Mamici de ianuarie-februarie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 2
Denisam spune:
Giova o seara buna si ne vedem maine, o sa intru si ue un pic de dimi ca sa va urez cate ceva, apoi o voi sterge!![]()
Denisa
9+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
mirela10 spune:
GIOVA chiar daca ma doare sufletul cand aud asemenea lucruri despre colegii mei de breasla,stiu ca e adevarat si e strigator la cer.din pacate aceasta meserie nu se mai face din dorinta de a ajuta un om bolnav si ai alina suferinta,ci doar din dorinta de un castig cat mai mare.de multe ori viata si durerea celui suferind se apreciaza in functie de cat de mult este in stare sa dea spaga.
pot sa spun ca si eu am trecut prin asta cu bunica mea pe care o internasem pt operatie de cancer.tineam la ea mai mult decat la parintii mei amandoi la un loc si va dati seama cat am suferit vazand ca nu-i acordau nici cea mai mica atentie stiind ca este in faza terminala.nu vroiam un tratament special fiind colega cu ei ci pur si simplu sa-si faca datoria,mai ales ca si eu am dat spaga ca si ceilalti.zi si noapte stateam langa ea si plangeam vazand cum sufera de durere si ma rugam de asistenta sa-i faca macar un calmant.cel mai tare ma durea cand era in fiecare zi vizita medicala si dr nu-i dadea nici macar buna ziua bunicii mele,considerand probabil ca face risipa de cuvinte.iar ea ma intreba de ce la ea nu se uita si nu-i controleaza macar operatia sa vada daca merge bine.pur si simplu mi se rupea sufletul.probabil se purtau asa si pt ca eu am o fata de copil si nu indrazneam sa le spun mare lucru,iar parintii mei nici macar nu au venit sa vorbesca cu dr.dar asta este...de cate ori imi aduc aminte ma apuca plansul si mi-am promis ca eu sa nu fiu niciodata asa de insensibila in fata durerii cuiva si sa-mi fac meseria incercand sa dau tot ce-i mai bun din mine.nu stiu daca o sa ajung vreodata la acest ideal dar cel putin incerc.hai ca am tras doua runde de plans pana acum gandindu-ma la bunica.pt mine a fost un om deosebit,singura care m-a ajutat sa dau piept cu viata si sa trec peste neintelegerile cu parintii.
CATA SI DENISA am uitat sa zic ca am mancat mai inainte si 2 linguri de pilaf cu legume.nu-i mult dar...cat sa nu mor de inanitie
.
of,ce m-am mai intins ca o placinta![]()
mirelutza
10+
Denisam spune:
Fetelor, voi va apucati de sport dupa 12 weeeks, sau deja faceti?
Eu d ecatev azile ies cu sotul cu bicicleta juam de ora si apoi plimbarea de 45 de min cu vecina, si as vrea dupa 15 iulie sa bag innot, ca e sanatos.
Maraki unde esti de nu dai un semn?
O seara buna la voi!
Denisa
9+
BEBIK
micio spune:
Buna gravidutelor! Ma numesc Oana, sunt si eu o viitoare mamica de ianuarie 2006:UM 22 aprilie, DPN 26 ianuarie. Am citit despre faza cu banii care trebuie sa-i dai portarului, asistentelor etc . Eu stiam ca exista si clinici particulare , daca tot trebuie sa dai atatea bani, macar sa fii tratata cum trebuie. Sau trebuie neaparat sa nasti in maternitate?
Denisam spune:
Fetele, ce linsite pe aici, chiar dormitzi toate, monica sper ca esti bine!
Denisa
10+
BEBIK
Denisam spune:
Micio bun venit.
Vad ca tu ai acelasi DPN ca si mine, dar ai alt Um, 22 in loc de 21.
Cum te simtzi?
Ai fost la eco, acolo se va afla exact DPN, mi-e deja mi s-a spus ca pe 24 ian, dar astept sa mai imi confirme odata.
LA intrebariel celelalte iti vor raspunde fetele din ro, ca ele stiu mai bine.
Denisa
10+
BEBIK
monica70 spune:
Sunt moarta de oboseala dar incerc sa va scriu cate ceva, vad ca ati inaintat...
Azi am fost sa fac analizele alfafetoproteina,toxoplasmoza si RH-ul,dar sunt gata cel mai devreme peste o saptamana.Doctorul nu m-a mai consultat, doar mi-a dat voie sa merg la serviciu "fara sa ma implic"( de parca as putea! )dupa ce s-a asigurat ca nu m-a mai durut burta si nu am sangerat.A zis ca la cel mai mic semn de asemenea simptome in pat si interdictie definitiva de mers la lucru.Acum sper ca va fi ok! Cum nu am facut nici eco, nu m-am putut abtine si m-am dus la doctorita de familie care are si ea si abia astepta! A zis ca e ok dimensiunea (5 cm) desi dupa mine e prea mic ( intr-o carte citeam ca de la cap pana la coccis trebuie sa fie 6,5 cm si de la cap pana la calcaie 10 cm - l-o fi masurat in prima varianta? ).Bataile inimii erau in regula.Dormea...si dupa trei "ciocanituri" in burtica s-a trezit,s-a intins si s-a intors pe partea cealalta! Doctorita si asistenta se distrau de minune si mi-era o ciuda ca nu pot vedea - are ecran fix nu mobil ca la ginecologul meu.In schimb m-am mai calmat, ca dupa ce am citit de atatea oprite in evolutie...imi era groaza...
