Oligospermie(2) - putini da' buni

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmm28 spune:

Salutare!

Iata ca m-am hotarat sa intru si eu in clubul vostru (o;
Va multumesc pentru mesajele postate pana acum, m-au ajutat sa-mi fac o idee. Ieri am primit si eu rezultatele la spermograma. Eu zic ca nu stau nici rau da' nici bine... Dar' as vrea sa aud si parerea voastra, inainte de a auzi parerea doctorului (maine). Iata cum sta treaba:

Varsta - 28
Volum - 4,2 ml (normal 2-6 ml) - ok
Ph - 7.4 (normal 7.2-7.8) - ok
Timp lichefiere - 40 min (normal max 40 min) - ok...
Nr spermatozoizi - 24,5 mil/ml (normal 40-200 mil) - !!!
Mobilitate
A (foarte mobili) - 35%
B (mobili) - 20%
C (lenti) - 15%
D (imobili) - 30%
Aici scrie ca normal e A+B+C=85% - !!!
Leucocite - 1600/mm3 (normal <2000) - ok
Morfologie
65% forme tipice
15% microcefali
10% piriformi
5% amorfi
5% megalocefali
Aici nu scrie nici ca-i rau nici ca-i bine... Eu stiam ca tre' sa fie minim 60% buni... Voi ce ziceti?
Concluzia: oligoastenospermie moderata

Trebuie sa mentionez ca nu am respectat perioada de abstinenta. Am facut spermograma doar dupa 36 de ore. Oare asta sa fi influientat esential? Ma gandesc si eu logic: daca mai stateam 24 de ore poate mai produceam ceva si ma apropiam de 40 Mil?! Pe de alta parte fiind mai proaspeti, macar astia putini ar fi trebuit sa fie mai vioi, nu?

Sotia a facut HSG si i-a iesit o trompa permeabila si una partial permeabila (se cam vede in poza ca e cam damblagita...)
Asadar se pare ca avem de tras. Dar eu zic ca avem sanse serioase. BRANCA URSULUI SCRIE PE MINE!!!

Astept pareri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

andruzza, , nici nu-ti dai seama ce gura de oxigen inseamna pentru mine exemplul tau !sotul mei are vreo 35 mil/ml, deci am avea ceva sanse...sa-ti traiasca flacaul, sa fiti si voi sanatosi sa va bucurati de el
mm, cu ceva tratament si cu rabdare, se poate rezolva probl. ta. nu ma bag in detalii tehinec, ca nu prea ma pricep. la sotia trebuie atentie, sa rezolve cu trompa, poate incerca un laparo, mai citeste despre asta pe forum, se pare ca e cea mai buna metoda de desfundare la ora actuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

Postez tratamentul dupa care de la 6mil/ml am ajuns dupa 2 luni la 14/mil/ml:
am plecat de la:6,5 mil/ml(2004-sept)6mil/ml(2005-ian)3mil/(2005-aprilie)am ajuns la 14 mil/ml(2005-iunie),am luat:
-pregnyl 5.000=10 fiole 1/sapt pauza dupa a 5-cea 2 saptamini
-panaxginseng(fiole)1/ziintercalat cu ginseng(pastile)2/zi
-branca ursului tinctura 3linguritze/zi(pe stomacul gol)
-brinca ursului praf -3 linguritze /zi mestecate(pe stomacul gol)
-vit A si E 2/zi
-tinctura catina-la fel ca branca
-spirulina-6/zi
Consum mai mult ceai(amestec de ;menta,soc,mesteacan,naprasnic,salcim)
MMM incearca sa faci la fel dar cu reducere la Pregnyl cu 4 fiole si vb atunci.La tine problema este mobilitatea restul find cit de cit O.K.potzi orice sa intrebi ,noi vom incerca sa te incurajam si sa oferim solutii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

Natalia, eu am facut spermograma dupa 8 zile de abstinenta si dr. n-a vrut s-o ia in considerare, a spus clar: repeti spermograma dupa 72 ore abstinenta, altfel nu are nici o valoare. Nr. pare mic la prima vedere, dar sunt 7 ml=158 mil. trebuie imbunatatita doar mobilitatea. Am citit despre reusite la mobilitate cu branca ursului. A, si rezolva cu trompele ca poti avea si un mil./ml, daca trompele sunt infundate nu rezolvi nimic.

