Copilasi de aug-sept.2003 (58)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumim de urari! Atat cele pentru Silvia cat si cele de concediu.

danat, ce mare e Raduc! Sa-ti traiasca!

Pediatra Silviei mi-a spus inca de la un an si 6 luni ca nu mai trebuie sa bea lapte in detrimentul altor mese. Adica mai mult de 150-200 ml lapte nu are rost, si asta in completarea mesei de dimineata si/sau seara, nicidecum laptele sa fie o masa. Cum Silvia nu se omora cu laptele din biberon, am trecut la cana si bea foarte putin, cateva guri dimineata, si nu in fiecare dimineata. Nici vigantol nu-i mai dau din aprilie pana in octombrie. Iar piciorusele i s-au reparat foarte frumos, daca va aduceti aminte la controlul de un an jumate calca destul de mult spre interior si erau putin curbate pulpele, acum chiar a ludat-o dr. cat de frumos s-a corectat si n-am facut nimic, nici talonete, nici pantofi incaltati invers, NIMIC. Am citit ca toate astea se corecteaza cu timpul, sa nu chinui copilul pe degeaba.

Mesele: Silvia mananca destul de putin in ultima vreme , nu se mai omoara cu mancarea de cand cu caldura (ca atare e tot la 12 kg de la un an si vreo 2 luni). Dimineata cereale dar fara lapte, paine cu unt, iaurt, crenwursti, paine cu dulceata, uneori ou. Lapte daca vrea. La pranz o supica de carne cu legume, sau un fel doi ce mancam si noi, in general carne cu legume, orez, sarmale, ardei umpluti, etc. Din pacate nu-i mai plac mancarurile din borcanase, am luat o pauza si voi mai incerca, la mare ar fi foarte bune. Fructe mananca ori cand se trezeste ori la masa de seara ca desert. Seara crenwursti, orez cu lapte, gris cu lapte(asta mai rar, ca dr-a a zis sa nu-i dau deloc), paine cu ceva, iaurt...cam ca dimineata dar nu ou, alternand mancarurile dimineata/seara(adica nu-i dau si seara ce a primit dimineata). Intre mese rontaie si ea ciocolata (asta cu masura, ca ar manca cat ar cere), napolitane, guma, bomboane gumate, uneori pufuleti sau floricele(pop-corn).

Aaa, si am uitat sa va spun apropo de culori, a inceput sa o intereseze...recunoaste culoarea rosie, atat deocamdata, la restu lucram .

Mihaela si fetele mele

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Ufff!!!Am scapat de proiectul ala de lege mizerabil!

Acum despre noi:
- la mare a fost super frumos.Radu , desi indragostit de apa, nu a vrut sa intre mai sus de genunchi in apa ( e drept ca era si foarte rece)asa ca l-am momit cu colace, barcutze si alte acceorii si l-am convins pana la urma sa se balaceasca.Altfel, pasiunea vietii lui era distrusul de castele si aruncatul cu pietre, scoici, nisip si orice se gasea in apa.

Va invitam sa vedeti cateva poze (daca aveti timp si chef).
Radu vorbeste acum toata ziua, face foarte multe fitze, a inceput sa fie mofturos si zice si el ca "nu pace".Ce e bun e "celent" iar cand se supara pe mine ma trimite in camera mea " camea ta, duci!".

Hai ca ma duc sa pun poze noi de la mare si munte si ziua lui de azi de sf Petru.

Irinuca & Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axa_io spune:

buna mamicilor dragilor, va citesc, da, cam rar dar o fac fiindca superman al meu ma oboseste cam toata ziua...acum cu caldul, piscina, lac, soare...etc. Ce mai faceti voi? Vad ca si copilasii vostri fac progrese ca si al meu, si ce mandra sunt de el...ffff mandra. Mai bag si eu doua retete, asa ca sa nu.mi uit pasiunea, eu le.am probat pe fabio si pe noi si au iesit superrrr bune. Va pup si numai bine si sanatate la voi toate, mamici, pitici si burtici.

PASTA CU CONOPIDA

ingrediente pentru 4 persoane

350 gr pasta
150 gr. conopida
100 gr. sunca
50 gr. samntana proaspata
50 gr. branza de vaci proaspata
ulei de masline
sare

Fierbeti in apa fierbinte conopida pt. 10 - 15 min, cu blenderul faceti o crema din conopida si smantana, amestestecand pana iese crema, pune.ti putina sare.
Intr.o tigaie prajiti sunca taiata cubulete, pana devine crocanta. Fierbe.ti pasta in apa sarata si fierbinte si scurgeti.o cand e fiarta.
Bagati pastele intr.o tigaie mai maricica, uniti crema de conopida si branza de vaci, aprindeti focul ptr. 2 min. amestecand incontinuu si pune.ti si sunca prajita, gustati de sare, serviti.

