu cred sa-si fi pierdut pe drum dorinta de a primi martisoare, chiar daca pe urma le arunca sau nu le importanta cuvenita acestui gest. Eu nu am copilul la gradinita, dar tot am de dat o gramada de martisoare, asa ca unde cumpar 20 de martisoare (mama,soacra, cumnate, mama cumnatei, nepotica, verisoare si matusi) cred ca pot sa mai cumpar un martisor, macar sa nu sufere copilul daca va vedea ca e singurul care n-a dus martisor! In concluzie, eu votez PRO martisor!