Mamici de septembrie - octombrie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 2
b_irina_c spune:
Mersic Raluca... Pana la urma vorba aia... om trai si om vedea
...
Si eu plec acasa ca nu mai am nimic de facut si ma cam plictisesc. Va pup, pe maine...
Irina 31+
monicafrosa spune:
buna,
Ioana, multumesc pentru actualizarea numelui.
Fetelor, eu in fiecare luni merg la cursuri prenatale, iar aseara s-a discutat despre alaptare, alimentatie dupa nastere, pozitia in care il culcam pe bebe. Am aflat o multime de lucruri interesante. Dupa nastere pot sa merg la clinica pt. a invata diferite tehnici de masaj pt. bebe. De asemenea, pot sa-mi fac inscriere ca sa am o asistenta care sa ma sfatuiasca cum sa alaptez; ea este cea care suna mamicile si le da diferite sfaturi in privinta alaptarii. Sunt multe avantaje aici si ceva f. important, sunt gratuite.
Va pup, Monica
mysweetest spune:
Nu mai exista notiunea de CIC si doar de alocatie pentru cresterea copilului ...sa inteleg ca de fapt nici nu mai exista concediu? ..adica trebuie sa mergem la munca chiar dupa postnatal
? Eu una asa inteleg..
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album
Ioana75 spune:
Da Marlena, de fapt asta spune legea, ca nu mai exista CIC. Pentru acest lucru au mai scos un proiect de lege, vedeti www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/240605hotcond.htm" target="_blank">aici. CIC nici nu mai este amintit
. A ramas in schimb acel concediu de risc maternal, de maxim 120 de zile, insa eu nu am reusit inca sa aflu exact cum pot sa-l iau post-natal.
Ioana
tangerine spune:
bine ai venit Elaela
suntem colege de doctor si de spital si aproape ca si de DPN
Bonaparte, ma bucur sa vad ca te-ai intors; chiar ma intrebam ce mai faci si mi-am adus aminte ca ziceai ceva de un concediu la intalnire
sofia, pe unde te ascunzi vad ca absentezi nemotivat
Ramona 28+
ancadm spune:
Salutare mamicilor!
Uite ca nu prea mai apuc sa va scriu, dar incerc sa citesc cam tot ce scrieti. Pe la noi se prezinta cam asa: bb pare sa fie bine si foarte miscacios, iar mami are tensiunea foarte mica si in scadere. Doctorita mea zice ca sa stau linistita si sa beau multe lichide, dar la tensiune 8 cu 5 nu stiu cam cit de linistita ar trebui sa fiu...Luna trecuta era 9 cu 6 si cu o luna in urma cu cite un punct mai mare. In rest nu ma mai pling decit de picioare umflate - eu am picioarele subtiri, dar acum nu-mi mai vad gleznele si dureri de bazin.
Intreba cineva cum arata dopul gelatinos si cind cade? Eu am trecut printr-o nastere, dar drept sa va spun nu stiu cind a cazut minunatul dop si nici cum arata...Mie mi s-a rupt apa la 2 noaptea in timp ce dormeam
. Ioana sa stii ca de murdarit nu te murdaresti, doar te uzi toata
. Lichidul amniotic ar trebui sa fie curat si incolor.
Apropo de cit de bine le merge femeilor insrcinate pot sa va spun ca si pentru mine pina acum anul acesta a fost super! A inceput cu vestea buna ca vom avea un baby, am avut un concediu minunat, am primit un cadou mai mult decit neasteptat de ziua mea iar despre florile din balcon ce sa mai zic? N-au aratat niciodata asa de bine! Mi-am plantat si rosii si ardei iuti si deja am 4 rosii si 2 ardei iuti, ba chiar mi-au iesit si ardeii iuti pe care i-am plantat din seminte uscate si de la care nu aveam nici o speranta. Sper sa mearga toate struna in continuare.
Oana foarte frumoasa burtica si foarte frumoasa camera copilasului! Eu am promis ca la 30 de saptamani imi pregatesc bagajul de spital. Trebuie sa imi pun sotul sa caute prin garaj primul scaun de masia al Andreei si sa il pregatesc pentru jr.
Anca 27+
mysweetest spune:
Imi vine sa ii strang de gat pe idiotii astia de parlamentari ...cu cine vor sa lasam copiii?
Sa ne angajam bone sau sa devina casnice de profesie femeile care vor sa mai faca si copii ?
Nici nu prea-mi vine sa cred ca nu ne afecteaza si pe noi de la 1 ianuarie 2006...eu chiar nu stiu ce am sa fac...daca era totusi concediu stateam minim 6 luni cu 3 milioane acasa dar asa ...
.
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 31 a
album
nanadana spune:

Elaela bine ai venit
si pupîci pt baietel 
Azi sint harnica m-am pus sa fac mancare
,am facut o ciorbita de pui cu leustean verde din romania
, noroc cu fratimeu ca mi_a adus ieri
, felul doi pui cu cartofi si patrunjel verde la cuptor
si desert pepene 
acum astept sa vina sotul sa halesc 
dana26+1
mihaela_e spune:
Un bun venit pt elaela, sarcina usoara si bb sanatos
M-am lamurit din discutii cu minunati oameni de la MMSSF....alocatia pt copil se poate cumula cu salariul.
TOtodata, femeile nu sunt obligate sa lucreze si sa ia alocatia. Unul din parinti (beneficiarul alocatiei) poate sa opteze sa stea acasa si sa creasca bb-ul iar contractul individual de munca se suspenda de drept. Asta inseamna ca angajatorul este obligat sa-i garanteze locul de munca pana la intoarcerea la serviciu, care se va face pe functia detinuta anterior si pe acelasi salariu (actualizat, indexat etc.)
Cam atat cu temele juridice.
Eu am o problema stresanta, am inceput sa tocesc gresia la baie de atatea drumuri. Merg din 5 in 5 minute si nu pentru cine stie ce mare scofala. Dar daca nu merg simt ca pleznesc. si e cam rau
Mihaela 23+
kristinutza spune:
cu indemnizatia nu-mi fac probleme, ca, daca se voteaza, se aplica din ianuarie 2006. cel putin asa inteleg eu. iar noi nastem in sept-oct. de ex, eu o sa intru in concediu prenatal in august. patru luni inseamna aug, sept, oct, nov. buuun. inseamna ca in decembrie intru in concediul de maternitate, de ingrijire copil. in ianuarie poate aparea orice in monitorul oficial despre CIC si alocatii, ca nu se mai aplica retroactiv. asa zice io. 
cristina 26+