FARFALE CU DOVLECEI

ingrediente pentru 4 persoane

350 gr. farfale
300 gr. dovlecei
1 praz
1 mana de busuioc
ulei de masline
30 gr. parmezan ras
30 gr. cascaval de oaie ras
sare, piper

Caliti prazul cu uleiul de masline, bagati dovleceii taiati rotunzi, in cercuri subtiri si lasa.ti pe foc 15 min, pune.ti sare si piper.
Luati de pe foc si puneti busuiocul taiat marunt. Fierbeti pasta in apa sarata si fierbinte, scurge.ti, intr.un castron mare pune.ti pasta, cascavalurile, amestecati repede si uniti dovleceii, amestecati din nou si serviti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

La multi ani! de sf. Petru pentru sarbatoritii de azi!!

Ieri Emma s-a simtit rau, adica a vomat dupa-amiaza si a fost miriita tot timpul. Aseara mai-mai sa adoarma linga mine pe canapea si avea febra. I-am dat tylenol dupa ce mi-a mai vomat o data si apoi s-a culcat. Azi noapte am verificat-o, dar era Ok, insa dimineata avea din nou febra. Totusi a fost vioaie si am mers in vizita la Karolina. Cica si ea, inainte de ziua ei, a avut febra...o fi luat Emma ceva de la ea. Am vrut sa o bag in piscina lor azi, dar nu a fost chip...adevarul e ca apa era cam rece si nu i-a placut deloc. Eu cred ca Emma e cam alergica la caldura...are bubite mici pe fata si miini si se inroseste imediat pe fata.

Eu ma pregatesc de petrecerea Emmei...o sa o facem pe 16 iulie care cade numai bine...intr-o simbata. Acum sa ma duc la magazin si sa vedem ce tema pentru petrecere gasesc si ce papica pentru copilasi sa fac. Nici nu imi vine sa cred ca sint 2 ani de cind o am pe Emma...ce repede au recut. Si mai era cit pe ce sa uit ca miine sint 4 ani de cind mi-am pus pirostriile...valeu, noroc ca povesteam polonezei cum l-am cunoscut si mi-am adus aminte:). Faza criminala e ca si-a adus aminte si Anna ca azi sint 9 ani de cind s-a maritat si ea...de risul risului nu? Hai, ca dupa 9 ani e cit de cit acceptabil s auiti, dar eu cu 4...eh, imbatrinesc si nu mai stau bine cu memoria. Dau tel la consort si il intreb "stii ce zi e miine" El., azi e 29 (se uita la data de pe ceas) si miine e 30. Si incepe sa rida, apoi ma intreaba "Dar tu cum de ti-ai adus aminte?" Deci si el sta dezastru la capitoulul memorie:))).

Diana e o cumintica, creste, saptamina viitoare face o luna...iaca, nici asta nu ii vine sa cred...ca acusi are o luna.

Urmatorul control la dr. e pe la 3 ani sau 3 ani si ceva, insa imediat dupa ce implineste 2 ani trebuie sa o duc sa ii faca un vaccin, dar pentru asta nu am nevoie de programare ci doar s ama prezint la clinica. Mama, o sa vad eu cum reactioneaza la intepatura, acum ca e mai mare si realizeaza:(. Mai mult, imi trebuie mie curaj mai mare:(.

Ce va invidiez ca va distrabalati...dar lasa ca imi vine si mie rindul.

Mihaela, unde in USA ajungeti?

Mih, am vazut pozele cu cretulinul tau...ah, ce betivan frumos ai :)).

Irinuca, deci va simtitara bine la mare...brava!!!

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Cristinamh nu mi-a spus pediatra ca nu-i destul lapte seara, un biberon, ci ca ar trebui scazuta cantitatea de laptic in favoarea unor mincarici...nunmai ca eu am incercat de-a lungul timpului ceva sufleuri, budinci, si nu le accepta, doar budinca de macaroane cu br de vaci si stafide vrea sau orez cu lapte. Iar astea sunt cam prea fainoase asa ca nu vreau sa exagerez. Si-asa cerseste una-doua covrigi tari, grisine sau biscuiti.

Irinuca tare frumoase pozele, si ce baiat mindru am vazut eu acolooo Unde sunt facute cele in care apare un lac?

Mih hai noroc lui Matei! Apai sa aiba toata viata motive si bani s-o tina nuuumai pe sampanie Pup baiatul frumos

Iuliana muuulti inainte (anisori de mariaj) sa fiti sanatosi, si copilele la fel, si sa va iubiti mult, mult de tot! (si noi tot 4 ani facuram, da' acum vreo 2 luni )

Mihaela_s maare, mare Raduc-haiduc, apai nu are cu cine semana?! As fi intrat la banuieli daca nu era asa...eu ca eu, da' sotu'...

