pur si simplu nu vrea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Dupa cate ai povestit de copilasul tau, eu bag mana in foc ca el stie sa nuemre, dar are o anume mandrie/incapatanare sau altceva care il fac sa nu numere atunci cand vrei tu. Iti garantez ca daca un psiholog l-ar "descoase", ar constata ca pustiul tau site sa numere.
S-a instalat poate ceva in relatia voastra sau asa cu mau zis si alte fete, ti-a simtit punctele slabe si nu vrea sa cedeze (desi poate tu nu vezi incordarea asta a lui).
Mi se pare anormal ca un copil de 5 ani care are dexteritate si inteligenta bune sa nu stie sa numere pana la 10. Cu siguranta stie, numa ica nu vrea s-o faca. POate nu l-ai auzit tu vreodata numarand, asa ca la gradinita. Sau poate are ceva impotriva "facutului" la comanda. Unii nu vor nici picati cu ceara numai pentru ca le este cerut de catre altcineva (mai ales cand acel cineva e unul din parinti). Sunt si astfel de copiii.

Mi-a venit o idee cu msa-l testezi. Fa jocuri cu el de genul "Andrei, adu-mi si mie te rog 3 betisoare de urechi de la baie". Sau da-i lu' bunica astea 4 carti (si tu ii dai numai 2) si treburi de genul asta. E un mod de a-l verifica fara ca el sa inteleaga subtilitatea. Dar ai grija ca sarcinile pe care i le dai sa fie cat mai cotidiene, sa nu para nimic deplasat (ca asa au o minte de ascutita pustii astia, ceva de speriat). Incearca de mai mutle ori si daca nu observa greseala niciodata, inseamna ca da, nu stie sa numere.
Sau pune-l sa puna el linguri la masa pentru toata lumea si spune-i pune 4 linguri la masa te rog. Si daca pune numai 3, tu ii replici, am spus 4 linguri, nu 3. Si asta e un mod de a invata sa numere. Ca banuiesc ca prin a stii sa numere nu te referi la banala insiruire 1,2,3,4,5... asta o poate face si un copil de 2 ani care vorbeste mai binisor, asta e treaba strict de memorie. Banueiesc ca vre isa vezi daca stie ce inseamna 4, 5 sau 8.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Nu trebuie sa uiti ca fiecare copil are personalitatea lui nu-l forta cu nimic cind va vrea iti va arata ca stie de toate

Mergi la inceput