Asezarea invitatilor la mese
Teoretic, este usor. In functie de numarul locurilor la masa mirilor, socrii stau alaturi de miri si nasi, asta o stie oricine; fratii si surorile, stau la mese cat mai aproape de ei sau se fac mese pentru tineret si atunci, inevitabil, incep discutiile “ Eu sunt sora / fratele miresei, trebuie sa stau langa ea… “
Pe nepotul care nu isi suporta matusa cicalitoare il mutam la “ masa tineretului “, iar pe unchiul care nu suporta muzica tare, nu il asezam langa boxe.
Dar ce facem cu persoanele care nu se cunosc ? Dupa ce criteriu le asezam ? Ce treaba are colega din generala ( de exemplu ), persoana normala, fara fite, care tine cu tot dinadinsul sa vina la nunta, cu colega de serviciu, mare director ? Se intampla doar sa fie colege de masa, dar subiecte comune nu prea au…
Sau pe sefi… Unde ii asezam ? Sunt colegi cu baietii de la security, cu administratorii si stau la aceeasi masa, fara sa le cada rangul sau e nevoie de masa speciala ?
Cu vecinele soacrei, alea care barfesc mereu, diminetile, la cafea, e caz special… Doar nu le asezam alaturi de vecinele mamei, care te stiu de cand erai o copilita si iti vor lua apararea cand tata Leana va spune ca i-a zis “ soacra-mare “ ca nevasta baiatului ei nu prea ii gateste ?
Cu unchii si matusile care nu s-au vazut niciodata si nu stim daca se vor intelege, ce facem ?
Cu prietenii care, la fel, nu se cunosc… si alte, alte exemple…
Voi cum faceti sau cum ati facut ? Ca eu, doar cand ma gandesc, ma ia ameteala…
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
Raspunsuri
Alyna24 spune:
Mare problema!!!!!!!!!!!
De ja ma ia si pe mine durerea de cap!
Chiar au inceput discutiile la mine!
Sala noastra fiind pe lung, ne-am gandit in ultima instanta sa asezam masa noastra cum se intra in dreapta dupa care in fata noastra este ringul de dans, apoi imediat dupa(adica cum se intra in stg) o masa mare cu colegii lui de sv si tinerii in gweneral si apoi restul lumii+familii, rude!NU E BINE!!!!!!!!De ce fetelor????????
Noi ne gandeam ca tineretul va dansa mai mult si atunci sa-i punem langa ringul de dans.Dar nu e OK!Ca, zice mama "Pai cei care vin de la tara si nu numai dc ii pui in spate nu ami vad nimic si mai bine ii puneti pe ei in spate(Tot tineretul) pt ca ei se pot deplasa!"
Cum sa facem?????
Voi cum faceti????
Cica primii din fata mesei mirilor treb sa stea rudele apropiate, apoi prieteni, colegi s.am.d.
Asa e?????
Pls help!
Alyna
Giova spune:
Problema mare.
Si eu ma gandeam sa punem prietenii, tineretul in fata mesei mirilor.
dar sa vedeti ca au inceput discutiile: cum asa?
ca se pun neamurile, cele de la tara ce vor zice, ca nu vad mireasa, etc.
pai eu sa am in fata toata noaptea persoane pe care nu le cunosc, si prietenii de suflet sa fie cine stie pe unde prin sala?
dar pana la anul multe se vor schimba.
deja ne gandim sa reducem drastic nr. de invitati: dela 220 la 120-150.As vrea si mai putin dar nu se poate.
Gio,Clau & bebe
gio si bb 11+
krelia spune:
sa iti raspund si de fapt, sa-ti spun cum am gandit-o eu :
- masa prezidiu in mijloc, cumva in coltul opus intrarii (depinde si de sala, desigur) noi si nasii
- primele doua mese, stanga si dreapta, parintii plus rudele mele si ale lui (acum, nu stiu care vor sta pe stanga, care pe dreapta..probabil, dk eu voi sta in stanga, in stanga vor fi si rudele mele)
- urmatoarele mese, colegii mei de serv si pe partea cealalta colegii lui de serv.
- in continuare, prietenii mei, pe o parte, prietenii lui, pe partea cealalta
Nu voi tine cont de ranguri, animozitati, din cate stiu eu nu exista...singurul lucru de care cred ca voi tine cont este ca masa rudleor mele (la care vor sta parintii mei), sa nu fie in prajma boxelor, si sa fie oarecum ferita de fum (prea mult) de tigara..tata nu suporta...in rest, sper sa nu o deranjeze (prea tare) pe soacra-mea faptul ca nu va sta cu fi-su la masa....insa, eu m-am gandit din perspectiva faptului ca oricum noi 2 ne vom tot plimba ici colo si nu vom avea timp de parinti, iar pe de alta parte poate vor dori si ei sa stea mai mult de vorba cu rudele, nu? ....sa vedem, am inima putin indoita ca nu-i va conveni...
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
ralu_trancu spune:
Pai sa vedem!
Avem 10 separeuri de cate 12 pers.Da punem numai 8 pers/separeu ca sa nu stea inghesuiti. Si ne oprim la ultimele 2 ca sa nu stea lumea cu capu'n boxa. aici punem pers mai in varsta care nu ies asa des sa danseze, a de la separeau se iese mai greu.