Bey fetelor, zau ca, constat a nush cata oara, ca avem copii taaare frumusei si expresivi. Sunt niste bombonele, i-as pupaaaaaa non-stop!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Am uitat sa va zic o faza de ieri: se duce tiptil Raduc la computer, ceea ce incearca el de nenumarate ori da' nu-i merge, acum a reusit ca eu eram ca omu' la toaleta.
Si fetelor, nu va zic ca-l gasesc pe scaun , la birou, manevrind de zor mouse-ul, a deschis bine merci computerul, si-a dat drumul la un joc...eee, si-acum ce vreti? Sa fi si jucat? Nuuu! Dar, atit cat a facut, a facut asa cum trebe, nu a stricat nimic!
Mai, eu una ramin crucita, totusi are doar 1 an si 9 luni, cum de a retinut asa bine ce se face, ca nu a prea avut ocazia sa stea linga noi cand butonam la computer?!?!? Sunt cevaaa astia micii!
Daca vreti proba, uite-aici 2 poze cu intamplarea:
http://community.webshots.com/photo/361096459/381844976DhyZJp

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma ioana, da' vrei sa ne sucesti mistile cu retete... pe caldura asta nu stau in bucatarie nici sa ma pici, da' as manca toate trasnaile!!!

ieri m-am batut cu andrei. la figurat, pe o inghetata. a stat langa mine sa-i dau, apoi mi-a luat-o din mana. sa io iau inapoi?! visam eu... cand ceream sa-mi dea, se intorcea cu spatele si manca! no, i-am, luat-o... venea eol sa ceara, ma intorceam si eu cu spatele... da' ti-ai gasit! niste urlete... vai de urechile mele.
morala... sa astept un pahar cu apa la batranete de la el?!

Cristina 17+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

ura ura ura!!!

am reusit sa facem primul kk la olita!!!! l-am vazut ca se screme...si cum ieri nu a facut, am riscat...l-am pus pe olita... ei bine, n-a mai putut sa se abtina, si a facut...
partea cea mai dura a fost la final... cal se uita in olita...si-l intreb ce-a facut el acolo...raspuns prompt! MIMI (=mancare). stai , explica-i, e cah, pute.... s-a uitat cam dezamagit la mine...

eee, v-a placut???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Danateu, beton Raducu! Si ce joc si-a gasit, frate, nici mai mult nici mai putin decat Doom 3!
M-a terminat poza aia din pragul usii, e frumos rau baiatu' vostru!

Ce sa mai zic de rosiile din iarba, am balit pe langa pozele alea frumoase din vacanta... da', vorba Iulianei, las' ca o veni si randul meu... peste vreo doi ani!

La multi ani cu intarziere pentru petrisorii de ieri, sa fie fericiti si iubiti (si iubareti, mai ales cu mamicile )!

Cristina, felicitari, tot inainte! Io zic sa combini cumva realizarea de la olita cu pasiunea pentru inghetata, la modul santajist: "uite-o, o vrei? presteaza kk!". Imi inchipui scena cu inghetata, banuiesc ca erati pe strada, nu?

Axa, de cate ori scrii cate un mesaj mi se strica tastatura... ma apuca salivatu' instantaneu, si nush' cum ma prinzi, exact cand is flamanda si as manca si pietre de rau!

Mihaela, vacanta placuta si drum bun in tarile indepartate, sa va intoarceti sanatosi! Si muuuulte poze...

Era sa uit... l-am vazut ieri pe Mateiu' cel frumos si degraba golitoriu' de pahare! Fara cuvinte, m-am stricat de ras!
Astia micii trebuie adunati odata si lasati singuri sa-i vedem de ce-s in stare. Io zic ca ar iesi un spectacol pe cinste, marea majoritate au veleitati clare de actori...

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

roisin, eram acasa... si-am facut si-un filmulet, ca sa-i arat cand o fi mare cum isi trata parintii. mai nasol e ca atunci cand i-a cerut ta-su prima reactie a fost sa-i dea!!! era sa mor de ciuda!

dana, cu "destul laptic" voiam sa zic ca nu e suficient doar lapte, ci mai trebuie si altceva. nu mai zic ca de doua zile copilul meu nu vrea sa manace nimic! adica mancarica de la pranz... e jale. iaurt nu mai vrea.... roade cate un mar, fura o ciocolata, 2-3 biscuiti...

si am pus retetele pe site la nazdravani!!! ca sa completez cartea de bucate. am lucrat repede, ca daca mai citeam din urma ma apucau pandaliile.

Mergi la inceput