Ca vesti bune au retras deocamdata porcaria aia de proiect.Aseara am intrat si pe site-ul Min.Culturii si i-am traansmis si lui madam Musca niste urari!?! Cred ca au intrat in panica de cate mesaje au primit!
Am fost si pana la birou n-am scapat de ei si i-am anuntat ca de luni vin la lucru.Si cate am de facut!
Dar pana atunci...ma mai relaxez.Nici rau nu prea mi-a mai fost azi,cred ca din cauza ca n-am avut timp.
Am mancat supa de mazare cu galuste si spagheti carbonara (cu bacon si ou si smantana).Se pare ca-mi pica bine pastele.Dupa ce le-am mancat timp de 6 ani zilnic la vechiul loc de munca, am luat o pauza de vreo 2-3 luni.Acum parca mi s-a facut pofta de vechile retete.Si cand te gandesti ca inainte de a lucra la ei nu mancam aproape nimic paste, nici taiteii din supa nu-mi plac, doar taiteii cu varza ii preferam. Cica pastele ingrasa! Eu de 10 ani am tot 52 kg...
Nu stiu care mi-a facut pofta de pateu ,noroc ca am in frigider si sotul s-a si prezentat la raport cu un sandwich cu pateu!
Asta ca sa ma energie sa va scriu.
A! Si doctorita de familie a zis ca e sarcina de 11-12 saptamani,ginecologul de 12 saptamani.Ei calculeaza cu zece zile in minus decat noi.Ca eu sambata fac exact 13 de la ultimul ciclu...
Acum va spun noapte buna, probabil majoritatea dormiti la ora asta!
12+++
molisa
monica70 spune:
Uitam de faza cu doctorii din Romania!
Anul trecut pentru laparoscopia facuta la Timisoara la doctor tariful era cam 100 euro(eu am dat dolari),iar la anestezist 500000-1000000 lei(eu am dat 500000).La asistente nu le-am dat nimic ca chiar nu meritau, iar femeilor de serviciu nici atat! Imaginativa ca "n-au avut" suficiente perne si am dormit o saptamana cu scurta de puf in loc de perna - oricum am preferat-o decat ghemotoacele lor jegoase.Cand o tipa i-a dat uneia 100000 lei a venit si i-a schimbat cearceful dupa operatie si culmea nici n-a lasat pe nimeni nici sa se aseze pe patul respectiv...plus ca a aparut urgent si perna...Asta e situatia pe la noi!
A trebuit sa-mi cumpar eu seringi,ace,perfuzii,tampoane etc. - ne-au dat lista la internare!!!! Si daca chiar nu aveai o seringa nu-ti faceau injectia pana nu aduceai seringa!!!Mi-a fost asa de greata de ele ca numai de-al dracului nu le-am dat nimic!
Asta in clinica universitara BEGA! Imi imaginez ca la cezariene tariful e mai mare si la Arad e egal cu Timisoara.Eu din cauza miopiei fac sigur cezariana.Si in Arad portar e sotul unei foste colege, cunosc si o asistenta sper ca va fi mai domestic...plus ca sunt acasa si voi fi mai dotata cu strictul necesar.(SA nu uitam perna!?!)
In schimb madamele faceau comert cu camasi de noapte, chiloti si alte cele...
Numai pe-acolo sa nu ajungi sa depinzi de ele! Ganditi-va la cei ce nu au pe nimeni si nu au nici bani!
E groaznic ca asemenea specii sunt angajate pe post de asistente, ingrijitoare etc.
Acum chiar ca ma culc! Pa!
12+++
molisa
Denisam spune:
Monica ma bucur ca esti bine si dc nu simti c atrebuei sa dai spagi nu damama,caei ar trebui sa isi faca meseria dar is avizi dup abani nemuncitzi.
Oricum eu zic sa nu te stresezi ca bebe e mic,camai gresesc si eu,asa cavezi tu la urmatorul control.
La job ai grija sanu testresezi si sa nu te dai peste cap ca statuie nu iti face nimnei,cum ti-am mai spus.Numai bine si somn usor!
eu emrg la contabilitate ca maine plecam si sunt in urma cu actele pt firma husbandului![]()
pupicei
Denisa
10+
BEBIK
bancris spune:
Buna Monica 70,
si eu sunt mioapa, am -2.5 la ambii ochi, crezi ca-mi vor face cezariana? Sau stii cam de la ce dioptrii se face cezariana?
Mersi frumos.