Anxietate datorata sarcinii?

Anxietate datorata sarcinii? | Autor: Darinna

Link direct la acest mesaj

Poate cineva sa ma lumineze intr-o problema:
am ramas insarcinata acum un an si 2 luni si in decembrie anul trecut am nascut o bombonica mica si indesata.:)) In luna a patra de sarcina am inceput sa am niste stari groaznice de frica, atacuri de panica agorafobie..

Am dus-o pe picioare pentru ca am vrut sa alaptez cat mai mult dar vreau sa stiu daca cineva a mai trecut prin situatia aceasta si mai ales daca se rezolva dupa alaptare.
Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Darinna-
nu pot sa vorbesc din experienta personala, dar am citit o poveste similara in una din revistele despre mamici si stiu ca persoana respectiva a fost tratata -cu medicamente si terapie.
nu vreau sa te sperii, dar e mai bine sa vorbesti cu un specialist...Poate exista si medicamente care nu trec in laptele matern...

In general da, dupa ce nu am mai alaptat m-am simtit mai putin stresata,nervoasa, oboosita, capricioasa -dar nu pot spune ca am avut stari ca ale tale, nici pe departe...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-16+
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu am trecut la un moment dat printr-o stare de frica, dar dupa ce am nascut mi-a trecut.
Lucram de 10 ani in statiile de inalta tensiune... Eram in luna a 6 - a sau a 7-a cand m-am dus in control intr-una din statii, ca de obicei. Stiam ca acolo in urma cu cativa ani explodase un intrerupator... desi nu am mai patit-o am intrat in panica si aproape am luat-o la fuga sa ies din statie. Nu am mai intrat in nici una pana cand nu am revenit din concediu de maternitate...
Acum nu mai am nici o problema, dar atunci mi-a fost ingrozitor de frica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreema24 spune:

Mie pe timpul sarcinii mi-a fost f frica de masina.Sotul meu conduce f prudent , mergeam cu 50/h prin Bucuresti si ii spuneam sa mearga mai incet ca e prea mare viteza.
Dupa ce am nascut m-am mai linistit.


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darinna spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Am citit mult despre tema asta si am inteles ca problema ar fi lipsa de acizi grasi Omega 3 care se pierd extraordinar de mult incepand cu al doilea trimestru de sarcina si pana la sfarsitul alaptarii. Se pare ca acesti acizi grasi ar fi principalul nutrient pe care fatul il primeste prin placenta si mai tarziu prin lapte, fiind esentiali:) pentru dezvoltarea creierului.
Eu am fost vegetariana timp de doi ani si jumatate, pana cu o jumatate de an inainte de a ramane gravida si cred ca mi-am epuizat rezervele de Omega 3 (poate si datorita consumului exagerat de soia?)

Am inceput acum sa iau (de ieri :)) Omega 3 -ulei de somon si sunt chiar curioasa ce efecte va avea -vreau sa iau cel putin doua -trei luni.
Imi este putin frica, in ideea ca nu stiu daca pe langa beneficiile pe care le aduc copilului nu au si ceva efecte adverse.
Chiar am sa ma sfatuiesc cu doctorita de familie pe tema asta.

Oricum, trebuie sa fac ceva pentru ca deja a trecut prea mult timp.
Si eu chiar vreau sa alaptez pana la un an daca pot, asa ca nu se pune problema sa incerc alt tip de tratament.

Astept in continuare comentariile voastre.
Va pup.

Mergi la inceput