Mamici de iulie-august 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 15
delia grozav spune:
Eu am fost azi la control, Medeea e bine, totul e in regula, m-a vazut si pe masa ginecologica si mi-a facut si insamantare...obsesia mea
.
A fost si ziua unei colege de-a mele si a unui coleg si m-am indopat cu prajituri si putin vin (foarte putin).
Apoi am venit acasa si m-am pus in pat si am adormit bustean vreo 30-40 minute.
Eu foarte rar dorm dupa-amiaza, dar de cateva zile ma simt tare obosita.
Legat de epidurala, la noi la Tg. Mures din punctul asta de vedere sunt tare inapoiati si refractari.
Au fost cateva incercari in ultimii ani si pana la urma s-a ajuns la cezariana ca a fost de fapt anestezie mai adanca, adica rahidiana.
Anestezistii nu se prea pricep.
Nu stiu de ce in alte parti se poate si la noi nu.
Ginecologii zic ca femeile nu mai colaboreaza corespunzator, dar ei nu au mai fost prin alte parti sa vada ca dimpotriva colaboreaza mai bine ca nu le mai doare asa tare?
In fine deocamdata nu se pune problema, asa ca voi naste natural.Cu tot cu durerile aferente.

Asta e.
dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 37 sapt
blackpanterro spune:
Oana, dopul gelatinos a fost exact ca si gelatina aia ce se pune pe tort - scuze de comparatie dar asa a fost, fara sange si mai mult incolor decat alb.
Adriana si
Aidan
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
KULTA spune:
OanaC, iti inteleg suparatea. Mai ieri am postat o intrebare , cam rusinoasa ce-i drept, la care ma asteptam la ceva sfaturi dar se pare ca singura care a avut ceva de spus a fost Gabirus, draguta de ea.Nuci pe mine nu m-a prea luai nimini in seama. Asta e, fetele sunt ocupate cu altceva.
ADRIANA, SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI NOPTI LINISTITE(stiu eu de ce zic asta).
K32+
Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
Katink spune:
Sa va scriu repede ce ne-a mai spus ieri la curs.
A fost de fapt o mica recapitulare si cateva informatii in plus despre perioada imediat urmatoare nasterii.
Nasterea se poate declansa in momentul cand ti se rupa apa sau cand ai contractii la interval regulat de timp sau daca sangerezi. Daca se intampla una din astea 3 trebuie sa mergem la spital.
In schimb daca eliminam dopul nu inseamna neaparat ca nastem curand, putem elimina - asa cum tin minte ca i s-a intamplat chiar Adrianei - dopul pe bucati si nasterea sa aiba loc peste cateva zile. Dar daca eliminarea dopului e insotita de una dintre simptomele de mai sus trebuie sa mergem la spital.
Dopul este ca o secretie dar mai consistenta si cleioasa, care se intinde si de multe ori prezinta si cateva firicele de sange.
Apoi etapele nasterii nu le mai scriu, ca le-am mai spus...
Dupa ce nastem o sa avem acea sangerare ca o menstruatie, in romaneste cred ca lohii le zice.
Sfatul a fost sa folosim tampoane, dar NU absorbante de tip Tampax!!! tampoanele sa le schimbam ori de cate ori mergem la toaleta. Daca observam ca apare un miros mai urat sa spunem dr.
Dus se poate face imediat dupa nastere si mai multe pe zi, in schimb NU baie in cada.
Apoi aici se administreaza copiilor Vit. D incepand cu ziua a 8-a de viata timp de 1 an, 2 ani sau 3 ani asta in functie de sfatul medicului, in combinatie cu Fluor pentru dinti si oase...
Se mai da Vit. K dar numai de catre medic la primele 3 controale (U1, U2 si U3 - asta pe limba lui Peca
)
Tot pentru ea, am intrebat de picaturile de ochi, si mi-a spus ca aici nu se mai folosesc de foarte mult timp, dar ca se da un antibiotic pentru ochi, dar daca nu vrem sa le fie administrat puilor la nastere sa spunem ca sa se stie...
In mare cam despre asta s-a discutat ieri la curs.
Pupici si numai bine la burtici si mamici cu pui mici - hai ca v-am facut si rima
,
Katink
si dulcineea mea 35+
Fotografii
Oana C spune:
Adriana, da, incolor a fost si la mine (m-am exprimat gresit cu alb-alb). Cum adica gelatina care se pune pe tort? ... moale-moale sau tare?
Oana C si
37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Oana C spune:
Adriana, ai apucat sa folosesti chestia aia pt clisma?
Eu am intrebat dr mea si mi-a spus sa nu imi fac probleme in leg cu asta
... Dar verisoara mea, care are 2 copilasi, o fetita nascuta chiar anul asta in ianuarie, mi-a spus ca te cureti singura, pt ca inainte de nastere ai diaree ...
Oana C si
37+
Oana C spune:
Paula, eu am citit ce ai scris, dar nu am avut cum sa iti raspund pt ca nu mi s-a intimplat niciodata, mai ales acum, asa ca decit sa dau sfaturi aiurea, mai bine ma abtin
.
Oana C si
37+
Lory2004 spune:
Adriana, felicitari pentru bebe Aidan!!! Sa ai parte de refacere usoara si de un Aidan cuminte si mancacios.
Asteptam vesti de la tine. 

Oana C asa arata dopul gelatinos....nu trebuie sa fie insotit de firiosare de sange... Oricum nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca dupa ce pierzi dopul poate sa mai dureze si 2 saptamani pana la nastere. 
Fetele ...nu stiu ce-i cu mine ....dar pe masura ce trece timpul ma apuca o frica teribila...

Lory si baietelul din burtik 36s+
Katink spune:
Oana C si Kulta nu fiti triste, raspundem si noi la ce stim... eu nu am avut dureri dintr-astea pana acuma si nici o secretie mai mancatoare sau mirositoare sau usturatoare - nici acuma si nici inainte - si zau daca stiu ce sa iti recomand.
Hai nu fiti triste, eu va spun sincer ca citesc tot
, dar raspund unde cred ca mai stiu si eu ceva ![]()
Mai avem asa de putin, nu va suparati acuma la final 
Pupici,
Katink
si dulcineea mea 35+
Fotografii
anis spune:
Adriana FELICITARI pt printisorul Aidan 
!!! sa va traiasca!!
OanaC , toate suntem ametite si uitam...si suntem framatate si toate avem intrebari..e normal..am citit mesajul tau..dar am uitat.Apropo , nu imi trimiti si mie niste lejerie de patut,ca la 50$, e ok...ca aici la Mother Care...e ca la nebuni
AniS
si bebelina mea dulce 34+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."