Mergi la inceput

PRINCESS acum vin de la endo,prolactina=9.3 a spus ca trebuie coborita desi val.de referintza=2-12 deoarece cu cit prolactina este ridicata cu atit sunt incetinite functiile testiculului.Endo a spus sa nu mai iau Pregnyl,deoarece LH care indica PREGNYL_UL are valori normale.
NATALIA cind am avut spermograma 3mil/ml,l-am intrebat pe endo daca abstinentza de 10 zile a influentzat nr dea raspuns NU ,poate pe moment la nr.,dar calitativ nu influentzeaza(mobilitate,viteza,forme normale)
Tratamentul lui ENDO:
-apilarnil
-ulei de peste
-testis
-brocriptina -ptr scaderea prolactinei
-capiscum
-lycopodium
-baryta arbica
Pot continua cu ginseng,branca,si tot ce inseamna stimulent natural.M-a oprit in schimb la VIT.A,.Noapte buna!iar ingerasii sa va implineasca visele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia26 spune:

Buna dimineata!
M-am mai linistit, multumita voua. Oricum de maine incepe cura cu tinctura de branca ursului, maca de la aloe si apoi dupa o luna sau 2 o sa repete spermograma, poate iese mai bine. Sper sa nu mai fie stresat...Iar restul problemelor mele sper sa le rezolv prin laparoscopie.Stiu ca in cazul trompelor infundate e inutil totul dar eu cred ca dr mea nu a facut corect procedura.(daca a pus prea putina substanta, cum sa coboare, si apoi nu am sintit nimic, fetele ziceau ca te doare, mai ales daca le ai infundate...nu stiu) O sa aflu dupa laparo.
Va pup!
Natalia

Mergi la inceput

Parerea mea ar fi sa ia si tinctura de catina,ginseng,vit.E,vit.C iar spermograma sa o faca peste 3 luni,cam dupa aceasta perioada s-ar vedea rezultate.Dar este doar o parere<
Fetelor !! Melania va intreaba ceva:ginecologul a spus ca este O.K. dar cum se depisteaza anticorpii antispermatici(ce fel de analiza) iar permeabilitatea trompelor?Vrem sa stim daca ginecologul a avut dreptate cind nu i-a cerut acest lucru>Imi putetzi detalia?please !!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoma spune:

Titelu, anticorpii antispermatici se detecteaza in sange (sotul meu a facut aceasta analiza). Iar permeabilitatea trompelor, din cate stiu eu, se verifica prin HSG (histero-salpingo grafie), despre care ai sa gasesti multe informatii aici.
Sper ca ti-am fost de folos!

Mergi la inceput

Sotzia a facut hormonologie(sange),ecografie,daca ar avea probleme cu permeabilitatea se putea depista in aceste teste?Pe baza acestor analize ginecologul a zis O.K.,ar trebui sa mai faca ceva?nici sa-i fac program stres nu vreau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia26 spune:

Titelu, permeabilitatea trompelor se verifica prin HSG, (histerosalpingografie), desi e contestata de unii sau mai sigur prin laparoscopie. Am inteles ca o trompa permeabila nu e neaparat si functionala (adica cilii nu mai pot capta ovulul, chiar daca trompa nu e infundata) Nu stiu daca am explicat bine, scuze. Mai multe informatii gasesti la linkuri catre subiecte fiebinti. Pt HSG e nevoie de o internare formala, 2 , 3 ore, trimitere de la medic si adeverinta de salariat(daca vrei poti sa o faci si la privat). Succes!
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Natalia

Mergi la inceput