2 mese de tineret a cate 12-14 pers, se iese usor la dans.aici o sa aranjam la o masa colegii mei si ai lui- care lucreaza in domenii apropiate - sanatate, iar la cealalta prietenii. Nu au subiecte de discutie? Dupa 3-4 pahare gasesc ei
si masa mirilor.
si gata
http://community.webshots.com/user/trenurelu
kriss79 spune:
Krelia>eu stiam ca parintii stau alaturi de nasi si de miri la masa principala. Cel putin asta am vazut la toate nuntile si asa va fi si sambata asta la mine.
La mine alaturi de masa principala sunt 2 mese de 6 pers. si 4 de 8 pers. la care vor sta persoanele "importante" ca sa zic asa, mai incolo langa ring 5 mese a cate 10 pers numai cu tineret, iar rudele in continuarea acestor mese..e cam greu pentru o imagine completa, la mine va fi pe o terasa acoperita.Asezarea nu am facut-o eu, nu ma intereseaza cine cu cine unde,decat tineretul sa fie langa ring si atat. De asta s-au ocupat nasii si parintii nostri.
http://photos.yahoo.com/darbyshaw79
krelia spune:
da kriss79, asa este...de obicei, asa se intampla. Insa, eu, la nunta mea, mi-as dori ca la prezidiu sa fim numai noi 2 cu nasii....in plus, asa este mai modern..acum ...eu cred ca tine de alegerea fiecaruia si nu neaparat de cum se procedeaza de obicei, nu?
Eu asa mi-as dori, am spus insa..sper sa-i pot convinge pe socrii (a se citi soacra, care banuiesc ca va dori sa stea la prezidiu, sa se stie ca-i soacra mare . Cat priveste asezarea, voi urmari cat de cat o legatura intre "meseni" si nu mai lasa in voia lui Bachus
pupici
26 august 2006
ralu_trancu spune:
Krelia , am fost si eu la o nunta la cer mirii erau la masa numai cu nasii. Personal , mi s-a parut ciudat. Parintii nu sunt niste invitati oarecare, mai ales ca contribuie la nunta la greu.
Da asa cum eu nu vreau jarteluta si dansul gainii , tu iti respecti ideea ta de nunta de vis. Right?
Giova spune:
Lasa ca si soacra-mia s-a schimbat la fata cand i-am zis ca la masa noastra stam doar noi cu nasii.
Dar m-i se pare normal, cum s-a gandit ea, care e si divortata ca va sta langa fostul sot si sotia lui. Era o situatie penibila. Si asa este putin, dar majoritatea rudelor mele stiu situatia si sper sa nu fie nimeni subiect de barfa.
Gio,Clau & bebe
gio si bb 11+
dilaural spune:
quote:
Originally posted by ralu_trancu
Krelia , am fost si eu la o nunta la cer mirii erau la masa numai cu nasii. Personal , mi s-a parut ciudat. Parintii nu sunt niste invitati oarecare, mai ales ca contribuie la nunta la greu.
Da asa cum eu nu vreau jarteluta si dansul gainii , tu iti respecti ideea ta de nunta de vis. Right?
Ba mie nu mi se pare deloc ciudat ca parintii sa stea la alta masa... De exemplu unii sunt divortati si nu mai ai cum sa-i asezi unul langa altul... corect?
Plus de asta treaba cu "contributia la greu"... hmmm! nu prea am auzit pe forumul asta prea des chestia asta. Toate ne facem nunta singure! Asa ca asta cade...
Ba chiar mi se pare mai mishto sa stai numai cu nasii... mai ales daca sunt tineri si te intelegi bine cu ei, ai alte subiecte de conversatie. Lasa parintii sa stea cu cei de seama lor...
Parerea mea....
Dilaural
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dilaural/album?.dir=/4c12
krelia spune:
ralu, nu stiu daca va fi nunta de vis, oricum, eu asa o voi vedea.....sincer, nici mie nu mi se pare nimic ciudat in a sta la masa doar cu nasii, indiferent cat contribuie parintii la nunta (si la mine, tre' sa recunosc, vor contribui din plin - dilaural, probabil eu fac parte din categoria cealalta , insa sub nici o forma parintii mei nu vor avea nimic de obiectat (poate doar soacra-mea)...respectul si multumirea ca te-au ajutat parintii o arati intr-un cu totul alt fel, nu asezandu-i motz in capu' mesei (cum facea bunica sa nu-l supere pe bunicu')....parerea mea...
exemplu cel mai concret..mama unei prietene chiar s-a simtit aiurea cand a stat cu cuscra-su la masa si nici nu si-au prea vorbit toata seara...cand ea ar fi vrut sa barfeasca cu frate-su....asa ca, de ce sa nu se simta parintii mei bine, alaturi de rudele noastre, in loc sa-i pufaie socra-miu lu' tata, toata seara tigare dupa tigare...si sa nu se simta bine (mai ales ca el da majoritatea banilor )
..iertare dk sesizati putin egoism sau..."departajare" intre cuscrii, dar, nu pot sa cred ca nu exista cuscrii care poate chiar nu se plac sau nu s-au cunoscut inainte, pur si simplu sunt persoane diferite, cu orientari si preocupari diferite si care nu au nimic in comun....
repet, este parerea mea si mi-o sustin...si ralu, io habar n-am ce-i prostia aia cu gaina, daramite sa mai vad si vreo ouatoare la nunta mea!
26 august 2006